Partizan - Jedan ''biser'' odlazi, drugog ne daju!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 11.01.2016.
09:17
Izvor: Sportske.net, Sport

Sve veće interesovanje je za mlade fudbalere Partizana ove zime, a jedan transfer je već praktično dogovoren.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Kako smo preneli u nedelju, Ivan Šaponjić je na izlaznim vratima Partizana. On je već otputovao u Lisabon na potpisivanje ugovora sa Benfikom, što je u izjavi današnjem ''Sportu'' potvrdio njegov otac Milanko.

Međutim, umesto tri miliona evra, koliko se spekulisalo u startu, obeštećenje Partizanu iznosi 1.5 miliona, a mladi napadač bi sa Benfikom trebalo da potpiše ugovor na pet i po godina.

''Biću srećan ukoliko se dogovore, jer mu je vreme da ide, pošto u Partizanu nije dobio očekivanu šansu. Nadam se da će u Benfiki pokazati koliko zaista vredi'', poručio je Šaponjićev otac u izjavi za ''Sport''.

Ostaje još neizvesno da li će 18-godišnji fudbaler po potpisivanju ugovora ostati u Lisabonu, ili će se vratiti u Humsku da kao pozajmljen igrač okonča sezonu u Partizanu. S obzirom da ni jesenas nije često dobijao priliku, a da se Partizan već oprostio od titule, ova druga opcija i ne deluje realno.

Isti izvor navodi i da sa Zapada postoji sve ozbiljnije interesovanje za Sašu Lukića, 19-godišnjeg vezistu crno-belih koji je tokom jeseni kao starter odigrao nekoliko važnih mečeva za Partizan, kako u Evropi, tako i na domaćoj sceni.

Njegove partije, očigledno, nisu ostale neprimećene, pa su interesovanje pokazali španska Sevilja i italijanski Torino.

Ipak, prema aktuelnim informacijama, na Lukića se u Partizanu najozbiljnije računa i na njegov odlazak u inostranstvo će se još sačekati.

Ono što navijače Partizana, naravno, najviše zanima, jeste da li će najbolji fudbaler crno-belih Andrija Živković ostati u Humskoj, ali po tom pitanju još uvek nema definitivnih informacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The_King7
Monday, 11.01.2016
16:05

Mamic najveceg panja proda za 10ak miliona a to je bio Jozo Šimunovic koji je otisao u Celtic

avatar
noname
Monday, 11.01.2016
14:06

kakav milion i po, pa dal' ste krsteni ?!

avatar
Stevan Maric
Monday, 11.01.2016
13:31

i Lukica slobodno, musavac mali..i jedan i drugi su ocajni, zapamtite sta vam akzem..to sto su ih gurali da igraju ponekad u prvi tim, to ne znaci nista.. videlo se kad su igrali kakvi su kad su dobili sansu, dajte bre, imate li vi oci

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 11.01.2016
12:02

Prodati sampiona sveta i jednog od glavnih protagonista te titule za 1,5 miliona je kriminal!Zvezda za Jovanovica koji je stoper i godinu dana stariji odbija jace ponude od ove.Nije mi toliko ni do ponude,ja ne bih bio srecan ni da su bila ona 3 miliona jer ovo oslikava Partizan danas,apsolutno ne postoji plan i sistem.Mislio sam da ce Tomic nesto da promeni i da necemo prihvatati prvu ponudu bar za ove talente...Prolece je bila idealna sansa da se Saponjic dokaze i da mu poraste cena,on je i do sada imao sasvim dobar odnos minuta i golova,stvarno ne razumem da neko takav nije mogao da dobije sansu da poveze 3/4 meca kao starter.Da jurimo titulu pa da razumem da nam treba neki proveren gol igrac,ali ovako na minus 30...

avatar
Eazy-E
Monday, 11.01.2016
17:53

Najbolje bi bilo da nam je trenar Lotar Mateus ili Veljko paunovic

avatar
$$$ BRACELA $$$
Monday, 11.01.2016
11:52

steta sto ide za smesne pare i igrace u B timu Benfike gde ce biti samo broj nikad nece dobiti pravu priliku da napreduje u A timu,mozda ako bude imao srece kao Nastasic ali tesko ovo je klasican odliv talenata. Bolje da je otisao na pozajmicu u JSL pa da se ceka prava prilika za njega kako bih ga vratili. Jesmo li vec zaboravili da su to deca sveskih sampiona,tuznooooo!

avatar
REVOLT SPT
Monday, 11.01.2016
15:04

Na kakvu pozajmicu, zasto da ga razigravamo? Jedino kod nas bi mali i mogao da dodje, a ne treba nam vise. Nije bih nego bi ga vratili, bih se koristi samo u prvom licu jednine i nije Saponjic nikakvo dete svetskih sampiona nego je on (to) dete- svetski sampion...

avatar
Amar Zornic
Monday, 11.01.2016
11:17

Koliko su Zvezda i Pfc slabi sa poslovanjem se najbolje pokazalo u slucaju Saponjic-Jovic

avatar
REVOLT SPT
Monday, 11.01.2016
12:12
avatar
REVOLT SPT
Monday, 11.01.2016
10:35

Ivan je trebao poslednji da ode od napadaca koje imamo (sa izuzetkom Mihajlovica), bolje da odu Bozinov, Fofana i(li) Abu, ali kad je vec ovako i kad je on taj koji ce prvi otici, nadam se da cemo naci odlicnog spica i da ce u napadu igrati taj neki sa Dankom u tandemu, a da ce rezerve u napadu biti Mihajlovic i Vlahovic. Treba prodati sve stranCe napadace.

avatar
$$$ BRACELA $$$
Monday, 11.01.2016
22:40

a za koga ti navijas za Donje Vranje.

avatar
REVOLT SPT
Monday, 11.01.2016
22:52

Za koga ti navijas?

avatar
REVOLT SPT
Monday, 11.01.2016
10:29

Nema potrebe, a ni smisla da malac ostane kod nas na pozajmici, a transfer ce mozda ipak iznositi tri miliona,

avatar
REVOLT SPT
Monday, 11.01.2016
10:26

U suprotnom tj. ako to nije slucaj i ako je visina obestecenja samo milion i po evra, slobodno mogu da kazem da je ovo ekstremno katastrofalan posao za Partizan...

avatar
magister
Monday, 11.01.2016
14:13

Možda se nešto i promeni, otkad je opet tu Ćurković, ali dosad nije bilo ni važno da li 100 dinara ili 10m evra, jer su sve te pare nestale, a kupovani su igrači za minimalnu cenu ili vraćani Partizanovi koji trenutno nisu imali agnažman. To nije bila politika kluba, ili planiranje da se pred kvalifikacije dodatno pojačamo, da oformimo okosnicu tima za dve tri sezone i pojačavamo je sa po dva jača stranca da donose razliku, a onda iz škole svake dve tri godine dopunjavamo novim umesto skupo prodatih, onih koji su se afirmisali. Politika je, po mom utisku, bila samo lična. Šta ko od članova uprave (ne računam glumce) može da ušićari od određenog transfera u dogovoru sa menadžerima.

avatar
REVOLT SPT
Monday, 11.01.2016
17:50
avatar
REVOLT SPT
Monday, 11.01.2016
15:25

Nista nece biti bolje na tom planu ni ubuduce, niko od nije ni lud, ni naivan da pomisli da smo nesto iole racionalno radili, a da je klub imao koristi od toga.