Partizan jalov, Nišlije 'zakuvale' prvenstvo!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.02.2015.
18:55
Izvor: Sportske.net

Nakon što su u Nišu remizirali sa šampionom Srbije, fudbaleri Radničkog uspeli su da ostanu neporaženi u duelu sa Partizanom a crno-beli će se posle drugog uzastopnog remija sigurno žaliti na sporni momenat iz 72. minuta utakmice.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Lider na tabeli Jelen Superlige još jednom je razočarao svoje navijače, pošto je u drugoj uzastopnoj utakmici na domaćem terenu odigrao nerešeno, ovoga puta bez golova (0:0) sa niškim Radničkim!

Partizan
- Ž. Živković, Bandalovski, Volkov, Balažic, B. Ilić, Drinčić, Brašanac (od 46' S. Ilić), A. Živković (od 60' Grbić), Babović, Ninković, Kojić (od 73' Šaponjić)

Radnički Niš - Borjan, R.Bulatović, D. Bulatović, Lakić-Pešić, Popara, Kolarević, Pejčić (od 70' Zemljanuhin), Petrović (od 85' Valentić), Marjanović, Jovanović (od 90' V. Pavlović), Ašćerić

Oko tri hiljade navijača, koliko se tokom popodneva okupilo u Humskoj, nije imalo razloga za zadovoljstvo nakon prvih 45 minuta igre.

Nesadržajno prvo poluvreme duela lidera JSL i pretposlednje ekipe na tabeli obeležile su dve kvalitetne prilike, po jedna na svakoj strani, bakljada "Grobara" i dve komične situacije na sredini terena kada je Drinčić napucao Ninkovića a onda ga je ovaj sapleo.

Partizan je mogao da otvori utakmicu brzim golom pošto je već posle 70 sekundi igre imao priliku za vođstvo. Nemanja Kojić bio je brži od istrčalog Borjana pa je glavom spustio loptu Nikoli Ninkoviću čiji lob udarac sa linije "čisti" defanzivac Radničkog.

Osim navedene prilike na startu meča crno-beli su zapretili Radničkom još svega nekoliko puta ali nijedan udarac nije bio opasan po gol Milana Borjana.

Sa druge strane, Radnički je tokom prvih 45 minuta igre uputio samo jedan udarac u okvir gola ali je baš taj pokušaj Nikole Ašćerića u 14. minutu mogao da donese prednost Nišlijama da nije bilo sjajno postavljenog Živka Živkovića.

Nakon opisanih situacija domaćin je uglavnom držao loptu u svom posedu, diktirao tempo i pokušavao da stvori priliku kojom bi stigao do vođstva ali je organizovana odbrana Radničkog uspešno odbijala nalete Partizana pa se na odmor otišlo bez golova.

Nikola Drincic
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds

Pokušao je stručni štab FK Partizan da uvođenjem Saše Ilića razmrda ekipu što je umalo rezultiralo golom već u 50. minutu igre. Andrija Živković izveo je korner a nakon intervencije Milana Borjana lopta je došla do Saše Ilića čiji udarac na gol liniji blokira Radoš Bulatović.

Samo u uvodnim minutima drugog dela igre Partizan je pokazao nešto više agresivnosti ali je ona ubrzo splasla iako je Zvonko Varga na isteku 60. minuta u igru iveo brzonogog Petra Grbića.

Završnica susreta donela je očekivana uzbuđenja pred golom Radničkog iz Niša a Partizanu je u 72. minutu poništen gol iako se čini da u datoj situaciji nije bilo ničega spornog!

Poslednjih 20 minuta utakmice gledali smo dominaciju crno-belih, viđene su i dve odlične prilike ali je Milan Borjan, baš kao u duelu sa Zvezdom, u poslednjim minutima meča sačuvao mrežu Radničkog i obezbedio svom timu zlata vredan bod.

Partizan nakon dva vezana remija ostaje na čelu tabele ali su ekipe Vojvodine i Čukaričkog dobrano smanjile zaostatak za "Parnim Valjkom", dok će Crvena zvezda u nedelju biti u prilici da uradi ono što nije pre pet dana, da se primakne Partizanu i tako se potpuno vrati u borbu za titulu.

Gornji deo tabele nakon 7 utakmica 17. kola:
1. Partizan 17 12 4 1 40
2. Čukarički 17 10 4 3 34
3. Vojvodina 17 10 3 4 33
4. Crvena zvezda 16 9 6 1 33
5. Jagodina 16 7 3 6 24

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak