Partizan - Makijavelizmom do Lige šampiona!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 31.07.2014.
21:40
Izvor: Sportske.net

Svima koji su u sredu posle duela Ludogoreca i Partizana osuli paljbu po taktici koju su crno-beli primenili da bi stigli do povoljnog rezultata ostaje još nedelju dana likovanja i 90 minuta nade da će revanš dokazati kako su bili u pravu. Šta će, međutim

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije odigrao je u sredu treću takmičarsku utakmicu u sezoni 2014/2015 a mnogi su posle duela sa Ludogorecom remi bez golova i defanzivno opredeljenje ekipe Marka Nikolića nazvali sramotom.

Sedam dana uoči revanša koji će odlučivati o tome ko ide u plej-of fazu, postavlja se pitanje da li su ovdašnji "stručnjaci" toliko sigurni u to da igra u Razgradu predstavlja sramotu ili prečicu za neuspeh.

Ukoliko u revanš susretu Partizan savlada Ludogorec makar i minimalnim rezultatom Makijavelistički pristup Marka Nikolića mogao bi crno-belima da donese proleće u Evropi!

"Neću da ulazim u te priče o utiscima, ima vremena za lepotu. Želim samo da Partizan prođe i obezbedi jesen u Evropi. Rezultat je najvažniji u fudbalu i znam da će u slučaju plasmana u plej-of svi koji nas sada kritikuju zbog defanzivne igre pisati hvalospeve" poručio je trener Partizana 24 časa nakon duela u Razgradu.

Pitanje koje se pred revanš postavlja jeste da li Nikolić ima pokriće za ovakav pristup?

Pa, čini se da ima! Od ranije stoji konstatacija da je Partizan jači u odnosu na prethodnu sezonu i da je, za razliku od ranijih godina, umesto poraza uz lepu igru pred važan meč napravio dobar rezultat uz nedopadljivo izdanje na terenu.

Ako tome dodamo i splet povoljnih okolnosti po crno-bele kakva je otkaz treneru Ludogreca i lakše povrede iskusnih igrača, ali i činjenica da se revanš igra u Humskoj, ne postoji razlog da navijači ne budu optimisti pred revanš susret sa Bugarima.

"Nećemo podleći pritiscima ni dobrih, ni loših namera, ništa nas ne može poremetiti. Siguran sam da, bez obzira na okolnosti u kojima je ostvaren ovaj rezultat, niko u ekipi neće raditi nešto što nismo planirali. Ne traži se sada lepota, rezultat je bitan" poruka je Marka Nikolića.

Iskustvo nam govori da kao fudbalski poklonici često dajemo ishitrene ocene i trčimo pred rudu a nema sumnje da bi za Partizan i Srbiju bilo jako dobro da crno-beli pobede Ludogorec u revanšu, potvrde reči svog trenera a demantuju dobar deo javnosti koja je osula paljbu po Nikoliću u sredu uveče.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke