Partizan - ''Danko, ostani''!

Autor: Darko Mitrović
subota 31.01.2015.
10:29
Izvor: Sportske.net, SOS Kanal

To je jedna od glavnih poruka trenera Partizana Marka Nikolića na kraju prvog dela priprema u Antaliji, a pred povratak u Beograd. Ako bi Lazović ostao, uz dolazak Bandalovskog i još jednog štopera, kadrovski problemi u Partizanu bi konačno bili rešeni.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana okončali su prvi deo priprema u Antaliji, u Turskoj, gde su u proteklih 11 dana odigrali i tri jake utakmice, u kojima su doživeli dva poraza (Dinamo Moskva i Austrija Beč sa po 4-1) i izborili remi (2-2) protiv Ciriha.

Prema planu za danas, pre podne će Partizanova ekspedicija provesti u spremanju za put u Beograd, a polazak iz Antalije je zakazan za 15:30h. Već 5. februara, crno-beli će ponovo u Belek, gde će obaviti završne prirpeme i odigrati još pet jakih mečeva. U međuvremenu, boravak u Beogradu biće iskorišćen i da se u sredu odigra trening utakmica protiv beogradskog Sinđelića.

Ono što je privuklo pažnju srpskih novinara na kraju jučerašnjeg poslednjeg treninga pred povratak u Beograd, jeste aplauz koji je trener Marko Nikolić dobio posle obraćanja igračima.

''To je jedan lep način da se završe pripreme. Posle 11 dana izolacije, teških treninga i utakmica, kada su se svi zaželeli porodica, da se na takav način, u takvom ambijentu završe pripreme, to samo govori o nama u ovom trenutku'', zadovoljan je Nikolić.

Dodatni razlog za Nikolićevo zadovoljstvo je i rešenje jednog od najvažnijih kadrovskih pitanja - angažovanje novog desnog beka. To će, kako smo juče i objavili, biti bugarski internacionalac Ivan Bandalovski.

''On je jedan od igrača koji je bio predlog stručnog štaba. Da se razumemo, ja nemam nikakvih primedbi u tom pogledu, saradnja sa ljudima koji su za to zaduženi u klubu je vrlo dobra. Oni prate naše želje.

Doduše, naša želja je bio i Manolev, ali to je možda bilo nerealno u ovom trenutku... Možda i nije, ali tako je na kraju ispalo, da njegovi zahtevi ne mogu da se ispoštuju. Bandalovski je ispraćen od strane ljudi iz stručnog štaba i svakako je jedno od mogućih rešenja'',
jasan je Nikolić, a prenosi SOS kanal.

Marko Nikolic

Početkom naredne nedelje treba da stigne i štoper, čije ime još uvek ne može sa sigurnošću da se potvrdi, posle brojnih preokreta u poslednje dve nedelje.

Ali, možda i najveće pojačanje za ovaj tim Partizana bio bi ostanak Danka Lazovića, koji je već bio ''viđen'' u kineskom Tjanđinu. Nikolić i dalje veruje da će Lazović ipak ostati u crno-belom dresu i da će zajedno sa kapitenom Ilićem i ostalima predvoditi Partizan u borbi za duplu krunu.

''Jedna od krucijalnih stvari je ostanak Danka Lazovića! On je jedan od igrača koji formiraju taj Partizanov ambijent. U ovom klubu je hijerarhija postavljena, i u ekipi i van nje, a teren je pokazao da je to uspešno i da imamo dobar recept. Ponavljam, krucijalno bi bilo da Danko ostane, jer je njegova uloga ogromna'', poručio je trener Partizana.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mungos
Saturday, 31.01.2015
11:32

Nije covek lud, nude mu milion po sezoni, oddigra godinu, 2 i moze mirno u penziju