Partizan duguje "zelenašima"!?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 18.02.2015.
11:19
Izvor: Sportske.net

Optužbe koje je u utorak izrekao bivši predsednik FK Partizan Dragan Đurić na račun svog naslednika i novih članova Uprave naišle su na reakciju Zorana Popovića.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Nepuna dva meseca protekla su od trenutka promene vladajuće strukture u FK Partizan a optužbe na relaciji bivši-sadašnji predsednik počele su da pune novinske stubce.

Tako je bivši predsednik Dragan Đurić u jučerašnjoj izjavi dnevnim novinama "Alo" izrazio sumnju da je nova Uprava na čelu sa Zoranom Popovićem povela klub ka "dužničkom ropstvu" o čemu govori i činjenica da je SC "Zemunelo" stavljen pod hipoteku kako bi Partizanu bio odobren kredit.

Prozvani Zoran Popović nije dugo čekao da odgovori svom nekadašnjem nadređenom pa je poručio da je "Zemunelo" pod hipoteku stavljen za vreme vladavine Dragana Đurića.

"Đurić laže! Priče da smo moja uprava i ja stavili 'Zemunelo' pod hipoteku zbog kredita od četiri miliona nisu tačne. Hipoteka prvog reda je stavljena tokom vladavine prethodne uprave, početkom decembra 2014. godine, kada su Đurić i njegovi saradnici uzeli kredit od 'Poštanske štedionice' u iznosu od oko 20 miliona dinara" kaže Popović za "Alo".

Prvi čovek FK Partizan ponovio je da je kredit u iznosu od 4 miliona evra odobren ali da novac nije podignut jer je realizovan trensfer Petra Škuletića.

"Nije bilo potrebe za novcem od kredita, stoji nam u rezervi. A što se hipoteke tiče, stavljena je hipoteka drugog reda, što je normalno zbog iznosa. Sve je rađeno po zakonu i tako mora da bude" dodaje Popović.

Novopečeni predsednik vicešampiona Srbije nije propustio priliku da ka Draganu Đuriću odapne otrovnu strelicu pošto je izneo informaciju koja se tiče uzimanja novca od "zelenaša" koji i dalje očekuju da Partizan namiri te dugove.

"On i njegovi saradnici su uzimali pare od zelenaša na pet odsto kamate na mesečnom nivou, a ništa od toga nije vraćeno. Bio sam šokiran kada sam video. Uzimali su pare za potrebe kluba od fizičkih lica, oko 100.000 evra! Ni evro nije vraćen, tek treba da vidimo kome se uopšte duguje taj novac..." zaključio je Popović.

U Humsku bi u sredu trebalo da stigne izveštaj revizorske kuće koja je prethodnih mesec i po dana svodila račune i pravila presek finansijskog stanja kako bi aktuelno rukovodstvo dobilo jasnu sliku o zvaničnom dugu Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke