Ovakvo pojačanje je bilo potrebno Zvezdi! Od danas ga ima!

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.11.2015.
13:34
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Ovoga puta radi se o pojačanju na naučnoj osnovi, što bi u perspektivi trebalo da značajno iskristališe sliku o mogućnostima svakog igrača Crvene zvezde.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda se u sredu pohvalila početkom saradnje sa istraživačko-razvojnim centrom za bioinženjering ''BioIRC'', koji radi pod okriljem Univerziteta u Kragujevcu.

Ugovore su potpisali direktor omladinske škole Crvene zvezde Dragan Mladenović i direktor 'BioIRC' centra prof. dr Nenad Filipović.

Uspostavljanje ove saradnje je ujedno i povratak nekadašnjeg kondicionog trenera crveno-belih Radivoja Radakovića na Marakanu, gde je radio u vreme dok je šef struke crveno-belih bio Robert Prosinečki.

Radaković će sada, u saradnji sa kondicionim trenerom prof. Milošem Đurovićem, koji je kordinator sektora za fizičku pripremu Omladinske škole FK Crvena zvezda, po prvi put na našim prostorima oformiti analitičko-dijagnostički centar u okviru samog kluba, koji će biti zadužen za praćenje morfo-funkcionalnog i biomehaničkog razvoja mladih igrača Crvene zvezde.

''Od buduće saradnje BioIRC-a i FK Crvena zvezda može se očekivati da svaki igrač kao i ekipa omladinskog pogona budu skenirani na najegzaktniji mogući način i da trenerima i ekspertima u radu sa našim klincima u svakom trenutku budu rasvetljeni svi prostori motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, kao i segmenti  biomehaničkog i morfološkog statusa.

Moram se osvrnuti i na kompijutersku  analizu utakmica (Sport tracking motion analysis) koja će nam omogućiti da poznajemo obim i intezitet kretanja igrača na utakmici i da ih poredimo sa svetskim standardima u skladu sa odgovarajućom uzrasnom kategorijom, ali i da radimo na unapređenju svih segmenata takmičarske performanse'',
objašnjava Radaković, a prenosi zvanični klupski sajt.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Wednesday, 04.11.2015
23:46

Ovo nema ni Čelzi a Bayern će dolaziti u kragujevac...ovo vraća zvezdu na krov Evrope.

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Wednesday, 04.11.2015
16:53