Partizan bez Lazovića, kao Zvezda bez Milijaša?

Autor: Darko Mitrović
utorak 10.02.2015.
11:16
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Odlazak Danka Lazovića iz Partizana u finišu priprema za prolećni deo sezone izazvao je brojne komentare. A verbalna podrška treneru Partizana Marku Nikoliću, koji je istakao da je ostao bez ''svoje desne ruke'', stigla je od bivšeg šefa struke crno-belih

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Danko Lazović se već oprostio od Partizana i narednih dana bi trebalo da bude promovisan u svom novom klubu. Iako on nije želeo da otkriva njegovo ime, izgleda da je ipak u pitanju Stanojevićev Peking Enterprajz.

Za to vreme, trener Partizana Marko Nikolić je sada na velikim mukama kako da popuni veliku prazninu koja se stvorila u ekipi crno-belih posle odlaska iskusnog napadača.

Nikolić je odmah posle Lazovićeve potvrde da odlazi, naglasio koliko će mu nedostajati samo Lazovićevo prisustvo u ekipi, a ne samo njegove igre na terenu.

Taj Nikolićev stav u potpunosti razume nekadašnji trener crno-belih Goran Stevanović, koji smatra da se u srpskom fudbalu, pa tako i u Partizanu radi bez prave vizije.

''Kod nas niko nema viziju, ne postoji plan i program, ide se po inerciji, moglo bi se reći da se tumara. Sve je u našem fudbalu iznenađenje, bio to uspeh ili neuspeh, pa i priče kao ova sa Lazovićem'', ističe Stevanović u izjavi ''Novostima''.

On podseća da se Lazovićev odlazak dugo najavljivao, pa postavlja pitanje šta je učinjeno za to vreme da se izbegne ovakav rasplet.

''Iskustvo koje je on imao i način na koji je držao ekipu u teškim uslovima je nešto što će predstavljati podjednako veliki gubitak za Partizan koliko i njegova igračka vrednost'', jasan je Stevanović.

On je ovu aktuelnu situaciju u Partizanu uporedio sa onom u kojoj se Crvena zvezda našla letos, posle odlaska kapitena Nenada Milijaša.

milijas

Njegov odlazak se u velikoj meri odrazio na lošije igre Zvezde u nastavku sezone, što je Partizan iskoristio i pobegao ''večitiom rivalu'' velikih šest bodova. Da li ćemo na proleće biti svedoci obrnute situacije?


''Sa Milijašem u timu Zvezde, Partizan verovatno ne bi uspeo da se odlepi na sadašnjih šest bodova prednosti. On je bukvalno nosio njihovu ekipu'', podseća Stevanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
baldekeita
Tuesday, 10.02.2015
12:37

Nazalost moram da se slozim sa Plavim,ali se nadam da ce Babovic i sve bolji Dzigi uspeti da nadoknade Dankovu statistiku.Sto se tice uticaju u svlacionici ovo je nenadoknadiv gubitak.