Partizan imao dve opcije, evo kako je odabran novi dres

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 27.06.2017.
21:00
Izvor: Sportske.net

Autor i voditelj 'Partizanovog vesnika' Željko Pantić posvetio je specijalnu emisiju pitanju dresova za novu sezonu.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Tehnički partner fudbalskog kluba Partizan, kompanija "NIKE", izradio je samo jednu novu garnituru za nastupajuću sezonu, a mnogim navijačima nije bilo jasno zašto je to tako.

Pomenuta emisija nudi odgovore na sva pitanja, a ukoliko ukratko pređemo tu temu razlozi su jednostavni.

Partizan je kao klub koji na godišnjem nivou prodaje oko 5.000 dresova u podređenoj poziciji jer, za razliku od evropskih giganata koji sarađuju sa kompanijom "NIKE" nije u poziciji da zahteva posebno dizajnirane dresove.

Princip je takav da je crno-belima ponuđen izbor iz kataloga kompanije "NIKE" i da je za nastupajuću sezonu odabrana garnitura koja podseća na prošlosezonsku treću garnituru Mančester Sitija i Intera.

Još jedna od opcija bio je dres koji u velikoj meri podseća na Ajaksovu prvu garnituru, sa kombinacijom crne i bele boje, ali je odlučeno da se uzme dres sa više bele boje kako bi bila napravljena razlika u odnosu na prvu garnituru.

Partizan novi dres

Navijači neretko pričaju o tome kako bi voleli garnituru bordo-plave boje ali to nikako nije izvodljivo. Partizan bi morao da se obaveže da će prodati 15.000 dresova, a to je teret od oko pola miliona evra ukoliko se ne ispuni dogovorena kvota.

Tako će šampion Srbije u novoj sezoni igrati u prvoj garnituri iz prethodne sezone, a jedina novina će biti rezervna garnitura bele boje sa blagim prelazom na crno po rubu rukava i nogavica šortsa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Tuesday, 27.06.2017
22:12

Meni je ovaj beli dres brutalan,ja lepsi dres nisam skoro video!Mislim i da ako bude realna cena taj dres kupujem.Cak i pored toga sto smo ostali u proslosezonskim dresovima ove god. imamo ubedljivo najlepse dresove u Srbiji.Mada mislim da ako zele da ga prodaju cena ne sme biti velika,4000 smatram da je realna cena,samim tim bi prodali barem jos 10 000 dresova.

avatar
Baxter Stockman
Tuesday, 27.06.2017
22:02

Onda raskines ugovor sa NIKE i uzmes Macron ili Pumu kao Zvezda i zahtevas da druga garnitura bude bordo plava.

avatar
Offside
Wednesday, 28.06.2017
01:38

Svaka kompanija koja proizvodi sporcku opremu ima svoju semu i nacrt za sve tri garniture dresova u svojim katalozima,uz to dobijes i standardne boje za glavni dres (crno-bela za nas) i jednu eventualno dve boje po njihovom za rezervne dresove.Dakle ako zelis prugasti dres sa bordo plavom bojom moras da das ogromne garancije,u nasem slucaju procenjuje se da bi morali da damo garancije da cemo prodati 20 000 dresova ili sponzoru moramo vratiti izgubljen novac sto je opet negde oko 900 000e da se proda samo ovih 5 000,dakle ti se tu ne pitas kada biras.A ideja je postojala da se pita Nike da uradi te dresove ali ovo su njihove racunice,slicne vaze i kod drugih.A ako bolje pogledas i ako se setis u sezoni u kojoj smo 2010 igrali LS cena dresa je negde isla i do 100e,a Nike nije kriv sto se ovi nasi ugradjuju pa na cenu dodaju svoju,zbog toga mi ne menjamo dres..

avatar
Forza Napoli
Tuesday, 27.06.2017
21:04

Opet kazem,dresovi su vam preskupi.7000.dajte ih po pristupacnijim cenama prodacete bar 10 000.

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 27.06.2017
22:50

U ovom slucaju ne diktira samo Partizan cenu, mislim da veci uticaj na konacnu cenu ima NIKE

avatar
Giorgio
Wednesday, 28.06.2017
18:55

Mi nemamo Terzu.Moramo da vracamo dugove