Partizan - Asteras 0-0 (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.12.2014.
18:51
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana večeras se oprostili od evro-scene, remijem sa grčkim Asterasom u Humskoj.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Kako smo već objavili, Partizan će večeras nastupiti bez reprezentativnog napadača Danka Lazovića, uz još ranije povređene Vulićevića, Brašanca, Ostojića, Ćirkovića...

Trener Marko Nikolić se, u takvoj situaciji, odlučio za sledeću jedanaestoricu:

Lukač, Volkov, Petrović, Stanković, B. Ilić, Ninković, Grbić, A. Živković, Drinčić, Marković, Škuletić.

Asteras se Partizanu suprotstavlja u sledećem sastavu:

Teodoropulos, Pantelijadis, Sankare, Ljuj, Tie Bi, Munafo, Zisopulos, Cokanis, Barales, Bakasetas, Janotijas.

Na tribinama se okupio ubedljivo najmanji broj navijača Partizana ove sezone, kad su u pitanju evropske utakmice - svega oko 3.000 ljudi...

PRVO POLUVREME

Pred početak meča, minutom ćutanja je odata pošta legendarnom fudbaleru Partizana Blagoju Paunoviću, koji je preminuo pre dva dana.

A već u prvom minutu utakmice, gosti su imali sjajnu priliku za vođstvo. Njihova akcija išla je po levoj strani, usledio je dobar centaršut za Bakasetasa, ali je on zamalo bio neprecizan.

Odmah u narednom napadu, i Partizan je pripretio preko Ninkovića, čiji je udarac sa petnaestak metara golman Teodoropulos uspeo da zaustavi i loptu odbije u korner.

U osmom minutu još jedan dobar udarac raspoloženog Ninkovića, ali ponovo nema gola.

Partizan za sada ima inicijativu i ostavlja sasvim solidan utisak, dok gosti vrebaju priliku da priprete iz kontranapada.

Usledio je mirniji period igre, bez novih uzbuđenja, a Partizan je i dalje ekipa koja duže ima loptu u svom posedu.

Na isteku prvih pola sata igre, Janotijas je odlično šutirao sa dvadesetak metara u gorniji desni ugao Partizanovog gola, ali je Milan Lukač odlično intervenisao i sprečio vođstvo gostiju. Ostaje 0:0.

Ulazimo polako i u finiš prvoŽIVOg poluvremena, a u 42. minutu i prva sporna situacija na ovoj utakmici. Partizan je bio u novom napadu, Ninković je kroz sredinu lepo proigrao Andriju Živkovića, koji je na ulasku u kazneni prostor oboren od strane jednog protivničkog igrača, ali se sudija nije oglasio.

Crno-beli su protestovali, tražili jedanaesterac, ali naravno, nisu uspeli da promene odluku glavnog sudije.

Bez golova posle prvog poluvremena...

DRUGO POLUVREME

Drugih 45 minuta počelo je stopostotnom prilikom za Partizan!

Ponovo je Nikola Ninković bio neprecizan, iako je ovog puta bio u najboljoj poziciji! Igrao se 47. minut meča, Škuletić je sjajno prošao po levoj strani, još bolje centrirao ka Živkoviću, lopta se posle njegovog pokušaja odbila do Ninkovića, ali on je sa nekih sedam metara umesto mreže pogodio  - stativu!

Partizan je bolji rival u dosadašnjem toku meča, ali to nikako da se potvrdi i na semaforu...

Partizan je u 60. minutu i preko Volkova imao odličnu akciju, ali se sve završilo - neuspešnim simuliranjem fudbalera Partizana, po proceni arbitra.

Osam minuta kasnije, novi opasan napad Partizana i još jedna propuštena prilika! Brza akcija crno-belih po desnoj strani, Škuletić je utrčao u kazneni prostor, ali je iskosa sa desne strane poslao loptu pored gola!

Samo minut kasnije, još bolja situacija za Škuletića i - opet NIŠTA!

Pogrešili su gosti na svojoj polovini, Volkov je osvojio loptu, a onda centrirao ka Škuletiću, koji je u sred kaznenog prostora uspeo samo da okrzne tu loptu glavom....

Još jedna prokockana prilika, ostaje 0:0!

Ni to nije bilo sve, Partizan nastavlja sa napadima, a Škuletić sa promašajima! Najbolji strelac Partizana je u 71. minutu loptu primio na levoj strani, slična situacija kao u meču protiv Borca, kada je pogodio, ali ovog puta Škuletić šalje loptu pored gola...

Trener Partizana marko Nikolić u finišu meča pokušava da nešto promeni uvođenjem u igru kapitena Saše Ilića i Predraga Luke, ali za sada nema efekta...

Sve manje vremena za pobedu Partizana.

Maca je u finišu mogao da kazni ove promašaje, ali Lukač je spasao bod Partizanu!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 11.12.2014
20:33

Ninkovicu, ne mozes da se provodis sa Sorajom u Teatru i da dajes golove, ne ide to jedo s drugim!!

Stvarno ovog treba isterati sto pre iz Partizana, ja ne znam ko stoji iza njega i ko ga gura ali unazadjuje nas samo tako.

Ajdeee, AJDEE BREE, moramo da pobedimo, i pored toga sto za evropu nemamo ni k od kvaliteta.

avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 11.12.2014
22:44

Kako ne znas ko stoji i ko gura Ninkovica, ti rece da sve znas, da si najpametniji...:)

avatar
Thursday, 11.12.2014
23:37

Ma da bre, sve znam, ja sam baba vanga, znam i sta je jeo pred utakmicu (ocigledno nista). Znam ja i previse ali eto, ne bas sve.