Partizan bira novu Skupštinu - Počinje kandidacioni proces

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.06.2017.
14:37
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan doneo je 31. maja odluku o održavanju vanrednih izbora za sve organe u narednom petogodišnjem mandatu.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan obavestio je u sredu javnost o početku kandidacionog procesa za sprovođenje vanrednih izbora na kojima će biti birani svi organi u narednom petogodišnjem mandatu.

Partizan se tim povodom oglasio saopštenjem za javnost koje prenosimo u celini:

"Upravni odbor FK Partizan je, na svojoj sednici, održanoj 31. maja 2017. godina, na osnovu člana 93. Statuta FK Partizan, jednoglasno doneo odluku o održavanju vanrednih izbora za sve organe u FK Partizan u narednom petogodišnjem mandatu.

U skladu sa članom 30. Statuta FK Partizan, izabrani su, pored delegiranog i člana po položaju, izborni članovi Klupske izborne komisije, na plenarnim sednicama Veća zaposlenih i Veća redovnih članova FK Partizan, održanim 2. i 5. juna 2017. godine.

Klupskoj izbornoj komisiji su pristigli predlozi delegiranih predstavnika u Skupštini FK Partizan od strane Počasnog predsednika FK Partizan i Upravnog odbora Jugoslovenskog sportskog društva Partizan.

Predsednik FK Partizan ima čast i zadovoljstvo da, u skladu sa članovima 18, 30, 35, 37. i 38. Statuta FK Partizan, raspiše poziv svim zaposlenima u Klubu i svim redovnim članovima FK Partizan sa uredno plaćenom članarinom za 2017. godinu za dostavljanje kandidatura za izbor u Skupštinu FK Partizan.

Zaposleni i redovni članovi FK Partizan sa uredno plaćenom članarinom za 2017. godinu podnose pisane kandidature Klupskoj izbornoj komisiji.

Kandidatura, na osnovu Pravilnika o izborima FK Partizan, obavezno sadrži:

1) ime i prezime kandidata

2) kategoriju kandidature (zaposleni ili redovni član),

3) mesto prebivališta i jedinstveni matični broj građana,

4) izjavu o kandidaturi,

5) kratku biografiju i motivaciono obrazloženje kandidature.

Rok za podnošenje kandidature je 15. jun 2017. godine
" stoji u saopštenju FK Partizan.

Nakon isteka roka, Klupska izborna komisija, od pristiglih kandidatura, na svojoj plenarnoj sednici, na osnovu člana 93. Statuta FK Partizan i Pravilnika o izborima FK Partizan, utvrđuje listu od 7 kandidata iz reda zaposlenih i 22 kandidata iz reda redovnih članova FK Partizan i obaveštava izabrane kandidate o mestu, vremenu i dnevnom redu održavanja Konstitutivne i Izborne skupštine FK Partizan, zakazane za 23. jun 2017. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partizan/Lazio
Wednesday, 07.06.2017
20:20

Ovo bi bilo sjajno ukoliko bi znacilo da ce skupstinu napustiti dizaci ruku koji nemaju veze sa Partizanom,a bilo ih je prilicno na obe strane...Sramota je da nam toliki procenat cine politicari,kvazi preduzetnici i ostali sa upitnim biografijama,pa cak i upitnom navijackom pripadnoscu.

avatar
Anderton
Wednesday, 07.06.2017
17:43

Kako su pametni, ajmo sad posle duple krune na izbore...samo lud čovek bi glasao protiv. I fino se sve zbrza u toku prelaznog roka, i 5 godina su mirni. Ko vas ne zna...

avatar
Saša Ilić
Wednesday, 07.06.2017
17:27

Sad ce Vazura da ubaci svoje parazite koji nemaju veze sa fudbalom da bi vladao dozivotno.Skupstinu treba da cine legende kluba i sponzori.Nikakvi glumci,reditelji i sitfni trgovci ne dolaze u obzir. Posebno ne ljudi koji su povezani sa politikom.

avatar
Poznavalac
Wednesday, 07.06.2017
14:40

sramota je kakve osobe nam vode klub,imamo trenutne rezultate ali nikada necu da se pomirim sa cinjenicom da nam klub vode jedan vucelic,vuletic,vazura..