Partizan među najboljima iako 'kontrira' Evropi

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.11.2016.
17:40
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Partizan nalazi se u vrhu liste klubova čije su akademije iznedrile najviše igrača što dobija posebnu težinu ako se uzme u obzir princip rada u mlađim kategorijama kluba iz Humske.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Prvog radnog dana tekuće nedelje objavljeni su rezultati istraživanja CIES opservatorije koja se bavi statističkim detaljima u fudbalu, a koja je dala procenu produktivnosti evropskih klubova.

Verujemo da ste već upoznati sa time da je Partizanova omladinska škola druga najproduktivnija na "Starom kontinentu", odmah iza Ajaksove zbog čega ne treba da čudi što su ovih dana u Beogradu boravili treneri mlađih kategorija ruskog Zenita i mađarskog Ferencvaroša.

Predstavnici pomenutih klubova došli su u goste FK Partizan kako bi stekli uvid u način rada sa mlađim kategorijama. Jako je interesantno to da Partizan "kontrira" evropskim trendovima a ipak ima sjajne rezultate.

"Partizanov sistem je drugačiji i nalik je onom po kom smo mi radili pre deset godina, a to je da samo jedan trener vodi generaciju sve vreme, od prvih dana do kraja. Mi u školi menjamo trenere na tri godine i imamo mnogo više trenera. Ne mogu da kažem čiji sistem je bolji ili lošiji, to će pokazati vreme" objasnio je koordinator u Omladinskoj školi Zenita Vasilij Kostrovski.

Direktor Omladinske škole mađarskog Ferencvaroša Atila Dragoner smatra da je tajna u karakteru mladih fudbalera iz Srbije koji su gladni pobeda.

"Neverovatan je karakter kakav imaju vaši fudbaleri, oni su stalno gladni pobeda i to je ono što mislim nedostaje našem mentalalitetu da bismo napravili još veći napredak nego sada" kazao je Atila Dragoner.

Jasno je dakle da klub iz Humske ima svoj princip rada sa mlađim igračima koji iako različit od onoga što se sreće u većini klubova širom Evrope daje mnogo bolji rezultat.

Najbolja potvrda za tu tvrdnju jesu igračka imena koja su prethodnih godina izašla iz Partizanove omladinske škole.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 44
Tuesday, 01.11.2016
20:10

Prednost je kad trener vodi jednu generaciju kroz sve omladinske selekcije ta što on u svakom trenutku ima uvid u školovanost igrača dok bi promenom trenera oni morali da gube vreme na sticanje uvida u sposobnost igrača i adaptaciju na zahteve trenera, a mana je što dva trenera obično znaju više od jednog.

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 01.11.2016
21:52

Nije bas uvek tako, zavisi od toga ko je taj drugi trener:-D Jako mi se svidja to sto je Zvonko Zivkovic u razgovoru sa Biljom naglasio da je omladinska skola poznata maltene od samog osnivanja kluba, a ne samo u poslednjih deset(ak) godina sto je teska glupost i neistina...