Ovo je Partizanov plan! Ko dolazi, ko odlazi i šta će biti sa odbeglim ''Dominatorom''?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.11.2016.
11:58
Izvor: Sportske.net, TV Partizan

U opširnom intervjuu za TV Partizan, sportski direktor crno-belih Ivica Iliev otkrio strategiju za naredni prelazni rok.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Naravno, ono što navijače najviše zanima jesu pojačanja, a Iliev je potvrdio na kojoj poziciji će crno-beli biti sigurno ojačani.

''Ono što nam treba jeste centralni odbrambeni igrač, to je sigurno što nam treba, a sve ostalo... Dok god imamo igrače koji odgovaraju trenerovim zahtevima, mi nećemo ni pokušati da angažujemo igrače sličnog ili istog nivoa u odnosu na sadašnje'', poručio je Iliev.

Mnogi smatraju da je problematična pozicija desnog beka, gde Vulićević nema pravu alternativu.

''Imamo potencijalnu zamenu u ovih šest meseci na toj poziciji. Tako je i na drugim pozicijama. Svi ostali dolasci će biti uslovljeni odlascima koji moraju da se dese'', dodao je Iliev.

Tema odlazaka je nešto što već izaziva zebnju među pristalicama crno-belih. Da li će Partizan opet ostati bez najboljih, pa po ko zna koji put krenuti ispočetka u formiranje nekog novog tima. Iliev je potvrdio da će Partizan prodati bar dvojicu prvotimaca.

''Mnogo je stvari koje utiču zašto neko mora da ide.

Postoje igrači koji su, jednostavno, dosegli svoj neki limit. Trenutak je da se na njima zaradi, da zarade i oni i klub, a po proceni struke oni više ne mogu da idu nekom uzlaznom putanjom.

Pošto nismo igrali Evropu, ta finansijska situacija je izostala, zadovoljan sam zbog interesovanja za šest-sedam igrača, vrednosti između dva ili tri miliona na tržištu, sa kojima bismo mogli da anuliramo sve dugove.

Od tih šest-sedam igrača moramo da prodamo dva, kako bismo imali tu neku priču pokrivenu do kraja kvalifikacija.

Izvagaćemo šta je najbolje za klub i svaku odluku ćemo objasniti, ili neku eventualnu zavrzlamu koja nije toliko jasna medijima i javnosti.

Trudili smo se u proteklom periodu da budemo jasni, transparentni, to smo videli i u januaru u vezi sa produžetkom ugovora sa Živkovićem. Istina će uvek izaći na videlo, samo je potrebno vreme, tako je i sa igračima'',
objašnjava Iliev.
-
On se još jednom osvrnuo i na ''slučaj Mutombo'' idetaljno objasnio zbog čega ovaj igrač nije potpisao ugovor saPartizanom.

''Mutomba sam još pre dve godine predložio i Marku Nikoliću i Albertu Nađu, videvši njegove kvalitete, ali su oni tada rekli da ''nešto malo fali''. Prošle su dve godine i on je ostao u nekom mom sećanju, pa sam želeo da još jednom vidim da li je to baš to, jer svi imamo poverenja u saradnike, ali ja sam sada sportski direktor i ja donosim odluke.

Samo kada sam ja stopostotno siguran da je taj igrač za Partizan, onda taj igrač može da dođe.

Pričalo se kako je on već potpisao, kako je proba samo formalnost, što nije tačno, ali on protiv Videotona nije pokazao karakter, želju pobednika koji je potreban Partizanu i koju pokazuju Everton ili Leonardo.

On je stranac i mora da pokazuje veći kvalitet u odnosu na ono što imamo''
, istakao je Iliev.

Svi se pitaju i šta će biti sa Sedrikom Goguom, odbeglim ''Dominatorom''.

''Mislim da je sve to dobro izrežirano. Trenutak je da pojasnimo i našim navijačima. On je igrač potencijala kakav ja još nisam sreo, ni tokom igračke karijere i Gogua je to od starta pokazivao. Sem onog derbija kada je ušao u neku ''crnu rupu'', opravdao je očekivanja. Letos je već bilo ponuda za njega i on je to sve znao.

Klub gde je on sada, prema nekom mom razgovoru sa njegovim agentom, želeo je da ga angažuje tokom leta i on me je zamolio da ga pustim. Ja sam ga ubeđivao da je bilo bolje da ostae.

A kada se desilo ono sa alkoholom, dečko je shvatio da je u velikom problemu i u saradnji sa ljudima koji ga vode, došao je do odluke da pokuša da izađe iz ugovora, što je nemoguće.

Ali, sada nas je doveo u situaciju da možda i pregovaramo, sa većom željom nego što je to bilo letos.

Moramo da nađemo neko rešenje koje je najbolje za Partizan.

Partizan mora da bude zadovoljen. On ne može da ode, nema osnova za to. Sitaucija je da je ovo neki njihov pokušaj i sada se postavlja pitanje šta ćemo mi da uradimo.

A to će sve zavisiti od situacije u narednih mesec-dva.

To nije slučaj samo sa nama, to je slučaj i sa celim svetom kada dovodite strane igrače. Lakše je sa domaćim igračima praviti saradnju. Igrači iz inostranstva imaju svoje želje i ambicije, a mi smo njima odskočna daska. Naravno, sve to zavisi od karaktera i podneblja odakle dolaze ti igrači, bio sam i svedok kao igrač tih situacija''
, objasnio je Iliev.

Na kraju, dotakao se i teme igrača iz Omladinske škole i zašto ih sada ima manje u prvom timu nego ranije.

''Ko je kriv što imamo manje igrača iz Omladinske škole? Nisam valjda ja u ovih godinu dana?

Mi sada treba da imamo generacije 96, 95, 94. Zašto ih nema više? Nisam ja zadužen da odgovorim.

Zatekao sam samo Živkovića iz 96, Milenkovića iz 97, Vlahovića (2000) koji je možda bio prinuđen da igra više nego što je to bilo normalno. Iako mnogima izgleda da je ove jeseni napravio korak unazad, to nije slučaj.

Imamo generaciju 99, Đoleta Jovanovića, imamo još nekoliko momaka, koji takođe kucaju na vrata prvog tima. Ako se za godinu-dve ovo ne promeni, onda to pitanje može upućeno meni, do tada mi smo žrtve onoga što se do sada radilo.

Nikoga mi nismo odbacili, a da je kvalitet''
, zaključio je sportski diektor Partizana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 44
Thursday, 17.11.2016
19:20

Bilo bi idealno ako bismo uspeli da prodamo: Kljajića, Balažica ne možemo iako nam je potreba bolji štoper, Goguu, Jevtovića, Kosovića, A.Stevanovića i Božinova. To su 6 igrača za prodaju plus Balažic, dovoljno da do kraja kvalifkacija sačuvamo mlade talente poput Jankovića, Mihajlovića, Vlahovića i Đ.Jovanovića i kičmu tima koju čine Milenković, Everton, Leonardo i Đurđević. Golmana N.Stevanovića još nismo videli na golu Partizana pa ne znamo kako će braniti u Partizanu, a i više preferiram visoke i krupne golmane tako da nam treba golman poput Borjana koji je golman za ulazak u LŠ. Potreban nam je štoper, komandant odbrane i centralni vezni koji će biti dovoljno dobar u defanzivi, a u ofanzivni delovati iz drugog plana golovima i asistencijama. To su 3 igrača koji su nam neophodni za Evropu, a onda možemo da razmišljamo i o bekovima s tim što nam desni bek u svakom slučaju treba jer imamo samo Vulićevića, a bilo bi dobro da dovedemo beka i boljeg od Vulićevića. Upitno je i kako će se Miletić pokazati u Evropi ali ako dovedemo zaista dobra pojačanja na pozicijama golmana, štopera i centralnog veznog i zadržimo kičmu tima možda možemo proći i bez pojačanja na levom beku. Ukoliko kvalifkacije uspešno završimo možda nećemo morati da prodamo nikog na leto što može da stvori jednu odličnu bazu za buduće poslovanje kluba.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 17.11.2016
19:50

Slazem se za ono dole, sve to stoji, ali nisam od onih koji toliko razmisljaju o optimalnom tajmingu za prodaju zbog finansija, taj deo vise zanima vas:-D

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 17.11.2016
20:46

Potpisujem ovaj komentar,a i onaj dole kao da sam ja pisao.

avatar
Navijač Partizana
Thursday, 17.11.2016
17:52

Sklanjajte kljajica sa gola

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Thursday, 17.11.2016
16:12

Izmedju 2 i 3 miliona,ali nisi naglasio sta! Dinara,dolara,evra...Ajde,molim te nabroj ko su ta 6-7 igraca Partizana koje vrede izmedju 2 i 3 miliona evra, ako sam te dobro shvatio???

avatar
Petar Petar
Thursday, 17.11.2016
16:52

Evo, Vlahovic, Milenkovic, Leonardo, Everton, Djurdjevic, pa i Mihajlovic. Neki od njih vrede i vise od te cifre. A da li ce umeti da naplate to, to niko ziv ne zna.

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Saturday, 19.11.2016
04:15

Hvala ti na odgovoru, pitanje mi je bilo upuceno Ilievu, ali i ako nisi Iliev, ipak hvala na informaciji, videcemo kako ce ih naplatiti, jer je to jedini kriterij koliko vrede. Ja mogu verovati da Hugo Vieira vredi 5 miliona evra, ali ako ne naplate nista, onda za Zvezdu i ne vredi nista!

avatar
Panic Nedeljko
Friday, 18.11.2016
11:25

Nije ni cudo sto nisi shvatio.
Da nesto shvatas, pisao bi vise o vasim vrednostima, ah, izvini, na trenutak sam zaboravio da ih nemate.

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 17.11.2016
14:12

Idealan scenario bi bio da se uzmu pare na Bozinovu,Jevtovicu,Gogui i Stevanovicu pa da se sa tim izgura do leta,medjutim posto nismo igrali Evropu moguce da ce morati i Neca da ode.Bitno je da okosnica tima Bleki,Everton,Leo,Djurdjevic ostane do naredne zime i to mora biti prioritet.Imamo nagomilan igracki kadar i ne bi bilo lose da neko ode na pozajmicu,Stolica je preuzeo Vozdovac,a i u dobrim smo odnosima sa njima pa bi neko mogao tamo na kaljenje.Mislim da je Balazic blizi ostanku jer ga Nikolic prilicno ceni,a tesko da ce on dobiti neku finansijski jacu ponudu.Sto se tice igraca iz skole apsolutno je u pravu,nama sada fale klinci iz generacija 93-96,a njih je rasprodao jos Djuric.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 17.11.2016
15:07

Koji su to klinci '95 godiste? Zasto da ode Stevanovic i ko bi igrao pre njega? Nisam bas siguran da je dovoljno da imamo samo Jankovica i Djurickovica. Nas kadar jeste nagomilan, ali samo u ofanzivnom delu mada i to samo ukoliko racunas sve one koji su vec na pozajmicama buduci da mi sada imamo optimalan broj za rad na treningu bez njih (moje misljenje), ali pozadi nam malo skripi i dobro bi dosla dvojica:-)

avatar
Povratak kralja 44
Thursday, 17.11.2016
19:28

Bio sam jedan od retkih, da ne kažem jedini koji je bio za ostanak Alena u Partizanu, i ovde, i uopšte, a to se pokazalo dobrim jer svojim igrama doprinosi timu ali...sad sam jedan od retkih koji je za prodaju ukoliko stigne odgovarajuća ponuda. Alen je daleko opasniji sa levog boka iako sada izgleda kao da je bolji na desnom, a je to zato što sada već druže vreme igra na desnom, dok sa levog povremeno deluje. Na levom boku je neprikosnoveni Leonardo, a svakako će tu biti i Mihajlović kad se vrati u formu iako on može i desno i u špicu. Na desnom boku je Alen dostigao neki maksimum i teško da može mnogo više da pruži, a smatram da Janković ima daleko veći potencijal od njega kao i da će Mihajlović ozbiljno konkurisati na desnoj strani. Tako da je bolje prodati Alena kome je cena u rastu nego li Mihajlovića kome je u padu i još je Mihajlović bolji igrač. Jankovića ne možemo da prodamo jer prvo treba da ga kupimo, a o Leonardu ne bih ni razgovarao. Đuričković je svakako igrač za rotaciju ako prodamo jedno krilo. Suma može da bude odlična meta ali na proleće možemo i -samo- sa: Jankovićem, Mihajlovićem, Leonardom i Đuričkovićem, plus što Ilić dobija minute na levoj strani.

avatar
Partizan/Lazio
Thursday, 17.11.2016
16:32

Drazic i Jankovic pre svih.Posto smo doziveli katastrofu u Evropi mora se neko prodati,a ja bih pre da to bude Alen nego Neca jer ako se vrati na svoj nivo i uz eventualni uspeh na EP moci cemo opet da racunamo na ozbiljne ponude za njega.Leo,Neca,Jankovic i Djurickovic bi trebalo da mogu izneti prolece.Alen ima ozbiljnu platu,a i iz njegovog intervjua sam shvatio da bi on u slucaju ponude sa istoka zeleo da ode.Po meni nema smisla drzati Kosovica i Damnjanovica izvan protokola,bolje da idu negde i skupljaju minute.Nazad sigurno treba stoper-lider odbrane i mozda najbolje neko polivalentan stoper/desni bek,nadam se i centralnom veznom koji pravi razliku.To ce po meni biti jako tezak zadatak jer to mora biti neka vrsta povucenog plejmejkera,neko ko diktira tempo,moze da zakljuca loptu,ima pregled igre,loptu u prostor,a opet da bude u najmanju ruku korektan u defanzivi.

avatar
Djordje Vukicevic
Thursday, 17.11.2016
16:07

Sa ovakvom formom i ponasanja Mihajlovica bih prodao odmah, pod uslovom da novac bude potrosen za jacanje tima, od cega naravno nema nista.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 17.11.2016
13:46

Dvojicu prvotimaca?:-D Kljajica i Jevtovica, Kljajica i Bozinova pa i Kljajica i Balazica iako mi deluje da cemo mozda i produziti sa Gregom Slovencem :-D Ko je uopste dobar iz generacije '95? Mozda i gresim, ali mislim da ni tu nista nismo ispustili, a da moze da se kaze da je rec o kolosalnoj gresci, svi koji nesto valjaju su jos uvek clanovi Partizana, ali su na pozajmicama.

avatar
neymar-junior-10
Thursday, 17.11.2016
14:22

Kljaca je na transfer listi sigurno milion puta su to rekli, a Gregu ne mozemo prodati jer mu istice ugovor 31 decembra....

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Thursday, 17.11.2016
14:50

I treba da bude na listi, problem je sto je prvotimac. Znam da mu tad istice, mislio sam da cete shvatiti da se podrazumeva da prvo produze ugovor sa njim.

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Thursday, 17.11.2016
14:45

Jevtovic,pa i Bozinov su povremeni prvotimci.