Partizan ne može bez Živkovića?

Autor: Boris Jovanović
subota 26.07.2014.
11:17
Izvor: Sportske.net

Iako se veštački stvaraju problemi, dogovor je postojao, Partizanu je Andrija Živković preko potreban za meč protiv Ludogoreca. Zbog čega se u javnosti, turniri mlađih kategorija posmatraju pogrešno?

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Evropski šampionat za omladince, odnosno igrače do 19 godina je sa jedne strane izlog talentovanih fudbalera, dok bi sa druge trebalo da mlade igrače približi profesionalnom fudbalu, odnosno omogući im da odmere snage sa vršnjacima iz drugih zemalja, drugih fudbalskih škola. To je prilika da se uporede izvan svojih granica.

Rezultat je u drugom planu, ili bi tako trebalo da bude. Doduše, kod nas, u odsustvu uspeha seniorske reprezentacije, mlađe kategorije popunjavaju tu prazninu uspesima, iako interesantno nikada se nismo potrudili da analiziramo (mislimo na savez) gde nam se gube igrači iz selekcija koje su imale velikog uspeha u ovom veku u mlađim kategorijama.

Andrija Živković koji se posle druge utakmice protiv Nemaca vratio u Partizan kako bi se pripremio za najvažniji meč u sezoni, duel sa Ludogorecom se našao u žiži interesovanja, javnost je podeljena oko toga šta je važnije.

Da ne biste razbijali glavu, važniji je klub, jer Andrija je profesionalac i prerastao je omladinsku konkurenciju. Uostalom, to se videlo u duelu sa Nemačkom kada je bio daleko najbolji pojedinac na terenu.

Nije svakako njegova krivica što mi u srpskom klupskom fudbalu igramo ključne utakmice u Evropi krajem jula kada se igra i omladinsko prvenstvo.

U svakom slučaju, njegov povratak je bio dogovoren na relaciji Partizan-savez i ljutnji nema mesta.

Jer, za srpski fudbal bi trebalo da bude važnije da neki klub, preživi u Evropi i na jesen gledamo evropske utakmice, umesto rezultata omladinske reprezentacije. Jasno da Živkovićev povratak ne garantuje ništa srpskom vicešampionu, ali svejedno, omladinski reprezentativac je i prošle sezone bio važan šraf u timu.

Sa druge strane ni titula omladinaca na prošlom prvenstvu nam nije pomogla, i dalje smo na repu Evrope u klupskom fudbalu.

Ali, kako rekosmo, to je neka druga tema...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke