Pada odluka - Javor 'samo' treba da pobedi, šta 'igra' Spartaku i "Brđanima"?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 13.04.2017.
09:25
Izvor: Sportske.net

Poslednje kolo ligaškog dela prvenstva neće biti lišeno neizvesnosti jer je ostalo da saznamo ko će biti poslednji učesnik plej-ofa.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Za osmo mesto na tabeli, na kojem se trenutno nalazi Javor Matis, pored Ivanjičana će se boriti još ekipe Spartaka ŽK i Čukaričkog.

Utakmice poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg prvenstva na programu su danas od 17 časova, a evo kako klubovi koji se bore za plasman u plej-of stoje sa kalkulacijama.

8. Javor Matis 10 9 10 31:37 -6 39
======================
9. Spartak ŽK 10 8 11 37:43 -6 38
10. Čukarički 10 7 12 37:41 -4 37

30. kolo
Niš: Radnički - Javor Matis
Beograd: Voždovac - Čukarički
Lučani: Mladost - Spartak ŽK

Fudbaleri Javor Matisa nalaze se u najboljoj poziciji jer kolo pre kraja zauzimaju osmo mesto i drže sudbinu u svojim rukama. Ivanjičani pobedom na "Čairu" overavaju plasman u plej-of, ali trijumf u Nišu nije nešto do čega se dolazi tako lako.

Bude li Javor Matis remizirao sa Radničkim biće na kvoti od 40 osvojenih bodova, a to otvara prostor za Čukarički i Spartak ŽK, baš kao i eventualni poraz ekipe Srđana Vasiljevića.

Ono što Javor Matisu ne ide na ruku jeste činjenica da slabije stoje u međusobnim susretima sa Spartakom i Čukaričkim, što znači da ih remi i poraz u Nišu stavlja o nepovoljan položaj koji mogu da iskoriste direktni konkurenti za mesto na tabeli.

Spartak iz Subotice čeka na eventualni remi ili poraz Javor Matisa u Nišu. U slučaju poraza Javor Matisa, Spartaku će za plasman u plej-of biti dovoljan i bod u meču sa Mladosti ali pod uslovom da Čukarički ne savlada Voždovac.

Ukoliko Radnički i Javor Matis remiziraju u Nišu Spartak će morati da slavi u Lučanima kako bi izborio plasman u plej-of.

Čukarički se nalazi u najtežem položaju jer ne zavisi samo od sebe. "Brđani" prvo moraju da dobiju Voždovac, a da im se onda poklope i ostali rezultati kako bi se domogli plej-ofa.

Samo u slučaju da Čukarički slavi na vrhu TC "Stadion", a da Javor Matis i Spartak ne slave u Nišu i Lučanima ekipa Nenada Lalatovića ostvarila bi plasman u plej-of.

Kada uprostimo matematiku stvari izgledaju ovako:

Javor Matis u plej-ofu:

- ukoliko savlada Radnički iz Niša;
- ukoliko odigra nerešeno, a Spartak i Čukarički ne pobede;
- ukoliko izgubi, Čukarički ne pobedi, a Spartak takođe izgubi;

Spartak ŽK u plej-ofu:

- ukoliko savlada Mladost, a Javor Matis ne pobedi Radnički;
- ukoliko odigra nerešeno, Javor Matis izgubi, a Čukarički ne pobedi;

Čukarički u plej-ofu:

- ukoliko savlada Voždovac, a Javor Matis i Spartak ŽK ne pobede;

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 13.04.2017
12:09

Predsednik Javora ujedno i ZSL navija za zvezdu, predsednik Spartaka navija za zvezdu, gazda Čukaričkog navija za zvezdu, trener Javora dolazi direktno iz zvezde i nema potrebe govoriti o tome kakav je zvezdi navijač, trener Spartaka je sve samo ne nepristrasan kada god je davao izjave o zvezdi, a i sam bio na meti zvezde i na kraju ću samo reći Lalatović.

avatar
Thursday, 13.04.2017
10:38
avatar
Anderton
Thursday, 13.04.2017
10:17

Bojim se da Javor nema šanse, ovi MORAJU ući u plej of, Simović je suviše moćan da bi to propustio, a ovima se svi sklanjaju u poslednje vreme.

avatar
3x3
Thursday, 13.04.2017
09:55
avatar
Volem Vosu
Monday, 10.04.2017
16:22

Cuka u plej of.