Partizan formira granitnu odbranu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.06.2015.
18:50
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije počeo je da sklapa mozaik za novu sezonu u kojoj će pokušati da napadne grupnu fazu LŠ ili LE, a u tu svrhu crno-beli bi mogli da formiraju defanzivnu liniju koja bi u saradnji sa zadnjim veznim igračima mogla da bude garant uspeha.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Tačno dve nedelje prošlo je od trenutka kada su fudbaleri Partizana odigrali poslednju takmičarsku utakmicu u sezoni 2014/2015 što znači da se vreme odmora lagano bliži kraju.

Period "tihovanja" između kraja prethodne sezone i početka priprema za novu sportski sektor kluba iz Humske iskoristio je da poradi na planovima koji se tiču prelaznog roka pa su tako tokom nedelje na izmaku stigla i prva pojačanja.

Marko Jevtović i Nikola Trujić zvanično su postali novi igrači šampiona Srbije ali daleko od toga da će prelazni rok biti završen tim transferima. Već je potvrđeno da Nikola Drinčić odlazi u Makabi Haifu, a na izalznim vratima nalazi se i nekoliko drugih fudbalera.

Zoran Milinković dobro zna koji su prioriteti a ukoliko uspe u svojim zamislima Partizan bi tokom leta mogao da formira tim koji će karakterisati izuzetno kvalitetna zadnja linija tima kojoj će podršku pružati defanzivni vezni fudbaleri.

Na golmanskim pozicijama crno-beli nemaju problema. Živko Živković je zahvaljujući dobrim igrama u prolećnom delu prethodne sezone zaradio novi ugovor i poziv u nacionalni tim, dok će Milan Lukač, u slučaju da ostane u Humskoj biti velika konkurencija svom kolegi.

Slična je situacija na poziciji desnog beka. Oporavljeni Miroslav Vulićević tek treba da se vrati u prepoznatljivu formu a njegov "gonič" će biti Ivan Bandalovski koji je u prolećnom delu sezone dobro obavljao posao u odsustvu startnog desnog beka.

Najveća promena mogla bi da se dogodi u centralnom delu defanzivne linije pošto je Branko Ilić označen kao slabija karika "slovenačkog dubla" pa bi upravo tu trebalo očekivati jačanje konkurencije.

Portugalac Gonsalo Brandao trebalo bi da bude prvi pik za poziciju levog štopera i ukoliko crno-beli realizuju taj transfer situacija bi se značajno promenila kada je raspodela pozicija na terenu u pitanju.

Dosadašnji levi štoper Branko Ilić vratio bi se na matičnu poziciju defanzivnog veznog, i tu bi u paru sa Darkom Brašancem mogao da čini prvu liniju Partizanove odbrane.

Taktika

Bivši reprezentativac Marko Lomić u datom momentu ne deluje kao realna opcija pa će Partizan verovatno morati da potraži novo rešenje kako posle odlaska Vladimira Volkova Nemanja Petrović ne bi ostao usamljen na poziciji kraj leve aut linije.

Bude li Partizan uspeo da ostvari zamišljeno može se konstatovati da bi crno-beli u novu sezonu ušli sa odličnim rešenjima u defanzivi, dok bi onda navalna linija morala da bude osnažena imajući u vidu da je pozicija napadača najdeficitarnija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

36 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Bg
Sunday, 07.06.2015
10:22

Toliko dezinformacija na jednom mestu! Za pocetak dolazi Brandao,zatim brazilac veznjak,a potom bugarin napadac.Sto se tice Gacinovica on je preskup i sigurno ide preko,verovatno u bundes ligu.Toliko za sada,a posle SP za mlade jos info o Zivkovicu itd

avatar
bora majstor
Sunday, 07.06.2015
09:03

zasto ne vrate fofanu? kad nam je napad slab

avatar
Pera Zambula opet
Sunday, 07.06.2015
02:01

Golman-Zivkovic odbrana-Lomic, Balazic, Brandao i Bandalovski sredina-Zivkovic, Jeftovic, Krasic, Gacinovic napad-Fofana i Frajdej Po meni ovakva ekipa sa stabilnom odbranom, sa solidnom sredinom i sa brzim napadacima jer ce nam kontre toliko toga doneti u tom slucaju moze da se nada prolasku u LS. E sad treba kupiti Lomica, GAcinovica, Brandaa, Krasica i Frajdeja :)

avatar
Petar Petar
Sunday, 07.06.2015
22:17

Bio bi on bolji i od Kojica i od Saponjica, ali je on covek sa kojim ne moze da se napada grupna faza evropskih takmicenja i tacka. I Dijara nije dosao da bude prvi spic pa se covek odmah nametnuo, nema to nikakve veze sa davanjem sanse. Jednostavno, Fofana nije mogao da igra pored Lazovica i Skuletica ni u snovima jer je tri puta gori od obojice, e sad sto su ga brze bolje oterali, a mogao je da igra celo prolece to treba zahvaliti Marku i nikom drugom. To je uradio da bi mogao da isforsira Kojica, sto ga je na kraju i kostalo mesta trenera. Mi ako ne dovedemo ozbiljnog napadaca ja ti kazem da je bolje i da ne igramo Evropu. Ako mislis da ce npr Saponjic i Fofana da nas uvedu u neko takmicenje mislim da si u velikoj zabludi. Ali dobro, ja kazem o ukusima ne treba raspravljati i ja bih voleo da gresim. Ne razumem samo ove nase zasto ne jure onog malog Ivanica iz Vojvodine, po meni je on cudo od igraca. Jos ce ovi da nam ga uzmu ispred nosa, a nama bi legao kao budali samar..

avatar
SrdjanMaksa
Monday, 08.06.2015
21:52

Beko nije lošiji od Lazovića. Brži je, sa kvalitetnijim driblingom. Nije isti tip igrača kao Škuntelar pa, nema smisla porediti ih..

avatar
Pera Zambula opet
Sunday, 07.06.2015
23:46

Fofana je veoma dobar igrac i nije mu davana sansa, ono sto mu je dato on je iskorstio, pogledaj koliko je minuta igrao i na koliko utakmica a koliko je dao golova.

avatar
magister
Saturday, 06.06.2015
23:20

Da, ima tu još... Stojiljković (ok)... Prodaja Šaponjića (ako pristojna; u paketu Šaponjić, Ćirković, za oko 4m?). Uz promociju mladih, koje sam pomenuo, vraćanje Ivkovića, Lomića, da dođu: Nemanja Maksimović, Dražić, Gaćinović, Danijel Aleksić, Stojiljković... da se igra presing (videli ste kako Mesi i Suarez i Neimar jure Juveove igrače, kako se teško prenosi lopta... e to mi treba da igramo; pa ako može Mesi, možda i Ninković počne da trči i uklizava?). Živković (Lukač)- Vulićević (Stevanović, Bandalovski), Vlalukin (Ivković, Balažic), Ilič (Bošnjak), Lomić (Petrović, Bogosavac) - Maksimović (Božić) - Ilić (Brašanac), Babović (Ninković) - Živković (Luka), Aleksić (Stojiljković, Kojić), Gaćinović (Dražić). Ako i ode neko iz zagrada, samo voditi računa, da je važno uvek imati bar po jednu dostojnu zamenu.

avatar
indija durot
Sunday, 07.06.2015
11:21

Dražić, Gaćinović, Danijel Aleksić, Stojiljković...Salis se zar ne ahahaha pa to sve navijaci zvezde

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 08.06.2015
00:10

Pogotovo Drazic...

avatar
Knele master
Saturday, 06.06.2015
22:55

(Lomic)-Antonov,Brandao,Jovanovic,Krasic i Stojiljkovic, puna kapa.

avatar
Poznavalac
Saturday, 06.06.2015
22:02

Sa brankom ilicem i brasancem na sredini terena nemamo sta da trazimo ni u nasoj jadnoj i bednoj ligi,a o evropi tek i da ne pricamo.

avatar
magister
Saturday, 06.06.2015
21:31

Dodajem, slučajno izostavio mladog Stevanovića, koji može iznenađujuće da napreduje. Ako bismo skupo prodali Živkovića, možda bi na zadnjeg veznog mogao da se dovede Nemanja Maksimović. Njegova cena će se za 2 godine udesetostručiti!

avatar
Ja sam pfk
Sunday, 07.06.2015
11:43

Šta si se ti navadio na Maksimovića? Kad već glumiš skauta malo se informiši. Dečko je već odavno prevazišao Partizan. Nedavno je potpisao ugovor sa Astanom na dvije godine u vrijednosti nesto preko 1m€. Takodje dečko je nažalost veliki delija i prošao je njihovu omladinsku školu ali nikad nije potpisao profesionalni ugovor sa njima. U Astani ima odlične uslove, dobru minutažu, daje golove i još će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona u kojima, ruku na srce, bolje šanse ima Astana od našeg ojađenog Partizana.

avatar
magister
Saturday, 06.06.2015
21:21

Solidan stoper u slabog zadnjeg veznog (Ilič)?! Kupovina stopera čije ime dobro zvuči (Brandao)?! Vratiti Ivkovića iz Voždovca (i stoper i zadnji vezni) i promovisat klince Vlalukina i Bošnjaka i stoperska linika i sad odlična i sa fantastičnom perspektivom. Čak možda i da se proda Ćirković, ako je dobra ponuda, da bi se stvorio novac za pozicije na koje treba dovesti: levi bek, zadnji vezni, kreator igre, krilni špic, špic (možda i dva). To bi bilo 5 do 6 igrača (ne računajući Trujića i Jevtovića), koji bi, posle nekih prodaja i odlazaka (ako ih bude) bili prava rešenja. Ako Drina bio 300, Ćirko oko 900, Grba oko 300, za tih 1,5 bi se mogli dovesti: Dražić, Danijel Aleksić, Lomić... a ako ode Andrija, za tih 4 miliona, Gaćinović, možda taj mladi Zličić iz Vojvodine i popunjavanje dobrim igračima svih ostalih pozicija bez daljih prodaja. Zadržao bih i Luku i Kojića. Luka je odličan džoker, samo je važno da igra povučenog špica, centralno i poludesno, polulevo, manje na krilu. Sa Kojom treba imati strpljenja, uliti mu malo samopouzdanja, možda i sa psihologom. Živković, Lukač, Vulićević, Bandalovski, Bogosavac, Lomić, Petrović, Ilič, Balažić, Ivković, Vlalukin, Bošnjak, Jevtović, Brašanac, Babović, Ilić, Trujić, Ninković, Živković, Luka, Dražić, Gaćinović, Aleksić, Šaponjić, Kojić... i još te pozicije na koje treba dovesti, novog Žuku, novog Moreiru i novog Klea. Eto, to bi bio posao. A ovo... kao maštamo da od prosečnih postanemo ispodprosečni...!?

avatar
gorango
Saturday, 06.06.2015
19:52

dobri stari srpski bunkerasi

avatar
pfcns
Saturday, 06.06.2015
19:35

A zasto ne probati Bandalovskog na levom beku.On i Vule bi bili strasan bekovski par? :D

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 06.06.2015
20:48

Valjalo bi i to, jer nije dobro da imamo dva dobra igrača i da jedan greje klupu

avatar
mileta
Sunday, 07.06.2015
00:06

Nema potrebe da dovodimo levog beka niti da nam Bandalovski igra na toj poziciji.Bandalovski po svojim karakteristikama vise odgovara desnom krilu nego levom i desnom beku.Po meni on bi mogao da se gurne napred,na desno krilo,dok mali Stevanovic moze komotno da sluzi kao zamena Vulicevicu jer moze mnogo da nauci,a decko je po meni veoma talentovan.nSto se tice levog beka imamo mi Nemanju Petrovica.Decko je reprezentativac,23 mu je godine i treba da bude prva opcija na levom beku.Cak sta vise moje misljenje je da je celo vreme i trebalo da igra na toj poziciji,jer je mnogo sigurniji od Volkova.Sasvim solidno je odigrao zavrsnicu jesenjeg dela kad je Volkov bio povredjen,a iskustvo nece sigurno steci sedenjem na klupi.Kao zamena moze da mu veoma dobro posluzi mali Bogosavac,decko je talentovan sto je pokazao zimus na pripremnim utakmicama.nZnaci moje misljenje na levog beka i desno krilo ne dovoditi nikoga,imamo ih vec treba ih samo uigrati na pripremama.

avatar
pfcns
Saturday, 06.06.2015
19:34

A zasto ne probati sa Bandalovskim na levom beku? On i Vule bi bili strasan tandem bekova

avatar
bobar84c
Saturday, 06.06.2015
19:13

Znaci kao i proslih sezona bunker ... No ja bih za svaki slucaj pogledao kako igraju Shamrock Rovers ili tikva...

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Saturday, 06.06.2015
21:02

Pogledaj ali na TV-u jer Evrope videli duze nego i Samrok i Tikva...

avatar
Dado Sneža Radusinović
Saturday, 06.06.2015
22:51

Trebo bi nauciti ako vec neznas da taj samrok je pobedio zvezdu 5-1...al ti verovatno imas 10 godina pa neznas nista...

avatar
Alexander Stonsky
Saturday, 06.06.2015
19:10

Ovo bi bila ubedljivo najjaca odbrana bar po imenima u Jelen Super Ligi, gde bi prakticno svako imao odlicnu zamenu. Ali napad ce biti problem jer odlaze Andrija, Saponjic, Grbic, Luka i Kojic ( sto je odlicno sto se tice njih 2), ali ostajemo na Marinkovicu i Trujicu. Treba nam 3 klasicna napadaca. Treba vratiti Fofanu, dovesti Frajdeja koji bi igrali u tandemu. I jos jednog iz JSL-a kao zamenu. Pored B. Ilica i Brasanca u vezi jos da budu Babovic i Ninkovic. Formacija 4-2-2-2. Mislim da bi dobro funkcionisala. A moze i sa Babovicem kao poluspicem. Imamo kvalitetne igrace i ocekujem titulu i grupnu fazu LE.

avatar
Milos023
Saturday, 06.06.2015
19:26

jedno su ocekivanja,drugo su realnosti!

avatar
Milos023
Sunday, 07.06.2015
02:00

Brandao nije tu,niti ce doci,Lomic nije tu niti ce doci,Frajdej nije tu niti ce doci...ta ko da...

avatar
Alexander Stonsky
Saturday, 06.06.2015
20:04

Od gore navedenih navijaca samo Frajdej trenutno nije igrac Partizana, svi ostali su tu.

avatar
Милан Јовановић
Saturday, 06.06.2015
19:33

Nemoj se zajevati sa FOfanom, covek nije dao gol u drugoj kineskoj ligi...