Partizan ima realne šanse da zadrži Živkovića!

Autor: Beta Beta
četvrtak 25.06.2015.
11:20
Izvor: Beta

Jedan od najboljih mladih igrača na svetu mogao bi da ostane u Partizanu barem još šest meseci izjavio je trener šampiona Srbije Zoran Milinković.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je u sredu kasno uveče da veruje da će omladinski reprezentativac Andrija Živković i naredne sezone biti fudbaler crno-belih, ali da o tome odlučuje i on sam, kao i njegovi agenti.

"Mislim da su realne šanse da ćemo Andriju zadržati i ove sezone, ali tu ne odlučujemo samo mi. Tu ima tri aspekta - stav kluba, stav njegovih agenata i na posletku stav igrača. U tom trouglu je vrlo važan njegov stav. Andrija je blizu toga da još neko vreme igra u Partizanu", rekao je Milinković.

"Bilo bi dobro i zaista bih mnogo voleo da Živković u Partizanu ostane makar još šest meseci", dodao je on.

Poslednjih dana, nakon omladinskog Svetskog prvenstva na Novom Zelandu na kojem je srska reprezentacija osvojila prvo mesto, u medijima su se pojavile informacije da je za 18-godišnjeg Živkovića zainteresovan veliki broj klubova.

"Andrija je najbolji mladi igrač na svetu i tu nema nikakve dileme, ali zbog toga dolazimo u situaciju da mi sada treba da pariramo bogatim klubovima. Videćemo šta će se dešavati. Praksa je pokazala da rano prodavani fudbaleri nisu uspevali da se izbore s konkurecnijom u inostranstvu", kazao je Milinković.

Pored priče o ostanku Andrije Živkovića trener Zoran Milinković govorio je o angažovanju Brazilca Markinjosa koji bi u klub trebalo da stigne do kraja nedelje!

Novinari su upitali trenera Partizana kako vidi to što Živković, na nedavno završenom Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu nije proglašen za najkorisnijeg igrača turnira, iako je bio najbolji igrač šampionskog tima - Srbije, Milinković je rekao da odluka "nije bila fer" da se drugom fudbaleru dodeli priznanje.

"Prosto nije fer, jer je dete to zaslužilo i pokazalo na terenu. Mnogo je Andrija pokazao. I uz dužno poštovanje, on je za koplje bio ispred svih", zaključio je Milinković.

Omladinska reprezentacija Srbije je na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu osvojila šampionsku titulu, a finalu je u subotu savladala Brazil sa 2:1 posle produžetaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kraljaBAN23
Thursday, 25.06.2015
12:26
avatar
D.Green4 Black&White
Thursday, 25.06.2015
12:17

Ostani mali bar jos 6 meseci ..... ako hoces da igras ligu sampiona ... ako neces onda idi ... :D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Thursday, 25.06.2015
12:08

Svasta, kao da je Mali osvojio titulu, a mi bili treci na svetu, kakva bruka...

avatar
Ginola
Thursday, 25.06.2015
11:48

Klub se tu ništa ne pita,prodat je on odavno menadžerskim fondovima..

avatar
Thursday, 25.06.2015
14:59

upravo to ... mislim da Partizan ima samo 20-25% prava na novac od njegovog transfera , tako da mislim da bolje ide sad za neke pare kad je jos sveze to sa svetskog prvenstva nego na zimu , plasim se opasce mu cena pa smo ga dzabe drzali ...

avatar
Pera Zambula opet
Thursday, 25.06.2015
11:36

Fantastican igrac iz fantasticne skole :)

avatar
Thursday, 25.06.2015
15:01

da ali ako bolje pogledas kome treba fanstasticna skola ? imas lkbove koji nemaju nikakve skole , desetine miliona evra duga , nikoga ne prodaju a dovode na veliko ... postavlja se pitanje koja je poenta skole ?

avatar
Loris Karius
Thursday, 25.06.2015
21:56

Da ali na primer takav jedan klub koji si ti opisao je Chelsea i oni su u svoje zadnje dve godine mnogo uložili u fudbalske škole.I ako se ne varam ove godine su čak i osvojili englesku juniorsku ligu (ako grešim neka me neko ispravi).Tako da i ti klubovi sa parama za par godina će biti klubovima sa školama i biće mnogo profitabilniji.E u tome je poenta.

avatar
Pera Zambula opet
Thursday, 25.06.2015
18:24

Ma ti klubovi na koje ciljas uskoro nece postyojati dok klubovi sa jakim skolama hoce :)

avatar
baldekeita
Thursday, 25.06.2015
11:33

Samo da ostane do kraja kv. ja nista vise ne trazim.Sto se tice nepravde oko nagrade,ta ista FIFA je imala obraza da u seniorima na ocigled cele planete Nemcima uskrati priznanje i dodeli je Messiju sto bi im onda bio problem da to urade i Srbima na u20?

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 25.06.2015
12:58

Tako je, kad bi barem do kraja kvalifikacija ostao bilo bi odlično, uz dolazak Markinjosa, verujem da bi imali izgledne šanse da se plasiramo u LŠ.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 25.06.2015
15:17

Uz dolazak Markinjosa će se stvari rešiti, imamo kvalitetan tim, izgleda da će Bandalovski igrati levog beka, tako da ne treba da brinemo (jer je u prošle dve utakmice upravo on igrao LB a i u Levskom je igrao levo krilo), možemo ući u LŠ, kad igramo superkup protiv Čukaričkog ?

avatar
baldekeita
Thursday, 25.06.2015
14:05

Ne mozes u LS bez levog beka,klasicnog spica,sa stoper koji je nem,sa Babovicem kao desetkom i uz to treba da se nadas da ce neiskusni Jevtovic da odusevi i uspe da pokrije svu promaju u defanzivi.Pitanje i kakav ce Zile biti kad se vrati sa odmora tj. da li ce uspeti da zadrzi formu sa kraja sezone,mlad je on jos.Za LS bi bas morala sreca da nas pogleda,a mi tu srecu sa ovako odradjenim prelaznim rokom nismo ni zasluzili.