Ovo su Muslinovi uslovi! ''Orlovi'', jeste li ih razumeli?

Autor: Darko Mitrović
subota 25.06.2016.
19:43
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Ako nisu, Rusija će nam biti mnogo dalje nego što nam u ovom trenutku izgleda...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Dok u Francuskoj gledamo borbu najboljih evropskih selekcija za titulu novog prvaka Evrope, mi jedva čekamo početak kvalifikacija za Mondijal u Rusiji, kako bismo videli koliko zaista mogu naši reprezentativci pod vođstvom novog selektora Slavoljuba Muslina.

Prvi nagoveštaj, viđen u nedavnim prijateljskim mečevima, govori da ima pozitivnih pomaka u igri našeg tima, da naš nacionalni tim nije baš toliko loš kako je izgledao u minulim kvalifikacijama za EURO.

Ali, to treba potvrditi u kvalifikacijama. Možda i najbolji primer kako se igra i bori za svoju zemlju našim ''Orlovima'' daju reprezentativci Hrvatske ovih dana, a i naš selektor Muslin ima samo reči hvale za igru komšija, uz poređenje i sa njegovim izabranicima.

''Pre svega, razlika je u tome što su njihovi igrači standardni u velikim klubovima, dok naši baš i ne igraju mnogo.

Drugo, Hrvati imaju izraženu tu ljubav prema državi i odnos prema dresu. To mi moramo da popravimo. Ne mislim da mi manje volimo svoju zemlju, ali tako je. Dakle, na njihovoj strani su forma i odnos prema dresu.

Treća stvar, imaju Modrića koji je za mene Realu važniji igrač od Ronalda i Bejla. Ali kod njega se ne vidi nikakav ego ili sujeta, sjajan je prema saigračima. Zato dobro prolaze, za razliku od recimo Holanđanana, kod kojih je uvek pitanje ko je glavni, ko je kapiten...'',
izjavio je Muslin za ''Blic''.

S tim u vezi, on je otkrio koje je uslove postavio reprezentativcima Srbije, uslove koje će oni morati da ispoštuju ukoliko žele da i dalje budu deo nacionalnog tima Srbije.

''Ključ je da se svi igrači koji su vedete u svojim klubovima spuste na neki drugi nivo i da kažu: U redu, sada igramo za reprezentaciju, 24 igrača je na spisku i svi smo isti.

Niko ne sme da glumi zvezdu.

Ako ih ubacim u igru zadnjih pet minuta, i to moraju prihvate.

To sam im i rekao, i mislim da su razumeli. Jednu ekipu ne pravi 11 najboljih igrača, nego 11 koji se najbolje slažu na terenu'',
zaključio je selektor Muslin.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Љута Крајина
Sunday, 26.06.2016
16:42

Муслинова патетика. Тако сваки селектор упорно тупи језиком и опет никаквих промена. Лоцирали смо где је проблем, ајде више да се ампутира тај канцер из нашег фудбала. И стварно не видим разлог зашто упоређује нас и хрвате. Шта нас брига за њих, бре. Што нас не пореди са нпр. нашим ривалима Велсом, Ирском који такође имају потребну хемију у екипи.

avatar
Kucky Dog
Sunday, 26.06.2016
10:04

Napravi ti majstore reprezentaciju od naše ''Splav'' lige, jedino ostavi Matića i Tadića (dok se nije ohladio)

avatar
Sunday, 26.06.2016
09:43

ovako nekako ide, VIŠE VREDI JEDAN KOJI HOĆE NEGO DVOJICA KOJI MORAJU (možda jeSiniša bio u pravu za himnu)

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Sunday, 26.06.2016
08:21

Nisu 24 nego 23. Muslinovi muslovi:-D

avatar
Marko Mladenović
Sunday, 26.06.2016
02:38

Musline... nema nama spasa mozes ti da pricas dve godine o odnosu prema dresu drzavi itd. Nase fudbalere zanima samo sto pre da odu u inostranstvo posle toga kao da su zavrsili karijeru i od takvih ljudi ti ocekujes da se bore za dres svoje drzave... Modric je u svojoj drzavi igrao 12 godina do svoje 23 godine doneo ogroman novac dinamu, a nasi Gudelj npr nije ni igrao u Srbiji, Rajkovic u 20 godina otisao, Mitrovic u 19.. zamislite da je Mitrovic ostao u Partizanu do danas cena bi mu bila oko 20 m on otisao za 5, nemaju oni postovanje ni prema nasim klubovima ni prema drzavi...

avatar
El Matador PFC-FCB
Sunday, 26.06.2016
11:26

Rajković sa 16 otišao iz OFK-e u Chelsea jer se Terzi žurilo da uzme lovu kao što mu se žurilo za Grujića tako mu se žuri i za Ibanjeza, Vieiru, Donalda, Le Taleka... Nisu krivi reprezentativci već oni koji su vodili klubove (Djurić) ili koji i dalje vode (Terzić) a naivni im veruju sve što im se servira i još takve podržavaju. Dinamo tj. Mamić će samo za Pjacu uzeti nekih 20 miliona evra. Ne smem da zamislim za koliko bi prodao Živkovića, Grujića, Mihajlovića, golmana Rajkovića itd.

avatar
ludak
Sunday, 26.06.2016
01:49

igraju ljudi. zabole njih ko je na celu saveza. pish!

avatar
pogled sa avale
Saturday, 25.06.2016
20:51

Musline, pa vi lupate, Modric ima 30. kg manje od vasih veznih igraca............Musline selektirao si sastav u zadnjim utakmicama sa "nosorozima" sto bi rekao Šojic, sa igracima preko 85.kg.........Milivojevic, Ivanovic,Maksimovic, Rajkovic, Gudelj, Matic,Mitrovic,Kolarov, Spajic, Milunovic..........

avatar
Realan tip
Sunday, 26.06.2016
00:15

Sto diskriminises ljude zbog kilaze?

avatar
pexotron
Saturday, 25.06.2016
20:30

CItam i ne verujem. Pa ovo je najpametnija izjava nekog naseg selektora, makar deceniju unazad!

avatar
kizito
Saturday, 25.06.2016
20:19

Posebno mi se svidelo ovo na kraju sto je rekao da reprezentaciju ne cini 11 najboljih igraca,nego 11 koji se najbolje slazu na terenu.To ne da ne shvataju mnogi nasi igraci,nego ne shvata i veliki broj navijaca reprezentacije.

avatar
dareks
Saturday, 25.06.2016
23:23

pametan covek..dzabe da budu i 11 najboljih na svetu u startnoj postavi ako se ne slazu na terenu..onda bolje da igraju 11 najgorih koji ce se slagati..obe irske selekcije,albanija,madjarska itd to pokazuju

avatar
Saturday, 25.06.2016
20:03

Apsolutno tacno.