Partizan - 16 miliona razloga za brigu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 19.02.2015.
10:46
Izvor: Sportske.net

Izveštaji revizorskih kuća su kompletirani, Upravni odbor FK Partizan zasedaće u toku dana a na stolu ih čekaju papiri na kojima se nalazi više od 16 miliona razloga za brigu.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

U nedelji kada se nastavlja domaći fudbalski šampionat u fudbalskom klubu Partizan najmanje se priča o utakmici sa Voždovcem.

Tekuća nedelja rezervisana je za razmatranje izveštaja koje su dve revizorske kuće podnele u sredu a kojima je utvrđeno finansijsko zaduženje kluba iz Humske.

Kako sada stoje stvari, fudbalski klub Partizan duguje više od 16 miliona evra i koliko go navijačima bilo "smešno" što se cifra povećava iz dana u dan činjenično stanje je takvo da suma od 16.200.000 evra stoji kao "kost u grlu" za novog predsednika i njegove saradnike.

Prethodna vladajuća garnitura u decembru je podnela finansijski izveštaj i konstatovala da klub ostavlja sa dugom od 9.800.000 evra. Toj sumi treba dodati cifru od 3.200.000 evra na ime poreza što znači da je Đurićeva Uprava naslednicima ostavila breme teško 13 miliona evra.

Revizorske kuće su u prethodnih godinu dana svodile račune i sabirale cifre kako bi se došlo do tačnog iznosa dugovanja a juče smo preneli da se radi o 14.900.000 evra duga!

Pomenuti iznos nije konačan jer njemu treba dodati i premije koje se duguju igračima a koje zbirno iznose 1.3 miliona evra.

Suma sumarum, na današnjoj sednici Upravnog odbora okupljene će na stolu sačekati papiri na kojima će stajati cifra od 16.200.000 evra!

Ima li svetla na kraju tunela?

Ukoliko predsednik Zoran Popović ispuni "predizborno" obećanje i u klub unese 8 miliona evra dug će biti prepolovljen. Kako to u datom trenutku ne deluje kao realna opcija u Partizanu moraju da se oslone na novac zarađen od transfera Petra Škuletića i onaj dobijen putem kredita.

Kada se oduzme menadžerska provizija Partizan će za Škuletića dobiti 3.200.000 evra, dok je kreditom obezbeđeno još 4 miliona evra.

U Partizanu će urgentno morati da rešavaju pitanja dugovanja prema igračima i radnoj zajednici, blokade računa i dugovanja za porez. Preostala dugovanja moraće da budu namirena a kakav je plan Popovićeve Uprave ostaje nam da vidimo nakon što završi današnje zasedanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Thursday, 19.02.2015
11:50

Kredit od Postanske stedionice je ipak uzet samo u visini od milion evra, premije su vec morale da budu uracunate u visinu duga, a ukupan iznos ce odmah biti umanjen kako od para od Skuletica (da li za njega moramo da platimo porez ako vec sve ide na porez Hahaha), tako i od para koje sam naveo u prethodnim danima. Svidja mi se cifra, ovo je deljivo sa tri:-D

avatar
Blazer
Thursday, 19.02.2015
14:11

Zakopaše nas oni ovim kreditom,najgore je što dug i dalje raste.

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Thursday, 19.02.2015
15:04

Raste, ali nadam se da za ovo govore istinu. Za pocetak za to, a onda i za mnoge druge stvari da ne kazem i za sve jer se to podrazumeva u svakoj drugoj zemlji osim u nasoj.