Partizan do pobede na krilima "Orlića"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 29.08.2015.
20:52
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije upisao je peti trijumf u domaćem šampionatu pošto je u malom gradskom derbiju savladao OFK Beograd golovima omaldinskih reprezentativaca Srbije Andrije Živkovića i Ivana Šaponjića.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana trijumfalno su okončali prvu polovinu jesenjeg dela šampionata pošto su u poslednjem meču pred pauzu u Superligi savladali OFK Beograd u malom gradskom derbiju.

Branilac titule slavio je rezultatom 2:1 (2:0) u meču osmog kola koji su obeležili golovi omladinskih reprezentativaca Srbije iz redova Partizana i veliki broj sudijskih grešaka.

Golove pogledajte OVDE!

Partizan - Ž. Živković, Bandalovski, Vulićević, Balažic, Ćirković, Jevtović, Brašanac (od 74' Lukić), Ilić (od 84' Ninković), Abubakar (od 56' Trujić), A. Živković, Šaponjić

OFK Beograd - Čupić, Ješić, Planić, Savić, Ignjatijević, Damjanović, Liščević, Jovanović, Stjepanović (od 39' Gojkov), Avramovski (od 46' Rajevac), Subašić (od 74' Simić)

Teksutalni tok meča OVDE!

Prvo poluvreme duela u Humskoj pripalo je Partizanu u svim segmentima pošto gosti sa Karaburme nisu uputili udarac ka golu Živka Živkovića za 45 minuta igre.

Već posle šest minuta igre crno-beli su stigli do vođstva preko Andrije Živkovića koji je sjajno ispratio akciju Saše Ilića pa mu nije bilo teško da loptu ubaci u nebranjenu mrežu kada se našao usamljen na drugoj stativi.

Do odlaska na odmor Partizan je nastavio da diktira tempo, držao je loptu u svom posedu, a drugi pogodak na meču pao je u 36. minutu. Ivan Šaponjić je iskoristio centaršut Vulićevića ali se čini da je bio u ofsajdu u momentu kada mu je desni bek uputio asistenciju.

Već posle 45 minuta igre Dragoljub Bekvalac promenio je dvojicu igrača a OFK Beograd je u 52. minutu stigao do gola, ispostavilo se počasnog iako nije moralo da bude tako.

Pogotku Nikole Ignjatijevića prethodila je nova sporna situacija jer se čini da je sudija morao da prekine igru i Branislava Subašića kazni žutim kartonom zbog simuliranja.

Umesto indirektnog udarca Ilija Brdar je pokazao na centar a golman Partizana je i pored sporne situacije morao bolje da interveniše jer je Ignjatijević šutirao u bliži ugao.

Do kraja meča Partizan je imao šansu preko Darka Brašanca, gosti su na svoju najbolju dočekali u 83. minutu ali je Živko Živković izrastao u junaka. Rezervista Marko Simić imao je "1 na 1" sa golmanom crno-belih ali mu je Živković ušao u šut i sprečio "Romantičare" da odnesu bod iz Humske.

Sudija Ilija Brdar kompletirao je svoje bledo izdanje odlukama u samoj završnici utakmice kada je Bogdanu Planiću oprostio drugu javnu opomenu i isključenje, a moguće je da je trebalo da pokaže na belu tačku u situaciji kada je Nikola Trujić oboren u kaznenom prostoru gostujuće ekipe.

Posle svega, Partizan je stigao do svoje pete pobede u sezoni pa će na pauzu u šampionatu otići sa 15 osvojenih bodova. Narednu utakmicu u Superligi crno-beli igraju 9. septembra protiv Rada a onda sledi "večiti derbi".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wazza77
Sunday, 30.08.2015
01:42

Sve mi se cini da je od pocetka bio plan da se uzme 5,3M evra umesto 14,1M i onda da se predje Grupa u EvroLigi gde za svaku pobedu dobijas 400.000 a remi 150.000 a onda na prolece da dodje u Beograd neki favorit sto je zavrsio kao 3. u UCL i da se nabije koeficijent sa pobedom kod kuce...a nevertno bi bilo da jos i prodjemo u 1/8 finala!!! :D

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 31.08.2015
08:52

Pakleni plan, nema sta...

avatar
ercov
Saturday, 29.08.2015
22:20

Zivko Zivkovic nas je spasio po ko zna koji put i dokazao da je klasa od golmana,pored njega prelazne ocene zasluzuju jos samo Vulicevic i Brasanac za borbenost i pozrtvovanost kao i uvek,dok Cirkovic,Zivkovic i Saponjic zasluzuju pohvale za kvalitetnu i zrelu igru i pored svojih godina.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 29.08.2015
23:30

Kako je Bandalovski odigrao i da li je bio na mestu levog beka ?

avatar
Mare93
Saturday, 29.08.2015
22:08

Samo želim da kažem da sam zanemeo na Balažicovu igru. Goreg igrača na jednoj utakmici u životu nisam video, Voja bez leve noge i obe ruke bi igrao bolje nego Balažic danas, zgranut sam.

avatar
Saturday, 29.08.2015
21:18

Milinković je i večeras pokazao neznanje: Ilić koji je najgori u veznom redu Partizana je zaslužio prvi da bude zamenjen igra skoro celu utakmicu; umesto Ilića je zamenio Brašanca koji najviše trči i koji je najbolji defanzivac u veznom redu i to u trenucima kada ekipa pada jer je imala težak meč pre samo tri dana dok takođe Lukića koji je potreban na terenu u tim trenucima drži na klupi; Bandalovski je večeras pokazao da je Milinković sa N.Petrovićem na levom beku bio u velikoj zabludi jer je Bandalovski igrač sa najviše dobijenih duela u 1p, a i sa par startova i preciznih pasova koji su stvorili prilike pokazao da zaslužuje mesto u startnih 11 ukoliko Partizan ne dovede pojačanje na levom beku; Šaponjić je i večeras pokazao da je Milinković bio u zabludi sa Božinovim u napadu jer mu je trebala jedna šansa da postigne gol, a poprilično je učestovao u igri i namučio štopere OFK-a i dobio dosta duela. Balažic je bio katastrofalan, protivnici mu se ubacuju iza leđa dok on uopšte ni ne obraća pažnju na to i iz toga slede dve šanse za OFK, tu ima Jevtovićeve krivice jer ne prati igrača do kraja. Ćirković igra kao veteran, sporo odigrava i mlitavo reaguje. Jevtović pliva na sredini terena, ne prati igrača do kraja, nema oduzetih lopti, ne organizuje igru, neprecizni šutevi preko gola ili u bloku, većina pasova unazad i u širinu jednostavno igra bez učinka. Partizanu su potrebni štoper, levi bek i zadnji vezni da bi mogao da zatvori rupu u odbrani, tek onda treba razmišljati o napadaču.

avatar
Кун
Saturday, 29.08.2015
21:41

Mogu da zamislim kako bi ti sad plakao da je Zvezdi priznat onakav gol haahhaha

avatar
RealanNis
Saturday, 29.08.2015
22:37

Priznat je vama gol Jovica iz mnogo goreg ofsajda da bi dosli do 1 boda protiv Radnickog. Ili ti je pamcenje toliko kratko da zaboravljas?

avatar
PLAYBOY
Saturday, 29.08.2015
21:16

Konacno da jednom ne vidim onog Petrovica na terenu. Bandalovski je solidno odigrao na mestu levog beka a u odnosu na Petrovica bolji je tri puta. E da, drago mi je takodje sto i Babovic nije igrao..muka mi je od tog coveka.

avatar
Кун
Saturday, 29.08.2015
21:03

Smesno... Kradete i protiv ovako ocajne ekipe ofke. A o produzetku ne vredi pricati. Od nadoknadjenih dva minuta, igralo se 30 sekundi.

avatar
Saturday, 29.08.2015
21:56

Da, da, kako da ne...u SL krademo OFK tako što sudija prizna neregularan gol OFK-a, ne isključi Planića i ne dosudi penal za Partizan, a u Evropi nameštamo sve iz 2-1 (Stjaua i BATE). Odavno ste vi izgubili osećaj za realnost!

avatar
Saturday, 29.08.2015
23:27

I protiv Spartaka i protiv OFK-a su sudije urnisale Partizan i pokušale da mu otmu bodove, nimalo slučajno baš protiv Zvezdinih satelita, a ti se hvataš za nadoknadu koja je protiv Spartaka čak trebala da bude i veća od 5'! Bolje bi vam bilo da ćutite jer ste do sada jedan jedini pošten bod osvojili protiv Voždovca ukoliko je bio prekršaj iz kojeg ste postigli pogodak!

avatar
Кун
Saturday, 29.08.2015
22:40

Tako je to kad vi vidite samo ono što samo vama odgovara. Kada rezultat ne ide vama u korist, sudijska nadoknada je 5 minuta(Spartak), ili dok ne date gol, a to se dešavalo dosta puta u prethodnim sezonama, a kada vodite, dva minuta, koja su jasna samo sudiji.

avatar
Reus
Saturday, 29.08.2015
21:01

Komsije,ne delujete mi bas najbolje,iako nisu igrali ni Fabrisio,ni Babovic,ni Bozinov,na koje ste kukali.

avatar
D.Green4 Black&White
Saturday, 29.08.2015
21:10

Vi izgledate sjajno u svim segmentima :D

avatar
Кун
Sunday, 30.08.2015
12:08

Upravo tako, sto ces videti i 12.

avatar
Saturday, 29.08.2015
21:53

Vi ste protiv OFK-a, doduše samo u 2p, protiv Radnika i Javora delovali odlično, a svi znamo i zašto!

avatar
Roči Salamanka
Saturday, 29.08.2015
21:00

Parni valjak neka melje!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 29.08.2015
20:54

NAPRED PARTIZAN!