Partizan izdržao u Nišu, sjajni Šaranov sačuvao pobedu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 06.03.2016.
20:54
Izvor: Sportske.net

Drugi put u četiri dana, fudbaleri Partizana savladali ekipu niškog Radničkog, ovoga puta u prvenstvenom meču odigranom na ''Čairu''.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Posle 2:0 u Kupu bez prisustva publike u Humskoj, ekipa Partizana je i večeras u Nišu savladala domaći Radnički, ovoga puta rezultatom 1:0, što je bila prva pobeda crno-belih u Superligi, u drugom delu sezone.

Trener Partizana Ivan Tomić je i ovoga puta odlučio da se Radničkom suprotstavi bez klasičnog napadača, pa je kapiten Saša Ilić izrastao u čoveka odluke.

On je u 60. minutu meča postigao jedini gol na utakmici, posle akcije Bogosavca i povratne lopte Nemanje Mihajlovića. Kapiten crno-belih je sa petnaestak metara poslao loptu u donji desni ugao gola Aleksandra Jovanovića i postavio konačnih 1:0.

Taj pogodak možete da pogledate OVDE.

Međutim, imajući u vidu ono što su prikazali fudbaleri Radničkog, oni imaju za čime da žale, pogotovo za dve velike prilike koje je oba puta osujetio sjajni golman Partizana Bojan Šaranov.

Prvu je imao Apostolović u 31. minutu, kada je izbio jedan na jedan sa Šaranovim, ali je čuvar mreže crno-belih odlično reagovao.

Drugi put Šaranov je briljirao u 83. minutu, kada je Marjanović sa nekih dvanaest metara uputio odličan udarac, ali golman Partizana prelepom paradom zaustavlja ovaj udarac.

Ovom pobedom, Partizan se probio na četvrto mesto na superligaškoj tabeli i sada ima bod više od večerašnjeg rivala.

A ono što crno-bele može da zabrine posle ove utakmice, jeste povreda Evertona Luiza početkom drugog poluvremena posle duela sa Darkom Bulatovićem, u pitanju je koleno i u ovom trenutku nije izvesno koliko bi mogao da pauzira.

Radnički: Jovanović S. Aleksandar, Bulatović Radoš, Bulatović Darko, Petrović, Lakić-Pešić, Bogdanović (Aleksa Jovanović od 86.), Đuričković, Marjanović, Apostolović (Todorović od 63.), Mrkić, Jovanović Aleksandar.

Partizan: Šaranov, Bandalovski, Gogua, Jovanović, Bogosavac, Everton (Jevtović od 50.), Brašanac, Kosović, Mihajlović (Golubović od 81.), A. Stevanović, Ilić (Vlahović od 87.).


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Monday, 07.03.2016
12:33

Šaranov 8 - Bandalovski 7, Gogua 6, Jovanović 6, Bogosavac 7 - Everton 6 (Jevtović 7), Kosović 6,5, Brašanac 6,5, Ilić 7.5 - Stevanović 6,5, Mihajlović 6. Borbeno, ali... Stoperi i na prethodnim i na ovoj utakmici prečesto ostavljaju prostor za šut na liniji sredine gola, sad sa 14m, ona odbrana Šaranova, protiv Radničkog u kupu, OFKa, Zvezde... Lako se šutira. Jovanović čiste lopte u aut, Gogua što dalje... To unosi paniku i protivniku daje krila.

avatar
Monday, 07.03.2016
11:55

Jedan je kapiten ILIC

avatar
Goran Zdravkovic
Sunday, 06.03.2016
23:01

dzabe rasturis igrom protivnika kada sudija odradi posao, cestitke igracima obe ekipe na fer i borbenoj pravoj prvenstvenoj utakmici a sudije svaka vam cast...

avatar
Petar Petar
Monday, 07.03.2016
00:50

Na cemu konkretno si sad zamerio sudijama? I kako ste nas to razbili igrom. Krljanjem da, ali igrom tuzni isto kao i Partizan. Dve amaterske ekipe koje ne znaju gde biju, eto to ti je utakmica od veceras. Navijati je jedno, ali realnost je sasvim drugacija. Radnicki je jedna limitirana ekipa, sklepana da se brani i bije do iznemoglosti. Koliko god da Partizan odigra lose, Radnicki od pedeset utakmica ne bi dobio ni jednu, mozda bi nekad uspeo da izvuce bod i to je to. Tuzno je sto generalno liga nije kvalitetnija, da jeste takve ekipe kao sto je Radnicki bi ispadale do polusezone. Ali kad nam je liga tuzna moze se i tako igrati, stavis dva balvana u sredinu, pustis da se igra po bokovoma i pelcujes koga stignes. Eto to je cela taktika Radnickog. I sad ti pricas o rasturanju u utakmici gde su vam najvece sanse centarsutevi sa sedamdeset metara, pa onda udri u sesnaest.

avatar
Goran Zdravkovic
Monday, 07.03.2016
12:20

druze, vi osim gola u drugom poluvremenu niste presli centar, o cemu ti pricas, koliko sansi smo imali, utakmica odlicna, borbena, dinamicna, prava prvenstvena, ali sudije su 11:2 sudile u korist crnog blizanca, nije sviran penal za Radnicki, tri puta korner, nekoliko faulova oko sesnaesterca, publika je sinoc rekla svoje, ovo ide na UEFA i FIFA a FSS i klubovi ima da snose posledice, jer u dve utakmice ovako pokrasti jedan klub pa to nema ni protiv Reala i Barse da bilo ko igra...

avatar
Klub Paradoksa
Sunday, 06.03.2016
22:14

Niski nije uspio da ispostuje sve ono sto se od njega trazilo! Ocekivano je bilo da makar dva igraca Partizana zbog povrede napuste teren! Tako je u nasem interesu, a samim tim u interesu srpskog fudbala!

avatar
Novak Djokovic1
Sunday, 06.03.2016
22:13
avatar
Sunday, 06.03.2016
22:12

Za bolju igru su potrebni bolji teren i bolje suđenje, teren je prava njiva, a suđenje pravi cirkus: 1. Vasić je dozvolio prednost kod kontre Partizana 2 na 1, a kada je video da to može da bude i stopostotna šansa za Partizan svirao je prekršaj i vratio loptu jedno 40m unazad, ono je bila očigledno namerna greška sudije; 2. Bulatoviću u 35' nije pokazao drugi žuti kada je bez namere da dođe do lopte sa leđa šutnuo Mihajlovića; 3. Bulatoviću je u 67' oprostio još jedan drugi žuti karton kada je u kontranapadu srušio Ilića; 4. Nije presudno ali je sudija i Kosoviću oprostio žuti; 5. Bogsavcu je trebao direktan crveni, a ne žuti zato što je zaustavio loptu rukom gde bi igrač Radničkog imao šansu za gol, 5. Nije dosuđen korner za Radnički, 6. Nisu dosuđena par faulova za Partizan u skoku nad Kosovićem na centru i Bandalovskim i Luizom u šesnaestercu Partizana kada je i povređen, a u nastavku je Radnički imao šanse za gol. Komentarisati taktiku, igru, fudbalske poteze kojih je bilo premalo u ovakvim uslovima za fudbal je zaista teško. Sprskom fudbalu su potrebni mnogo bolji tereni i strane sudije!

avatar
El Diablo
Sunday, 06.03.2016
22:05

Zameram nasim igracima sto se tako brane i cuvaju gol prednosti,kad se povede sa 1-0 treba napadati da se postigne i drugi gol,da se poveca sansa za pobedu.Moze i mora to mnogo bolje.Sale Ilic jeste dao gol,ali ne moze i ne sme da bude starter i da ga Tomic izvlaci iz igre tek u 85 minutu.

avatar
Lord of Nottingham
Sunday, 06.03.2016
22:04

Srecna pobjeda, evo konacno da se prica o fudbalu umjesto o sudijskim odlukama.. Gledao sam drugo poluvrijeme, realno Radnicki bio bolji i zasluzio vise.. Saranov igrac meca..

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 06.03.2016
22:02

Ogrejaće, obasjaće sunce iznad Humske ulice ! Napred Partizan !

avatar
Nikola Spasic
Sunday, 06.03.2016
22:00

sramota...onoliki nis a 1 onakav cair mislim iskljucivo na travnatu podlogu uzas,,,bruka.ovo je oranica i najlosiji teren u super ligi...jeste igra uzasna,slaba s obe strane,puno borbena ali po ovakvom terenu i ne moze bolje...pozdrav

avatar
Alexander Stonsky
Monday, 07.03.2016
10:23

Travnata podloga je gora u Subotici i Novom Pazaru. Ne znam jesu li šta menjali, ali tamo je isto praktično nemoguće za neku normalnu pas igru.

avatar
REVOLT 15:23:57
Sunday, 06.03.2016
21:58

NAPRED PARTIZAN!

avatar
MozdaRealan
Monday, 07.03.2016
17:55

Желим да ти се извинем због тога што сам ти рекао да ће Партизан изгубити у Нишу ( био сам убијеђен у то ). Осјећам обавезу да ти се извинем због тога. Тачно је да сте играли очајно и да нисам дуго гледао гору утакмицу али сте заслужено побједили захваљујући још очајнијој игри Радничког. Ја нисам од оних који прозивају предност од 32 бода само да би боцнули навијаче Партизана ја то износим само као доказ да смо ове сезоне заслужено први, такође ја нисам од оних који се препуцавају о томе ко је основан у Хрватској ( а и један и други клуб су основани у Београду ), ко је Туђманов а ко Крцунов клуб јер је то потпуно неважно. Чак сам ти се једном извинио због оног писања за стадион јер сам након тога мало истраживао и нашао податке које сам овде и изнијео. Ја сам према свима поштен али од многих навијача Партизана сам тражио извињење за то што су рекли да је Звезда непоштено прва ове сезоне и да је Драган Џајић обичан фолирант али извињење нисам добио. Зар стварно неко мисли да сви пуштају Звезду? Или да неко игра боље ове сезоне? Да то можда није Партизан који није никад био гори? За најбољег Југословенског играча рећи да је фолирант и никакав играч је нешто апсурдно. Такве ствари мене иритирају, јер ти људи само хејтују и ништа паметно неће написати.

avatar
REVOLT 15:23:57
Monday, 07.03.2016
18:08

Prihvatam izvinjenje, dacu ti plus za ovo, ali ne mislim da je Dzajic najbolji nas igrac svih vremena, pre bih taj epitet dao Sekularcu, Milutinovicu ili Stojkovicu. Ja nisam napisao da je on folirant nego me je iznervirao onaj pasus o tome ko je na glasanje pozvao, a tu vest sam vec pre toga procitao negde...