Partizan - Džigijevo proleće?

Autor: Darko Mitrović
subota 14.02.2015.
16:00
Izvor: Sportske.net

Iako ovih dana mnogi osuđuju poteze uprave Partizana zbog odlazaka Škuletića i Lazovića, sada neki drugi igrači, koji su čekali svoju šansu, imaju priliku da potvrde sav svoj potencijal.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Petar Škuletić i Danko Lazović su jesenas u prvom delu takmičenja u Superligi zajedno postigli čak 23 od ukupno 38 golova, koliko na svom kontu sada imaju crno-beli posle 15 odigrnih kola.

Taj podatak, kao i činjenica da se radi o najboljim strelcima Superlige, dovoljno govori koliko je Partizan izgubio prethodnih dana, a pogotovo što se sve dogodilo na samom kraju prelaznog roka.

Ali, šta je tu je, trener Marko Nikolić sada ima težak zadatak da od raspoloživih igrača stvori tim koji će i na proleće biti ubojit, koji će nastaviti da ređa pobede i dođe do titule prvaka.

A da li će crno-beli biti ubojiti, mnogo će sada zavisiti i od Nikole Ninkovića, 20-godišnjeg nestašnog momka, koji je svojevremeno proglašavan i najvećim talentom Partizanove omladinske škole, ali ga je buran temperament do sada prilično koštao da i na velikoj sceni pokaže sve što zna.

Međutim, zimske pripreme, koje se polako privode kraju, nagovestile su da se popularni Džigi uozbiljio i da je rešen da konačno zablista punim sjajem.

Posle jučerašnje utakmice sa mađarskim Đerom, Ninković je zaslužio i javne pohvale trenera Marka Nikolića za ono što je pokazao na terenu, a posebno za onaj sjajni ''sprint'' u samoj završnici utakmice i prelepi gol koji je tada postigao.

To bi ujedno trebalo da bude potvrda i da je Ninković maksimalno fizički pripremljen, pa uz nesporan talenat, postoje svi uslovi da i u Superligi počne da rešeta mreže.

S obzirom da sada u ekipi više nema Škuletića i Lazovića, da je još prerano da mladi Šaponjić preuzme na sebe veliki teret, jasno je da na proleće treba očekivati znatno više golova igrača iz drugog plana, a Ninković bi tu trebalo da bude u glavnoj ulozi.

Džigi je na potezu, ovu priliku ne bi trebalo da prokocka. U suprotnom, ostaće samo večiti talenat...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke