Partizan - Napredak (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.11.2014.
16:59
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana "overili" su jesenju titulu pobedom nad Napretkom u okviru 13. kola JSL.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

U nadoknadi vremena Endijae postiže počasni gol za Napredak i smanjuje na 3:1!

Nastavlja Petar Škuletić svoju golgetersku seriju 12. pogotkom u šampionatu a trećim za crno-bele na današnjoj utakmici. Posle greške odbrane Napretka Škuletić izlazi sam pred golmana, obilazi ga stavlja tačku na ovaj meč - 3:0!

Nepuna dva minuta kasnije Slovenac Branko Ilić ulazi u priliku posle centaršuta Vladimira Volkova i biva precizan. Partizan od 73. minuta vodi 2:0 a Ilić postiže prvenac u crno-belom dresu!


Tražili su gosti penal u 71. minutu ali je sudija Vlado Glođović smatrao da nije bilo osnova da pokaže na belu tačku posle starta Branka Ilića nad Nikolom Trujićem.

Prvu priliku da udvostruči prednost od početka drugog dela imao je Nikola Ninković koji dobija dubinsku loptu iza leđa odbrane gostujućeg tima ali glavom šutira pored gola.

Protiču uvodni minuti drugog poluvremena bez većih uzbuđenja s tim što su fudbaleri Napretka krenuli nešto odlučnije u odnosu na prvo poluvreme. U 54. minutu imali su gosti solidnu priliku posle kornera kada je Stanojević namučio opreznog Lukača.

Udarac Nikole Drinčića iz slobodnog udarca bilo je poslednje što smo videli u prvom poluvremenu. Domaći odlaze na odmor sa minimalnom prednošću.


Nastavljaju izabranici Marka Nikolića u istom ritmu i nakon vodećeg gola pa Zoran Popović ponovo biva stavljen na iskušenje nakon udaraca Nikole Drinčića i Petra Škuletića.

Gol pogledajte OVDE!

Dugo su fudbaleri Napretka odolevali napadima domaćih ali u 36. minutu nisu imali rešenje za Danka Lazovića koji glavom pogađa mrežu na asistenciju Nikole Ninkovića. Partizan vodi 1:0!


Posle nekoliko udaraca kojima su fudbaleri Partizana zagrejali protivničkog golmana usledila je "bomba" Petra Škuletića u 21. minutu za koju Popović nije imao rešenje ali je lopta završila na prečki!

Dominiraju fudbaleri Partizana u svim elementima fudbalske igre tokom prvih 15 minuta i čini se da je pitanje trenutka kada će golman gostiju biti primoran da vadi loptu iz mreže.

Nastavlja se pritisak fudbalera Partizana koji u periodu od dva minuta tri puta šutiraju u okvir gola a poslednji u nizu udaraca uputio je Nikola Drinčić, ostaje 0:0

Nepun minut kasnije još jedan udarac u dobro postavljenog Popovića, Volkov je šutirao. Na drugoj strani kontranapad i korner za Napredak iz kojeg se nije izrodilo ništa konkretno.

Fudbaleri domaćeg tima prvi tuku ka protivničkom golu ali je Nikola Ninković u 7. minutu samo testirao budnost golmana Popovića nije imao problema da interveniše.

Navijači Partizana nisu istakli zastave na južnoj tribini već preko ograde stoji crni transparent i ime Nemanje Antića koji stradao u saobraćajnoj nesreći u noći petak na subotu.

Počela je poslednja utakmica 13. kola Jelen Superlige u kojoj fudbaleri Partizana napadaju tri boda koja bi im donela titulu jesenjeg prvaka.


Takmičenje:
Jelen Super liga Srbije – 13. kolo
Mesto i datum: Beograd, 23.11.2014.
Stadion: Partizan
Gledalaca: 3.000
Vreme početka: 17.00h

Partizan:
Lukač, B. Ilić, Ćirković, Stanković, Volkov, Drinčić, Ninković (od '72 A. Živković), Marković. S. Ilić (od '88 Kojić), Lazović (od '78 Luka), Škuletić.

Napredak: Popović, Cvetković, Urošević, Gobeljić, Janičić, Frimpong, Lazić, Stanojević (od '66 Dimitrov), Trujić, Božović (od '75 Bajić), Mama Ndiaje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srdjan Djurdjevic
Sunday, 23.11.2014
19:48

bice nereseno 5 komADA

avatar
mileta
Sunday, 23.11.2014
18:37

Ovde ima da ostane nereseno.

avatar
Branislav
Sunday, 23.11.2014
18:15

Ajde da se igramo malo :) Koliko ce puta Lazovic iscenirati faul??
1. do 5 puta,
2. od 5 do 10,
3. preko 10.

:)

avatar
Srdjan Djurdjevic
Sunday, 23.11.2014
19:43

nisi se dobro izrazio nego koliko ce puta Lazovica faulirati i svaki faul je bio mozda i za zuti

avatar
Delije Crna Gora
Sunday, 23.11.2014
19:44

Preko 10... :)