Partizan deli lekcije na Kipru - Još jedna pobeda!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.01.2016.
19:21
Izvor: Sportske.net

Posle trijumfa nad rumunskim Klužom, ekipa Partizana upisala je i drugu pobedu na aktuelnim pripremama na Kipru.

BETA/AP Photo/Matthias Schrader
BETA/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Ekipa Ivana Tomića danas nije bila previše efikasna, ali pobeda crno-belih gotovo da nije dovođena u pitanje.

Rival crno-belima ovoga puta bio je Arsenal Tula, a Partizan je posle bolje igre u najvećem delu meča zasluženo trijumfovao rezultatom 1:0 (1:0).

Partizan je današnju utakmicu počeo u sledećem sastavu: Kljajić, Bandalovski, M. Stevanović, Gogua, Bogosavac, Everton, Brašanac, Ninković, Živkovic, A. Stevanović, Vlahović.

Partizan je od samog početka meča bio bolji rival, a prve prilike za crno-bele propustio je novi štoper crno-belih Sedrik Gogua.

Ipak, baš kao i protiv Kluža (3:1), ni ovoga puta se nije dugo čekalo na vodeći gol Partizana. Odlična akcija crno-belih po levoj strani, Darko Brašanac je ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem iskosa sa nekih sedam-osam metara pogodio mrežu - 1:0.

Do kraja prvog poluvremena, možda i najzapaženiji na terenu bio je najmlađi fudbaler crno-belih, 16-godišnji napadač Dušan Vlahović, koji je imao nekoliko solidnih pokušaja, kako šutevima iz daljine, tako i iz kaznenog prostora posle centaršuta Darka Brašanca.

U drugih 45 minuta crno-beli su ušli sa ovom postavom: Jovičić, Vulićević, Jevtović, Milenković, Subić, Lukić, Ivan Petrović, Kosović, Birmančević, Mihajlović, Fofana.

Iako je sastav izmenjen, slika na terenu je ostala gotovo ista. Partizan je i dalje kontrolisao dešavanja na terenu, imao inicijativu, stvarao šanse.

Nedostajao je još koji gol, ali vredi zabeležiti pokušaje odličnog Kosovića, kao i Fofane, ili Saše Lukića posle odlične akcije sa Nemanjom Mihajlovićem, dok je ekipa Arsenala najbliža izjednačenju bila u 68. minutu, kada je iz slobodnog udarca Goran Vujović uzdrmao prečku.

U prilogu pogledajte jedini gol na današnjoj utakmici.

Video: YouTube, TV Partizan

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT SPT BuNT
Sunday, 31.01.2016
20:39

Colicu, nema liga nekog takvog sponzora kao sto je bilo Jelen pivo. Arena sport je medijski sponzor, partner je Medisport, a sponzor oficijelne lopte je firma Select ciji distributer za Srbiju je N Sport.

avatar
REVOLT SPT BuNT
Saturday, 30.01.2016
21:48

* da je ipak logicno

avatar
magister
Saturday, 30.01.2016
21:33

Gledao prvu i deo druge. Gogua deluje sjajno. Milenković!!!? Sjajan! Što ranije nije pronađe?. Kljajić budan, dobar. Vulićević oporavljen! Jevtović standardno dobar. Everton me razočarao, a I. Petrović obradovao, kao i Mihajlović. Za Lukića znamo da je talentovan, Ninkoviću treba ponuditi produženje ugovora. Brašanac! Jovanović solidan. Bogosavac interesantan. Iz viđenog: Kljajić - Vulićević, Gogua, Milenković. Bogosavac - Jevtović, Brašanac, Lukić, Ninković (Mihajlović) - Živković, Božinov. Tvrdoglavo sam za 4 4 2.

avatar
Djordje Vukicevic
Saturday, 30.01.2016
21:44

Tesko da ce Klajjic braniti pored Saranova, isto vazi i za Jevtovica pored Evertona. Ninkovic odlazi, sto je dobra stvar, dosta je taj decko sansi propustio u Partizanu.

avatar
magister
Sunday, 31.01.2016
00:15

Evertona sam gledao samo protiv Kluža. Izgleda da je danas dobro igrao, po komentaru Tomića. Mislim da je Ninković počeo da sazreva u igrača i da će uskoro igrati tako da će mu cena skočiti bar trostruko u odnosu na sadašnju. Pritom, ispratili smo Babovića, ako Lukić ili Brašanac budu van stroja, iz bilo kog razloga, kartoni, povreda, loša forma, ko će da igra te pozicije. OK. Ilić, čak i pre njih, 30min. A ostalih 60? Ninković pokriva i poziciju levog spoljnog i ofanzivnog veznog.

avatar
REVOLT SPT BuNT
Saturday, 30.01.2016
21:51

A ni Vulicevic nece bas tako lako pre Bandalovskog ako ovaj ostane. Ninkovic sigurno ide, pitanje je samo za koliko para. Nista ili vrlo malo je pokazao na ovim mecevima iako zna u pojedinim momentima da podseti zasto je bio taj potencijal, potencijal na koji smo onoliko racunali. Milek, Mare, Miladin - mrtva trka ko ce igrati dok ce se Subic i Bogosavac bas potuci za mesto u prvom timu, ali ipak mislim da ce Subic pre igrati. Jevtovic standardno dobar, ej:-)

avatar
Saturday, 30.01.2016
20:42

U igri Partizana i dalje nema šuta van šesnaesterca, ne možemo da se pohvalimo ni centaršutevima sa bokova. Ostalo je dobro ili vrlo-dobro.

avatar
сочинитељ
Saturday, 30.01.2016
20:31

зашто за екипу арсенала није наступао денис беркамп...повреда,страх од летења или картони?

avatar
PoparaZarko
Saturday, 30.01.2016
21:26

Koji je tvoj problem?

avatar
PoparaZarko
Saturday, 30.01.2016
21:51

@Grobari Slo To je navika.. Meni bode oci to sto nicim izazvan pokusava da uvredi, jedan od onih koji misle da je sve upereno protiv njegovog kluba. Pa cak i ova utakmica :D

avatar
Djordje Vukicevic
Saturday, 30.01.2016
21:45

Problem psihicke prirode, na leto ce to proci kad opet prodje Kairat, tad ce vec biti drugi, mnogo ozbiljiniji problem.

avatar
Grobari Slo
Saturday, 30.01.2016
21:45

Njegov problem je sto su vecito Evropski epizodisti toliko

avatar
REVOLT SPT BuNT
Saturday, 30.01.2016
20:23

Saranov- Bandalovski, Jovanovic/M. Stevanovic, Gogua, Subic- Everton, Brasanac- Zivkovic/A. Stevanovic, ???, A.Stevanovic/Mihajlovic- Umaru.

avatar
partizan
Saturday, 30.01.2016
20:26

U JSL ja ne bih stavljao Umarua.

avatar
partizan
Saturday, 30.01.2016
21:07

Umaru ako je verovat kako kazu ima hronicne probleme.A i on mi je nekako vise kada igra napadaca napadac za kontre i prekide,a u JSL uglavnom sve ekipe protiv Partizana igraju bunker pa nam ne bi tu bas pomogao.

avatar
REVOLT SPT BuNT
Saturday, 30.01.2016
20:34

Ako budemo igrali sa jednim napadacem, ne vidim ko bi drugi mogao da igra. Bozinov nije taj sidras, a Vlahovic je jos mlad...