Pade sistem!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.03.2015.
11:19
Izvor: Sportske.net

Obilne padavine koje će u naredna tri dana pogoditi Srbiju dovode u pitanje odigravanje 18. kola domaćeg fudbalskog šampionata. Kako sada stvari stoje, biće da nam predstoji odlaganje što nije nešto na šta nismo navikli.

Srđan Bulatović
Srđan Bulatović

Povezane vesti

Sredinom nedelje iz Zajednice Superligaša stigla nam je radosna vest kako nas od naredne sezone očekuje uzbudljiviji domaći šampionat zbog odluke o promeni formata takmičenja.

Na radost vaskolike fudbalske Srbije igraće se liga sa plej-ofom i plej-autom, što znači da će nas superligaši obradovati sa dodatnih sedam kola.

Većina je bila za to da se igra još sedam kola što je opravdano većom neizvesnošću, poboljšanjem kvaliteta, novim sponzorstvima, a ne mali broj onih koji su zdravorazumski razmišljali nisu mogli da dođu do reči.

Samo nekoliko dana nakon donesene odluke nebo je udarilo šamar svima koji su konstatovali kako će nam prvenstvo biti bolje kada se uvede dodatnih sedam kola.

Već danas u celoj Srbiji veje sneg ili lije kiša a takvo vreme najavljuje se sve do subote uveče. Ako je verovati prognozi, to znači da nas u subotu očekuje 18. kolo Vaterpolo Superlige na fudbalskim terenima širom Srbije ili se varam!?

Moguće je da će promena sistema tamičenja učiniti da sve one fudbalske "oranice" na kojima igraju Superligaši u subotu budu spremne za takmičenje ali mi se čini da nas čeka odlaganje barem nekoliko mečeva ako ne i kompletno kolo.

Umesto rešavanja gorućih problema u srpskom fudbalu posegli smo za nečim što gledamo u razvijenim zemljama Evrope.

Jedini problem je u tome što se niko nije zapitao da li smo ispunili sve preduslove da uvodimo "belgijski ili poljski sistem" jer ako nismo onda idemo po principu "napred, dok ne lipše magare" a dobro je poznato kako se stvari u tom slučaju završavaju.

Ako ne radite za vikend, utoplite se i uživajte u fudbalu, igra se u ligama gde kiša i sneg ne izazivaju kolaps!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Thursday, 05.03.2015
12:26

I tada je odgovor bio isti kao sto ce biti i sada, adekvatna infrastruktura resava problem!

avatar
Zvezda 91
Thursday, 05.03.2015
15:54

Nema para za infrastrukturu. U ovoj zemlji vecina su lopovi i dok je tako ne mozes ocekivati nista dobro.

avatar
-REVOLT- 04. X 1945.
Thursday, 05.03.2015
17:35

OK, ovo sam napisao samo zbog jednog teksta od pre nekoliko danansto je zaista upuceno samo autoru jer mislim da je on pisao i onaj:-)