Pala zabrana - Partizan se nagodio sa UEFA!?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.03.2017.
11:23
Izvor: Sportske.net, b92

Dva dana uoči 153. "večitog" derbija u Humsku stiže fantastična vest vezana za ukidanje suspenzije koju je izrekla UEFA.

Epa/Koča Sulejmanović
Epa/Koča Sulejmanović

Povezane vesti

Nadali su se u Partizanu da će im već na početku meseca iz Niona stići pozitivan odgovor na predlog o poravnanju koji bi ujedno "oborio" suspenziju izrečenu od strane UEFA početkom januara.

Novinska agencija 'Tanjug' i televizija "B92" prenose svoja saznanja da je Partizan postigao nagodbu sa UEFA i da će na leto klub igrati u Evropi ukoliko to plasmanom u domaćim takmičenjima zasluži.

Kako je rečeno televiziji "B92" od strane predstavnika Partizana, dokumenta su već potpisana i u toku dana bi trebalo da stigne zvaničan dopis koji će biti prosleđen Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

"U ovakvim slučajevima sud najčešće prihvata dogovor strana u sporu, dogovor se verifikuje i predmet stavlja ad akta. To znači da više neće biti prepreka da crno-beli naredne sezone igraju u Evropi" navodi portal televizije "B92".

UEFA je na taj način još jednom progledala crno-belima kroz prste, ali sada treba imati u vidu da čelnici kluba iz Humske više nemaju pravo ni na najmanju grešku, kada su finansijska pitanja po sredi.

Ukoliko se ponovi slična greška Partizan bi mogao da bude kažnjen mnogo drastičnije, pa nema sumnje da odluka o poravnanju sa sobom nosi i veliku opomenu za buduće postupanje.

Podsećamo da je UEFA izrekla neočekivano strogu kaznu početkom januara i zabranila Partizanu igranje u evropskim takmičenja na godinu dana. Suspenzija je bila izrečena zbog toga što crno-beli nisu imali papir o reprogramu duga za porez u momentu kada je UEFA vršila poslednji monitoring u 2016. godini.

Takvih administrativnih propusta u Humskoj ne sme da bude u budućnosti jer će čelnici evropske kuće fudbala držati Partizan pod stalnim monitoringom, pa će svaka eventualna greška biti sankcionisana.

Dodajmo i to da sada treba sačekati da Sud za sportsku arbitražu treba da potvrdi da su se Partizan i UEFA nagodili i da samim tim bude okončan proces žalbe koju su crno-beli uložili nakon odluke UEFA.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 02.03.2017
18:17

Partizan ima poreski dug zato što je država dozvolila ljudima poput Dragana Đurića da upravljaju klubom i uvedu ga u dugove bez ikakve odgovornosti. Sada ga opet kao hapse pred izbore ali ne zbog uništavanja FK Partizan. FK Partizan mora da dobije reprogram poreskog duga zato što njegov konkurent FK crvena zvezda dobija takođe reprogram poreskog duga plus je dobila otpis većeg dela poreskog duga plus dobija pare od države više nego svi fudbalski klubovi u Srbiji zajedno. Pravo pitanje bi bilo zašto je država prvo prekršila zakone u slučaju zvezdinog poreskog duga i zašto zvezda nije ispala iz reprograma za poreski dug i platila ceo poreski dug sa kamatama? 'Ajde sad vas da vidim?

avatar
denikv
Thursday, 02.03.2017
17:42

dr terzicu mirno spavaj nano sve je otkljucano.

avatar
Thursday, 02.03.2017
14:39

Nije UEFA pogledala nego se radi o podeljenoj odgovornosti. FK Partizan je bio odgovoran za 370k € i on je to ispunio u dogovoreno roku tako da ako se uzme činjenica da je UEFA napravila grešku ne poštujući sopstvene prvobitno donesene odluke o roku za isplatu tih 370k € onda se taj manjihov deo duga skida odgovornost sa FK Partizan. Što se tiče drugog, većeg dela duga odgovornost je najveća na državi Srbiji koja nije bila u stanju ili nije htela u roku od 3 meseca da odgovori na zahtev FK Partizan u vezu reprograma poreskog duga i UOFKP koji je bio neobavešten da UEFA može to da kazni i koji nije reagovao na kašnjenje od stane države. Kad se odluka potvrdi onda ćemo moći da kažemo da je fudbal pobedio i tada ćemo reći i koga i šta.

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 02.03.2017
16:30

Kako su meni beskrajno simpaticni ovi komentari gde se kao Partizan (ili bilo koji istocnoevrospski) predstavlja kao ravnopravan takmac u sporu sa Uefom, pa je sad tu satro bitno ko je krivlji... Sine, oni su organizacija u kojoj predsednik ima godisnju platu koliki je vas budzet, tako da ste im bitni koliko i neki turski treceligas. Pa me cela ova situacija podseca na klince na skolskom koji misle da mogu da pregovaraju sa matorima o tome ciji je red za kos. Sta se dogodi? Dobiju dandaru i odgovor da je red kao oni kazu da je red... Ako oni kazu da je ukor pred iskljucenje, onda je ukor pred iskljucenje. To je njihivo takmicenje i njihiva pravila...

avatar
milosct
Thursday, 02.03.2017
17:00

A zasto Partizan ima poreski dug? I zasto drzava mora da prihvati reprogram?

avatar
SvetskiSampion
Thursday, 02.03.2017
14:01

Mi cemo ih kazniti i nasa kazna bice teza ,bolnija i mnogo duza od uefine.

avatar
Panic Nedeljko
Thursday, 02.03.2017
15:28

Samo se ti nadaj.
U subotu bice na semaforu 0:3

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 02.03.2017
12:59

Mnogo se suska o ovome poslednjih dana,ali ajde da sacekamo zvanicnu potvrdu.

avatar
RamboBaba_CZV_ManUtd
Thursday, 02.03.2017
12:31

Bravo! Ne bi bilo posteno da su vas kaznili.