"Parni Valjak" porušio nišku tvrđavu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 16.08.2014.
20:55
Izvor: Sportske.net

Uprkos svemu što se tokom prethodne nedelje događalo u Humskoj, fudbaleri Partizana upisali su drugu pobedu na startu nove sezone i to na jednom od najtežih gostovanja u domaćoj ligi.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Vicešampion Srbije dokazao je da problemi finansijske prirode koji su prošle nedelje doveli do štrajka igrača nisu ostavili veći trag na izabranike Marka Nikolića o čemu svedoči i lako izvojevana pobeda na gostovanju u Nišu.

Kompletan tok susreta pročitajte OVDE!

Utakmica koju su mnogi okarakterisali kao derbi meč drugog kola domaćeg šampionata završena je trijumfom Partizana koji je rezultatom 1:4 (0:2) na svoj konto dodao nova tri boda što će dodatno popraviti raspoloženje među igračima uoči duela sa Nefčijem.

Radnički Niš - Filipović, Pavlović, Đorđević, Petrović, Ljubinković, Jovanović, Ćulum, Đuričković (od 81' P. Petrović), Punoševac, Pejčić (od 26' Milenković), Batioha

Partizan
- Lukač, Vulićević, Stanković, B. Ilić, Volkov (od 40' Gulan), Brašanac, Drinčić, Ninković (od 69' S. Ilić), Grbić, Lazović (od 77' Marinković), Škuletić

Da crno-beli lako izađu na kraj sa neugodnim Nišlijama najviše je uticao pogodak koji su gosti postigli već u 50. sekundi utakmice ali i očajne reakcije odbrambenih igrača domaće ekipe u trenucima kada su imali aktivan rezultat.

Petar Grbić dobio je loptu u prostor, pa iako se činilo da je otišao previše u levo, krilni fudbaler driblinzima je izbacio čuvare, ušao u srce šesnaesterca a onda preciznim udarcem u bliži golmanov ugao doneo prednost Partizanu od 0:1.

Mogli su izabranici Marka Nikolića vrlo brzo i do drugog pogotka ali je Petar Škuletić u 4. minutu iz punog trka gađao u dobro postavljenog golmana Filipovića.

Od tog trenutka fudbaleri Radničkog kreću agresivnije ka golu Milana Lukača ali do odlaska na odmor ne uspevaju da stignu do prave prilike za postizanje gola o čemu svedoči i podatak da nisu uputili udarac u okvir gola gostujućeg tima!

Dobru priliku da duplira prednost Partizana propustio je Danko Lazović u 26. minutu ali je samo minut kasnije ispravio grešku i zatresao mrežu domaćih. Tražili su domaći igranje rukom, kojeg sigurno nije bilo, baš kao ni ofsajda pa je sudija Dimitrijević pokazao na centar a Partizan poveo sa 0:2.

Do odlaska na odmor Volkov je zbog povrede primicača ustupio mesto Nikoli Gulanu a Partizan nije uspeo da iskoristi još jednu priliku u kojoj se našao Nikola Ninković, baš kao što ni domaći nisu materijalizovali slobodan udarac iz opasne zone.

U poluvremenu je trener Partizana Marko Nikolić isključen pa je gostujući sastav u drugi deo meča ušao bez prvog trenera na klupi.

Do šezdesetog minuta viđena je samo jedna prilika i to stopostotna pred golom Milana Lukača ali je golman Partizana sjajno reagovao posle volej udarca Jovanovića.

Pravi vatromet na "Čairu" usledio je u periodu od 64. do 74. minuta kada za samo deset minuta okupljena publika prisustvuje goleadi.

Neizvesnost u večerašnji duel uneo je Vladimir Đorđević golom u 64. minutu a posle kornera do kojeg je Radnički stigao usled nespretne reakcije Milana Lukača.

Učinilo se posle sjajnog pogotka Đorđevića da će domaći biti u poziciji da ugroze već viđeni trijumf Partizana ali je onda usledio hladan tuš na drugoj strani.

Dve greške koje su napravili strelac jedinog gola za Radnički i Miloš Petrović omogućile su crno-belima da stignu do još dva gola kojima je rešeno pitanje pobednika.

Najpre je u 68. minutu Vladimir Đorđević zatresao sopstvenu mrežu posle centaršuta Miroslava Vulićevića a potom je Miloš Petrović ležerno vratio loptu golmanu koju je presekao Petar Škuletić i postavio konačnih 1:4!

Do kraja utakmice stručni štab Partizana zamenio je Danka Lazovića kako bi ga odmorio za duel sa Nefčijem a priliku da "ponovo debituje" za crno-bele dobio je Nenad Marinković, inače najmlađi debitant u istoriji kluba iz Humske.

Partizan nakon zasluženog i ubedljivog trijumfa u Nišu ima maksimalnih šest bodova a u trećem kolu u Humskoj dočekuje Donji Srem. Pre tog duela crno-beli igraju veoma važan meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope protiv azerbejdžanskog Nefčija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke