Partizan - Izborna skupština na vidiku, odluka u ponedeljak!

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.03.2016.
14:15
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Partizanova Radna grupa oglasila se danas zvaničnim saopštenjem, u kojem je razmatrano aktuelno stanje u i oko kluba iz Humske.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Radna grupa koja rukovodi Partizanom demantovala je danas medijske spekulacije oko postojanja dve struje koje se bore za prevlast u klubu, ali je onda optužila Novaka Nedića da navodno predvodi ''određenu grupaciju, nejasne strukture'', koja utiče na ugledne Partizanovce da podrže ovu, kako se navodi, neprincipijelnu skupinu.

Ipak, na kraju je potvrđeno da će se već u ponedeljak u Humskoj razmatrati zakazivanje termina vanredne izborne Skupštine, kako bi se na demokratski način, argumentovano, ''ukrstili stavovi''.

Saopštenje Radne grupe Partizana prenosimo u celini.

''Radna grupa FK Partizan je u punom sastavu, na svojoj sednici, održanoj 23. marta 2016. godine, analizirala aktuelno stanje u Klubu.

Tom prilikom je konstatovano zadovoljstvo unapređenjem sportskih rezultata u proteklom periodu i izražena nada da će oni u budućnosti biti bolji, čime je pružena potpuna i nedvosmislena podrška sportskom sektoru, stručnom štabu i igračima prvog tima.

Radna grupa se osvrnula u analizi i na određene dileme i nedoumice u javnosti povodom pitanja termina zakazivanja vanredne izborne Skupštine FK Partizan. Istaknuto je da je ovaj privremeni organ uprave postupa u svemu prema odredbama Statuta FK Partizan, da je predano radio na organizaciji i ostvarivanju uslova za zakazivanje vanredne izborne Skupštine.

Istovremeno, zaključeno je da medijski natpisi, tvrdnje, spekulacije i tekstovi u vezi sa postojanjem tzv. dve struje u Partizanu jednostavno ne odgovaraju istini. U FK Partizan postoji samo jedna 'struja'PARTIZAN i njegove legalno izabrane institucije.

Nasuprot njima stoji određena grupacija, nejasne strukture, neodređenog obima, pravno neuka, nespremna da javno izađe sa brojem članova Skupštine koji je podržavaju potpisima, a koju predvodi g. Novak Nedić, generalni sekretar Vlade Republike Srbije.

Predvodnik ove grupe nedostojno i neovlašćeno nastoji da nuđenjem usluga, strahom i prinudom utiče na ugledne partizanovce kako bi podržali ovu neprincipijelnu skupinu.

Zaklanjajući se iza 'crno-bele ljubavi' do poslednje trunke ličnog upliva i uticaja, zloupotrebama i manipulacijom tobož državnih interesa, čini nedostojna dela ne samo prema Klubu višedecenijske tradicije već i prema državi koju tako često, olako i besprizorno nastoji da podupre u svoje sitnosopstveničke interese.

Tako ne preza ni da se okoristi imenom i funkcijom predsednika Vlade Republike Srbije, koji je, u nekoliko navrata, institucijama Kluba javno obznanio da iza svega toga ne stoji a svojevremeno istakao zabranu državnim funkcionerima da se na bilo koji način mešaju u institucije sportskih organizacija

Predvodniku ove skupine nije strano ni da zloputrebom državnih institucija u noćnim časovima poziva u zgradu Vlade Repubilike Srbije i legendu Partizana, g. Milutina Šoškića, koji je o tome, vidno uznemiren, obavestio Radnu grupu FK Partizan ili da slične aktivnosti čini u zgradi Skupštine Grada Beograda, zajedno sa visokim gradskim funkcionerima.

Da li su zgrade Vlade Republike Srbije i Skupštine Beograda mesto gde se prikupljaju potpisi za sazivanje skupštine jednog fudbalskog kluba?

Radna grupa će uvek braniti institucije sistema, jer je to jedini način odbrane pravne sigurnosti i stabilnosti FK Partizan i države u celini.

Sledstveno svom osnovnom zadatku pripreme i ispunjenja uslova za održavanje vanredne izborne Skupštine FK Partizan, Radne grupa je danas podnela inicijativu Nadzornom odboru da odluči o terminu njenog zakazivanja.

Nadzorni odbor Kluba će svoju sednicu održati u ponedeljak, 28. marta, kada će i odlučivati o ovoj inicijativi.

Verujemo da će Nadzorni odbor FK Partizan postupiti u svemu po Statutu i doneti odluku koja će i javnosti i svim zainteresovanim licima omogućiti da u okviru najvažnijeg organa Kluba, Skupštine, demokratski i argumentovano ukrste stavove i razmišljanja a, potom, izaberu organe upravljanja koji će reprezentovati FK Partizan u narednom periodu'', zaključuje se u saopštenju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Stjepanovic
Wednesday, 23.03.2016
21:11

Nista ljepse nije moglo da se dogodi. Fino su se zakrvili medjusobno oko love i sad u javnosti izbacuju svakakve prljave stvari i tako jedni druge jos vise kompromituju. nnZivim za dan kada ce u Partizanu raditi samo ljudi od sportske struke bez politickih angazmana i ambicija. Ovakva socijalisticka zaostavstina gdje upravljanje sportskim drustvima obavljaju politicari je aspolutno pogresna. Partizan je zbog kojekakvih djurica, vazura i nedica previse toga nepovratno izgubio. Obicne moralne karikature i paraziti drustva.

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Wednesday, 23.03.2016
18:06

* a druga (struja)

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Wednesday, 23.03.2016
18:04

Problem je u tome sto iza obojice stoji ista stranka samo sto bi jedna struja vrlo brzo raskucila i unistila Partizan, a drugo bi mozda jedino nastojala da nekako balansira i levitira izmedju cekica i nakovnja, eto sta nas ceka, izbor i dilema su prakticno lazni i vestacki u ogromnom delu...

avatar
Wednesday, 23.03.2016
17:47

Kad krenu da se prepucavaju, pljuju i da ruše jedini drugi ne zna se ko je više u pravu ali kad dobiju šansu u klubu da urade nešto dobro pokažu svu svoju nesposobnost i neznanje #stop_politizaciji, #sport_sportisitima

avatar
PAOLO, BUDI PONOSAN!
Wednesday, 23.03.2016
16:04

Bas danas kazem kolegi da je i Soskica hteo da vrbuje, tsko nema granice i mere...

avatar
DESTROY THE SECT!
Wednesday, 23.03.2016
19:18

tsko lol dobro si se toga setio!

avatar
RamboBabaManUtd
Wednesday, 23.03.2016
15:28

Koja komedija od kluba postaje ovaj Partizai

avatar
El Diablo
Wednesday, 23.03.2016
17:06

Nema vece komedija od kluba koji se zove NK Crvena Zvizda.

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Wednesday, 23.03.2016
18:07

Za vas smo uvek bili velika gospoda.a nema vecih cirkusanata od vas ajmo sada voz