Partizan igra za koeficijent, za ugled, za Srbiju!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 04.08.2014.
11:08
Izvor: Sportske.net

Crno-beli su jedini preostali predstavnik Srbije u kvalifikacijama za evropska takmičenja, jasno je da je na njihovim plećima ugled srpskog fudbala.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nakon remija bez golova iz prvog meča u Bugarskoj, ekipa Partizana ima realne šanse za prolaz u narednu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ludogorec je rival za svaki respekt, ali fudbaleri Partizana su svesni da je na njima teret igranja za navijače, za klub, za koeficijent, pa i za (preko potrebni) novac. Jednom rečju za ugled srpskog fudbala.

„Nije to 90 minuta borbe na terenu, to je utakmica za sve nas koji volimo Partizan. Za igrače, navijače, ceo klub, za koeficijent koji će nam možda omogućiti bolju poziciju naredne godine. Zato je bitno da svi budemo maksimalno mobilisani, da zajedno sa navijačima svorimo osnovni preduslov za uspeh.“, ističe za 'Sport' Vojislav Stanković, svestan svega onoga što bi Partizan ostvario prolaskom u narednu rundu.

Jer, eventualnim plasmanom u narednu fazu takmičenja, plej-of za Ligu šampiona, crno beli bi u džepu imali osiguran nastup u Evropi do decembra 2014. godine, bila bi ostvarena direktna zarada na ime bonusa UEFA za plasman u plej of Lige šampiona.

Eliminacijom Bugara u sredu, u kasu Partizana, na ime dodatnog bonusa od UEFA, slilo čak 2.100.000, nakon 575 hiljada evra ostvarenih eliminacijom Faran u prethodnom kolu.

To nije sve kad su u pitanju bonusi UEFA, jer igranje plej ofa Lige šampiona znači minimum igranje grupne faze Lige Evrope nakon toga, a to znači i minimum još 1.300.000 evra za Partizan. U slučaju plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, ta suma bi bila znatno veća.

Igranje u Evropi bi crno-belima takođe omogućilo dodatna zaradu od prodatih ulaznica, prodaje TV prava, kao i od marketinških ugovora, te bi obezbedilo povećanje vrednosti igrača i čitave ekipe Partizana na evropskom tržištu, kao i direktno uvećanje klupskopg koeficijenta čiji se efekti odražavaju na kompletan srpski fudbal.

Veliki pritisak je, zaključuje se iz svega ovoga, na leđima crno-belih igrača. Ipak, uz sav respekt prema rivalu, fudbaler Partizan ističe da bi domaći teren mogao da donese prednost na stranu crno-belih.

„Sada će biti drugačije nego u Bugarskoj. Ovog puta su navijači i domaći teren naši saveznici, pa je motiva na pretek.“, ističe on.

Utakmica u Humskoj između Partizana i Ludogoreca igra se 06. avgusta od 20.45.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke