Partizan - Leonardo propagira fer-plej!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.04.2017.
10:57
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Partizanov Brazilac uživa ovih dana u hvalospevima na njegov račun posle dva postignuta gola u 154. večitom derbiju. Ipak, osvrnuo se i na još jedan detalj, kada je pomogao povređenom protivničkom igraču.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

I dok posle derbija mnogi polemišu da li je Leonardo trebalo da bude isključen početkom drugog poluvremena, pošto je bez lopte udario Zvezdinog štopera Frimponga, Partizanov Brazilac je tokom derbija pokazao i mnogo lepšu stranu svog karaktera.

On je, naime, prvi pritrčao u pomoć napadaču Zvezde Ričmondu Boaćiju, koji je dobio nezgodan udarac u predelu stomaka, a na tu temu je, između ostalog, govorio posle derbija u intervjuu za ''Blic''.

''Video sam da je posle duela izgubio vazduh i bio sam najbliži njemu, pa sam mu normalno pomogao. Trudim se da propagiram fer-plej, pre svega smo ljudi.

Ako nema ljubavi, nema ni sporta, a humanost je nešto što mora da krasi svakog igrača.

Naravno da su na utakmicama vruće glave i svašta se misli i kaže, ali to traje još 30 minuta posle meča i niko kasnije ne uzima to za ozbiljno'',
objašnjava Leonardo.

Kada je sama utakmica u pitanju, on je, naravno, prezadovoljan, ali je i svestan da Partizan još ništa nije osvojio ove sezone i da u prvenstvu Crvena zvezda i dalje ima situaciju pod kontrolom.

''Najviše bih voleo da osvojim trofej sa Partizanom, ali sada ne zavisi sve od nas. Pobeda u derbiju dodatno nas motiviše i nadam se da ćemo mi biti šampioni. Pokazali smo u svim duelima protiv Zvezde našu snagu'',
istakao je Leonardo i najavio borbu do kraja za oba trofeja.

I pored dva postignuta gola, sebe ne želi da ističe u prvi plan, već naglašava i ulogu i učinak ostatka ekipe. Pohvalio je i svog konkurenta u trci za najboljeg strelca lige, Uroša Đurđevića.

''Uroš je sjajan momak. Veoma je borben i bukvalno grize na terenu, pravi je napadač. Često asistiramo jedan drugome i obožavam da igram s njim. Nadam se da ćemo nastaviti seriju golova, a ponavljam da nije bitno ko ih postiže sve dok Partizan pobeđuje'', poručio je Leonardo.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grobar77
Thursday, 20.04.2017
15:59

To sto ti njima radis nije fer-plej!!!

avatar
Branislav
Thursday, 20.04.2017
14:21

Zato po terenu sevaju samari.

avatar
Anderton
Thursday, 20.04.2017
13:52

On je vrlo bezobrazan i prgav. Ali dragi prijatelji iz crveno belog tabora koji ga napadate setite se šta je vaš Koroman radio na nekoliko derbija i uvek ostajao nekažnjen. Tada vam to nije smetalo.

avatar
Branislav
Thursday, 20.04.2017
14:23

Koroman je stariji i normalno je deli ćuške po terenu :D

avatar
LoleRava
Thursday, 20.04.2017
14:45

Slazem se,mislim,bilo je uvek i sa jedne i sa druge strane avlijanera prasinera i uvek ce biti.

avatar
Thursday, 20.04.2017
13:42

Gol iz slobodnjaka je bio fer, a ona podbodena lopta je bila plej:-D Bomba i boc:-D

avatar
DuskovicSRB
Thursday, 20.04.2017
12:13

Он се нашао да прича о фер плеј у, видели смо његов фер плеј кад је Звезда изједначила. Шта би тек било да је Партизан изгубио.

avatar
The 8th King of Rome
Thursday, 20.04.2017
12:10

Cuj ovog fer plej hahah przenica kao kanga. Za taj tvoj fer plej si trebao da dobijes iskljucenje u 50om minutu e dalje rasprave pa bi videli kako bi tekla igra bez tebe

avatar
Paki-Bn
Thursday, 20.04.2017
11:51

On propagira fer plej, tj. udaranje u glavu bez lopte! Da nije zalosno bilo bi smijesno!