Partizan na 360.000 evra od evro-licence!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.01.2017.
09:35
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Manje od mesec dana ostalo je do novog "filtera" pred komisijom UEFA koja odlučuje o dodeli licenci za takmičenje u evropskim kupovima, a crno-beli još uvek rade na prikupljanju neophodnih sredstava.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan doživeo je fijasko u Evropi na startu tekuće sezone što će značajno uticati na finansijsku situaciju u Humskoj imajući u vidu da je UEFA godinama bila "glavni sponzor" crno-belih.

Vicešampion Srbije prošao je prethodni "filter" za dobijanje evro-licence u "pet do dvanaest" i to reprogramom duga za porez, a nove obaveze stižu na naplatu do kraja meseca.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura govorio je za "Sportski žurnal" o aktuelnom finansijskom momentu i otkrio kakva je situacija sa tekućim obavezama.

"Imamo obavezu da izmirimo još neke finansijske obaveze do 31. januara. Suma je manja od 400 hiljada evra, 360... Sve če da bude u redu" umiruje Vazura navijače Partizana.

Partizan je ostao bez generalnog sponzora, "Telekoma", a samo u toku jednog meseca za plate zaposlenih neophodno je 500.000 evra.

"U pregovorima smo za novi ugovor" poručuje Vazura i dodaje,

"Da bismo zatvorili finansijsku konstrukciju moramo nekog i da prodamo. Trenutno ima interesovanja za deset igrača, ali hoćemo da sačuvamo kostur tima. Želimo da zaradimo između 4.5 i 5 miliona evra" kaže Vazura.

Budžet za 2017. godinu još uvek nije napravljen, ali će biti sličan kao prošlogodišnji. Za utehu je, ako je verovati rečima Miloša Vazure, to što crno-beli trenutno ne duguju više od 13 miliona evra, a tačna cifra biće poznata za mesec dana.

"Grobari", dakle, ne moraju da se brinu kada je evro-licenca u pitanju, a kako će se aktuelno rukovodstvo izboriti sa svim finansijskim problemima verovatno je već moguće naslutiti. Prodaja igrača je neminovnost.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja #48
Thursday, 05.01.2017
19:56

Nemojte da brukate više klub prethodnim generalnim sponzorom i zbog renomea ljudi koji vode tu firmu i zbog visine ugovora koja je ponižavajuća za Partizan. Ukoliko drugo ništa ne znate osim da se zahvaljujete odlazite iz kluba.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 05.01.2017
11:06

Nije to samo vazura rekao, i u APR-u stoji da smo u 2016. usli sa dugom od 12 i po miliona evra (sa pravim sponzorom i imenom na nivou naseg renomea, taj minus bi mogao da se istopi vec kroz tricave 2-3 godine uz samo nekoliko najnuznijih prodaja koje, nazalost, ionako ne mozemo da eskiviramo), do te cifre se doslo na osnovu finansijskog izvestaja za 2015.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Thursday, 05.01.2017
11:03

A zasto se Partizanu uvek odobri reprogram duga za porez (isto i u kosarci),a zvezdi preko joci dug za porez padne za 20 puta?!nUkucajte:zvezdi preko noci dug za porez pao dvadeset puta.nNe znam zasto nece link da mi objave?!

avatar
Poznavalac
Thursday, 05.01.2017
10:48

Katastrofa,pucanje po savovima..dobro ide vazuri,vucelicu,vuleticu u unistavanju kluba!sramota na sta smo spali!