Ovo je tek početak, prave stvari tek dolaze?

Autor: Beta Beta
subota 20.06.2015.
13:16
Izvor: Beta

Selektor ''Orlića'' Veljko Paunović poručio je odmah posle meča da ovaj tim odmah treba da kaže zbogom omladinskoj konkurenciji i da se već od sada sprema za još veće podvige!

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović poručio je danas, posle osvajanja titule šampiona sveta, da će njegovi igrači i u narednih deset godina igrati velike utakmice.

"Oni mogu da se popnu na vrh sveta i u seniorskoj konkurenciji. U ovoj generaciji ima mnogo dobrih igrača koji će u narednih deset godina igrati u najvažnijim utakmicama na svetu.

Ovo je trenutak kada ova generacija treba da odraste, da kaže zbogom omladinskoj selekciji, a uradila je to na najbolji mogući način. Sada moraju da se fokusiraju na sledećih deset godina",
rekao je Paunović, prenosi Bi-Bi-Si.

Fudbalska reprezentacija Srbije do 20 godina osvojila je danas titulu prvaka sveta, pošto je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu savladala, posle produžetaka, selekciju Brazila sa 2:1.

"Želim da čestitam Brazilu - to je sjajan, neverovatan tim. Zaslužuju trofej kao i mi, odigrali su neverovatan fudbal danas. Da li smo imali sreće? Da, imali smo. Ali, sreća mora da se zasluži, a mi smo radili veoma naporno.

Mi smo tim koji igra kao jedan i, na kraju, mislim da je pobedio tim koji je više želeo trofej. Ovo će nam dati samopouzdanje za budućnost, ali moramo da nastavimo da gradimo i obnavljamo i naš fudbal i naše društvo"
, kazao je Paunović, objavljeno je na sajtu Fifa.

Paunović se zahvalio na podršci koju je Srbija dobijala iz celog sveta, a titulu je posvetio svom ocu koji je nedavno preminuo.

Selektor Brazila Rožerio Mikale rekao je da je njegova ekipa razočarana što je ostala bez trofeja.

"Ali, odlazimo sa ovog Svetskog prvenstva sa vrlo dobrim osećanjem zbog toga kako smo igrali. Ovi igrači tek počinju. Nadam se da mogu da urade velike stvari za Brazil u budućnosti. Verujem da to mogu.

Ponosan sam što sam radio sa njima i čestitam im na dobrim igrama...  Čestitam Srbiji na pobedi, zaista su dobar tim i videlo se da već dugo rade zajedno",
rekao je Mikale.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dusan Petrovic
Saturday, 20.06.2015
15:56

E posle ovoga necu vise da cujem srpske kvazi zvezde Branislava Ivanovica,Aleksandra Kolarova I druge ali njih dvojicu pogotovo jer se predstavljaju kao nosioci ove reprezentacije,a nisu I nikada nece napraviti ovakav reprezentativni uspeh u karijeri tako da TISINA I mars u svoje Celsije I Sitije pa tamo glumite autoritete.Takvi ''fudbaleri'' nam samo kvare atmosferu svojim neznanjem I nezalaganjem za drzavni tim

avatar
Делија_момак
Saturday, 20.06.2015
15:31

Само не смемо да дозволимо да након што постану сениори и крену да одбрћу вишемилионске уговоре са највећим клубовима, да заврше по сплавовима као Коларов и остали. Сетимо се и да је Коларов био члан сребрне генерације на ЕП у Холандији а чим је почео да млати милионе у премијер лиги, потпуно се променио. Не он, него сви остали. Ретко ко је остао човек. Молим редакцију да ми објави коментар јер ове момке треба сачувати од тога. Србија има будућност, само је треба сачувати и неговати!

avatar
Los Vikingos
Saturday, 20.06.2015
15:24

Ovaj trener zasluzuje svaki moguci rispekt, kako on to samo govori sa velikim postovanjem prema drugim protivnicima...svaka cast! :-)

avatar
Nikola Spasic
Saturday, 20.06.2015
14:49

bravo jos jednom i svaka cast na ogromnom uspehu.odigrati 4 meca u produzetku za vrlo kratko vreme ,izaci iz njih kao pobednik , e to moze samo najaca skladna celina u fizickom i u psihickom smislu.mislim da ostaje jedina zal sto mali andrija nije proglasen za najboljeg igraca jer je apsolutno tako nesto zasluzio zbog svojih golova,asistencija,ucestvovanja u skoro svim akcijama i sansama.videlo se koliko je dominantan i sa koliko samopouzdanja je igrao i izneo teret.

avatar
AxweII
Saturday, 20.06.2015
14:25

Sve to super dok ne predju u neki jak klub sa jakom platom...Tada repka i Srbija padaju u drugi plan.

avatar
lamps8
Saturday, 20.06.2015
14:10

postaviti paunovica za selektora seniora i polako da uvodi ove igrace u reprezentaciju

avatar
Zver Memphis
Saturday, 20.06.2015
13:33

Odavno su oni prevazisli nase seniore.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 20.06.2015
13:29

Veljko, sad si general, Blagoje bi bio ponosan! Iz tvojih usta u Bozije usi - SRBIJA -

avatar
Grobar92
Saturday, 20.06.2015
15:10

Kakav otac, takav sin ;)

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Saturday, 20.06.2015
16:25

Slavna loza:-D