Partizan - Da li je Nišava odnela probleme?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.08.2014.
21:44
Izvor: Sportske.net

Situacija u FK Partizan bila je izuzetno turbulentna tokom nedelje na izmaku ali je dogovor Uprave i fudbalera kao i subotnji trijumf u Nišu na kratko uneo mir u kuću i to u trenutku kada crno-bele očekuje izuzetno važan duel sa Nefčijem u kvalifikacijama

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

U nedelji na izmaku bili smo svedoci "male bune" u FK Partizan koju su inicirali fudbaleri nezadovoljni što im Uprava daje lažna obećanja. Prvim štrajkom u istoriji kluba igrači su naterali svoje poslodavce da stave prst na čelo i da preispitaju svoje postupke.

Sredinom nedelje ekipa je predvođena najiskusnijima pristala da nastavi sa radom i da svoje obaveze ispunjava maksimalno odgovorno, a za uzvrat je dobila još jedno obećanje.

Izabranici Marka Nikolića u subotu su pokazali jedinstvo na terenu, u fudbalskom smislu odradili svoj posao bez greške i tako napravili odličnu uvertiru pred okršaj sa Nefčijem.

"Pre meča s Radničkim dao sam obećanje da će igrači pokazati jedinstvo na terenu u Nišu, identično kao i u kancelarijama na stadionu kada su razgovorali s upravom posle štrajka. To se i obistinilo. Rano smo otvorili domaćina, golom Grbića u prvom minutu, a već u 20. minutu Lazović je najavio trijumf" objasnio je Marko Nikolić za "Novosti".

Sa dve pobede u gostima i vodećom pozicijom na tabeli zbog sedam datih golova fudbaleri Partizana popravili su atmosferu u svlačionici a čini se da će samo od Uprave zavisiti hoće li ekipa nastaviti da niže pobede.

"Ekipa je pokazala moralnu vrednost i ispunila dogovor do najsitnijeg detalja. Nadam se da će nas ova pozitivna tenzija držati i do četvrtka i meča s Nefčijem, a verujem i posle četvrtka" ističe Nikolić.

A da bi pozitivna atmosfera ostala na snazi i donela rezultat u duelu sa Nefčijem čelnici kluba moraće da održe obećanje i uplate novac koji se igračima duguje najkasnije do srede.

Vrlo je verovatno da će transfer Vojislava Stankovića u Lacio doneti Partizanu zaradu dovoljnu da se namire obaveze prema igračima a takva kupovina vremena u ovom trenutku jedino je logično rešenje.

Nema sumnje da Partizan i bez Stankovića u timu ima kvalitet da eliminiše Nefči a ukoliko se crno-beli izbore za plasman u Ligu Evrope to bi moglo da promeni stvari na bolje i učini da problemi sa početka sezone nestanu bar do narednog leta.

Dugoročno rešenje moglo bi da se nasluti tek nakon što dođe do promene upravljačke strukture u Humskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke