Partizan - Liga Evrope nije bauk!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 18.09.2014.
21:35
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana večeras su uspeli da prekinu seriju od tri uzastopna poraza u duelima sa engleskim timovima, da ostanu i dalje neporaženi ove sezone, bez obzira na sve probleme koji postoje u klubu, i nagovestili da neće samo statirati u Ligi Evrope,

Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic
Beta/AP Photo/Marko Drobnjakovic

Povezane vesti

Prvo kolo Grupe C, koje je odigrano večeras u Beogradu i Istanbulu, pokazalo je da Totenhem i Bešiktaš neće biti baš tako dominantni nad Partizanom i Asterasom, kako su mnogi prognozirali odmah posle žreba.

Dve utakmice, dva remija, a nama je, naravno, mnogo važniji utisak koji je Partizan ostavio protiv jednog od istaknutijih predstavnika Premijer lige.

Kritičari će odmah reći da Totenhem u Beograd nije došao u najjačem sastavu, da večerašnjih 0-0 nije realan odnos snaga ove dve ekipe i to jeste činjenica, ali sa druge strane nikako ne treba zanemariti ni značaj Škuletića, Brašanca i Andrije Živkovića, kojih večeras nije bilo na terenu, za ovu ekipu Partizana.

Za Brašanca je, po svoj prilici, jesenja sezona okončana, ali kada se u tim vrate Škuletić i Živković, crno-beli će tek imati šta da pokažu Evropi ove jeseni, bez obzira na ime rivala.

A ono što dodatno može da ohrabri crno-bele i njihove navijače, jeste da su večeras konačno dobili i jedno sasvim solidno pojačanje - mladog štopera Lazara Ćirkovića. Mnogi od nas su bili skeptični kada smo videli njegovo ime u sastavu crno-belih, s obzirom da mu je večerašnji meč praktično debi u crno-belom dresu, ali je momak uspeo da izdrži psihološki pritisak, nije se uplašio favorizovanih gostiju i potvrdio da se na njega može ozbiljno računati u nastavku sezone.

Dakle, crno-beli sada imaju jedno rešenje više na poziciji štopera, a treba napomenuti i da je Branko Ilič dobro obavio posao na poziciji defanzivnog veziste. Takođe, kapiten Saša Ilić je izdržao svih 90 minuta i po ko zna koji put potvrdio koliko njegovo prisustvo na terenu znači ovom timu.

S obzirom da je ovog leta Partizan oskudevao sa pojačanjima, da su ona stizala bukvalno ''na kašičicu'', rezultati i igre koje Nikolićev tim pokazuje od početka ove sezone mogu da ohrabre navijače, bez obzira na evidentne probleme koji i dalje postoje u klubu.

Setimo se samo štrajka u ''Zemunelu'' pred ovu utakmicu, pa dugovanja koje klub ima prema igračima, pomenutih kadrovskih problema u ekipi, pa ono što smo od fudbalera Partizana videli večeras u Humskoj može da zasluži pohvale.

Golovi su večeras nedostajali, ali valjda će se i taj segment igre popraviti povratkom Škuletića.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke