"Parni Valjak" stvarno melje!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.09.2014.
12:50
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana u nedelju su stavili tačku na uspešno odrađen mini-ciklus od deset takmičarskih utakmica a ostvareni rezultati govore da crno-bele čeka uspešna sezona.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Prethodna sezona nije donela fudbalerima Partizana željene uspehe na evropskom i domaćem planu ali zato početak tekuće svedoči o tome da se crno-beli nalaze na dobrom putu da u Srbiji povrate izgubljeni tron, dok će u Evropi imati priliku da sebi podignu cenu.

Fudbaleri Partizana odigrali su od početka sezone deset takmičarskih utakmica upisavši čak osam pobeda i samo dva remija, dovoljno da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope i da posle četiri odigrane utakmice u JSL zauzimaju prvu poziciju na tabeli sa impresivnom gol razlikom.

Na deset odigranih utakmica izabranici Marka Nikolića postigli su 23 gola, a još četiri su dodali na svoj konto zahvaljujući protivničkim igračima. Interesantan je podatak da su se do sada čak sedmorica fudbalera Partizana upisivala u listu strelaca a "prva puška" je Petar Škuletić koji je dao osam golova i upisao tri asistencije.

"Ovo mi je najbolji period u karijeri, nema nikakve dileme. Možda mi je po dolasku iz Novog Sada trebalo malo više vremena da se priviknem na ekipu, međutim, Partizanovo sam dete, osećam 'težinu' ovog dresa, ambicije kluba i njegovu veličinu" kaže najbolji strelac Partizana.

Ništa lošiji skor nema ni prekaljeni Danko Lazović koji za svojim kolegom iz napadačke linije zaostaje samo za jedan gol. Sedam pogodaka upisao je na svoj konto Danko Lazović a pored njega i Škuletića golove za Partizan u novoj sezoni postizali su Petar Grbić (3), Ismael Beko Fofana (2), Ninković, Volkov i Marković.

Statistika govori da je četa Marka Nikolića od početka sezone prosečno postizala 2.7. golova po utakmici a primala samo 0.8!

Pred vicešampionom Srbije nalaze se velika iskušenja jer će od druge polovine septembra ući u žestok ritam igranja tri utakmice nedeljno što će sigurno pokazati od čega su napravljeni fudbaleri Partizana i da li su kadri da u takvim okolnostima nastave da beleže dobre rezultate.

Crno-beli će od 15.07.2014. pa do 11.12.2014. odigrati ukupno 15 prvenstvenih mečeva u okviru Jelen Superlige, ukupno 12 utakmica u Evropi, kao i minimum 1 a maksimum 3 utakmice u okviru Lav Kupa Srbije.

Narednu utakmicu crno-beli igraju pred svojim navijačima protiv sjajne ekipe Čukaričkog a onda sledi spektakl u Humskoj jer će u prvom kolu grupne faze Lige Evrope Partizan ugostiti slavni Totenhem.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke