Partizan - Ima li Božinov razloga za brigu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.10.2015.
18:51
Izvor: Sportske.net

Posle šokantnog remija u Lučanima, ekipa Partizana je u sredu protiv Sinđelića izborila plasman u osminu finala nacionalnog Kupa. Glavna uloga pripala je mladom napadaču Ivanu Šaponjiću koji je na najbolji način iskoristio ukazanu šansu.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Iako su problemi sa povredama i dalje veliki u ekipi Partizana, situacija je sada ipak nešto povoljnija.

Posle Stefana Babovića i Abubakara Oumarua, koji su nastupili i u Lučanima proteklog vikenda, danas su u duelu sa Sinđelićem zaigrali i oporavljeni štoperi Lazar Ćirković i Gregor Balažic, pa će sada trener Ljubinko Drulović imati više opcija i u ofanzivnoj i u defanzivnoj liniji tima.

Ono što dodatno može da ohrabri novog šefa struke crno-belih, jeste i činjenica da je današnji meč u Kupu rešio mladi napadač Ivan Šaponjić, strelac oba pogotka u pobedi crno-belih rezultatom 2-0.

I ne samo to, uvod u drugi pogodak bio je i jedanaesterac koji je Šaponjić iznudio, a onda je sam preuzeo odgovornost i sa bele tačke overio truijumf Partizana.

Iako je, naravno, Partizan bio veliki favorit u duelu sa Sinđelićem, današnja Šaponjićeva partija daje povod za razmišljanje na temu da li će naš ''zlatni Orlić'' u narednim mečevima dobiti veću minutažu u odnosu na do sada standardnog Valerija Božinova.

Ako dodamo i to da i oporavljeni Abubakar Oumaru polako ulazi u ritam, bugarski internacionalac će u nastavku jesenjeg dela sezone ponovo imati veliku konkurenciju za mesto u startnoj postavi.

Kao što je poznato, Božinov na domaćoj sceni donekle opravdava poverenje, postigao je do sada sedam pogodaka, ali uz veliki broj propuštenih prilika. Na evropskoj se i dalje čeka na njegov golgeterski prvenac, iako je Partizan ove sezone u Evropi već odigrao ukupno devet utakmica.

Ipak, Božinov je posle meča sa Sinđelićem pokazao kolegijalnost i timski duh, objavivši na Instagramu zajedničku fotografiju sa svojim saigračima, uz poruku: ''Bravo, momci''. On je danas svih 90 minuta proveo na klupi za rezerve.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdu voli Srbija
Thursday, 29.10.2015
11:45

Zasto da brine covek koji ima vecu platu od svih igraca partizana.

avatar
Teleoptik 162km
Thursday, 29.10.2015
10:19

Ne. Drulovic trazi da se ne igra vise samo preko Zileta. Dobro za Abua, a kamoli za Bozinova.

avatar
Lazathecop
Thursday, 29.10.2015
09:51

Zvezda do Tasmanije!

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Wednesday, 28.10.2015
21:15

sight for sore eyes eh mate!

avatar
The Real Man
Wednesday, 28.10.2015
20:53

Da se ja pitam on bi bio treci napadac. Udarnu trojku bi igrali Zile, Abubakar i Stevanovic, moze i Grbic. Steta sto Bozinov ima veliku platu pa mora da igra.

avatar
magister
Thursday, 29.10.2015
04:47

Ta trojka je vidljiva iz aviona. Grbić kao alternativa, SAMO ZA DESNO KRILO i Šaponja alternativa za centarfora (može da menja i Stevanovića, pa da Abu ode na levo krilo. Božinov je izgleda simpatičan momak, ali on uopšte ne igra. Sećam se, nekad davno, igrao u Partizanu Hatunić, došao pošto je prethodno polomio nogu talentovanom Raciću, koji više nikad nije zaigrao ozbiljno. Igrao Hatuna i za reprezentaciju, pa otišao u Tursku. Posle par meseci, javljaju se Turci. Pitaju, da li je to stvarno taj Hatunić. Šalju fotografije. Ne mogu da veruju. E, igra Božinova mi liči na to.

avatar
Dača
Wednesday, 28.10.2015
20:22

Da je naš Partizan malkice ozbiljniji klub, Božinov ne bi uopšte ni bio u konkurenciji za prvi tim.

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Wednesday, 28.10.2015
20:02
avatar
Fair Play
Wednesday, 28.10.2015
20:02

Kakav bre vise Bozinov? Pustite Sapu, decko se trudi, trci, uklizava..Bozinov dok ubrza samo muka da ti pripadne.

avatar
ISTERIVAC SEKTASA
Wednesday, 28.10.2015
19:56

Kljajic/Zivkovic- Vulicevic, Balazic, Fabrisio, Subic/Lekovic- Zivkovic, Lukic, Brasanac, Stevanovic- Saponjic, Oumaru. Zivkovic/Kljajic, Cirkovic, Subic, Babovic, Ninkovic/Ilic, Grbic/Trujic, Bozinov. Moze?

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Wednesday, 28.10.2015
20:27

ne moze! bozinov je tu i dalje!

avatar
ISTERIVAC SEKTASA
Thursday, 29.10.2015
13:04

Z. Zivkovic- Bandalovski, Cirkovic (Ostojic), Fabrisio, N. Petrovic- Luka, Jevtovic (I. Petrovic), Ninkovic, Babovic, Grbic- Bozinov (Fofana), sve to pustiti na ovaj ili onaj nacin, ili po isteku ugovora ili (sporazumnim) raskidom ugovora ili prodajom, ovde mi bas i nemamo prostora za neke pozajmice, a i zasto bismo to radili:-D

avatar
ISTERIVAC SEKTASA
Wednesday, 28.10.2015
20:36

Nece jos dugo, znas koji je nas dogovor LOL Bolji je kad udje sa klupe isto kao i Saponjic, ali kad vec neko mora da pocne- Sapa!

avatar
dejanera2
Wednesday, 28.10.2015
20:34

i lagano cetvrti :D