Ovo je novi termin Skupštine Partizana!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.04.2016.
14:58
Izvor: Sportske.net

Kako je i najavljivano, u ponedeljak je zasedao Nadzorni odbor kluba iz Humske i doneo odluku o zakazivanju novog termina Izborne skupštine Partizana.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Podsetimo, prethodno je Skupština trebalo da bude održana 12. aprila, ali je posle incidenta u Humskoj, kada su članovi aktuelnog rukovodstva gađani jajima, kao i zbog 151. večitog derbija, odlučeno da se zasedanje odložni do daljnjeg.

Danas je tim povodom zasedao Nadzorni odbor FK Partizan i doneo odluku da novi termin održavanja Izborne skupštine bude 24. maj, iako su predstavnici opoziciji insistirali na 27. aprilu kao novom terminu.

U današnjem saopštenju, Nadzorni odbor Partizana se osvrnuo i na pomenuta dešavanja iz prethodnog perioda i njihovo obraćanje javnosti prenosimo u celini.

''Nadzorni odbor FK Partizan je, na svojoj sednici, održanoj 18. aprila 2016. godine, razmatrao aktuelnu situaciju u klubu i inicijativu privremenog organa Uprave do održavanja Vanredne skupštine, Radne grupe FK Partizan, da se odredi prema molbi za određivanje novog termina Vanredne skupštine Kluba.

Nadzorni odbor je stao na stanovište da su njegova uloga i doprinos rešenju u kriznom periodu u FK Partizan nemerljivi i da su sve odluke, koje je u međuvremenu doneo, potpuno u skladu sa Statutom, kao najvišim pravnim aktom Kluba.

Uprkos svom izvornom stavu da je Vanrednu skupštinu FK Partizan najsvrsishodnije održati po završetku takmičarske sezone, Nadzorni odbor je želeo da, osluhnuvši glas javnosti, svim zainteresovanim stranama pruži mogućnost da 12. aprila podnesu svoje kandidature, da delegatima Skupštine omogući da, u demokratskoj i fer atmosferi, izaberu svoje buduće rukovodstvo. Nadzorni odbor je čuvar Statuta a ne funkcija, institucija a ne pojedinaca, za nas je spas Partizana vrhovni zakon!

Umesto da 12. aprila legalno zakazana Vanredna skupština donese svoje legalne odluke, suočili smo se sa atmosferom straha, prinude i linča. Zainteresovane strane koje su, isprva, zahtevale Skupštinu i instirale na okončanju tzv. uzurpacije funkcija, odjednom su javno istakle da će bojkotovati legalno sazvanu Skupštinu.

Paradoksalnu i ilikvidnu situaciju produbile su opskurnim namerama za zakazivanjem Vanredne skupštine u nekom drugom terminu, na nekom drugom mestu, vaninstitucionalno, nelegalno, pravno neutemeljeno.

Nadzorni odbor postavlja pitanje šta se krije iza takvih namera, da li je to zaštita integriteta Kluba ili integriteta funkcija do koji se silom valja domoći?

Kada sila prava ustukne pred pravom sile, kada atmosfera straha nadvlada atmosferu slobode, dužnost je upozoriti i pružiti otpor.

Nezabeležene scene nasilja nad domaćinima i gostima u Centralnoj loži Partizanovog stadiona, najave blokade i nasilnog razbijanja Vanredne skupštine, u nedelji u kojoj prvi tim igra derbi utakmicu, ne služe na čast ni jednoj zainteresovanoj strani, a opravdano se nameće pitanje slobode volje odlučivanja delagata u takvim uslovima.

U situaciji u kojoj želi da sačuva dignitet institucije Partizana, da prvom timu omogući dostojanstvenu borbu za osvajanje bar jednog trofeja, konačan plasman koji mu omogućava novi, verujemo uspešan izlazak na evropsku scenu, po kojoj je u poslednjoj dekadi priznat u evropskim okvirima, a u želji da Skupština bude mesto na kojem će se, nakon svođenja ukupnih rezultata, moći uljudno, demokratski i slobodno voditi dijalog i polemika, te izabrati legalno rukovodstvo, Nadzorni odbor FK Partizan je, u skladu sa Statutom, jednoglasno doneo odluku da zakaže Vanrednu skupštinu FK Partizan za utorak, 24. maj 2016. godine.

Uvereni smo da će ova Skupština još jednom potvrditi odgovornost prema Klubu, slavu i snagu Partizana i dati zamah još boljim i uspešnijim rezultatima u budućnosti'', navodi se u saopštenju Nadzornog odbora FK Partizan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke