Otkriveno - Evo kada će Partizan dobiti presudu iz Lozane!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 20.01.2017.
18:27
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Potpredsednik fudbalskog kluba Partizan Vladimir Vuletić otkrio je nove detalje vezane za slučaj koji su crno-beli pokrenuli pred Sudom u Lozani i obelodanio kada bi trebalo očekivati konačnu presudu.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Ekspedicija fudbalskog kluba Partizan preselila se na slovenačko primorje gde će ekipa obaviti drugi deo priprema za prolećni deo sezone iako još uvek postoji velika zebnja od onoga što čeka crno-bele.

Odlukom UEFA Partizan je izbačen iz Evrope na godinu dana, a kako su crno-beli uložili žalbu Sudu za sportsku arbitražu, među navijačima se sa nestrpljenjem iščekuje odluka iz Lozane.

"FK Partizan odgovorno pristupa situciji u kojoj se sticajem okolnosti našao. Moram da podvučem i ponovim, administracija FK Partizan obavlja dobar, odgovoran, savestan posao. Trudi se da učini sve kako bi naš klub dobio dozvolu za igranje u takmičenjma pod okriljem UEFA" prva je poruka koju iz Portoroža šalje potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić.

Kao profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu Vladimir Vuletić učestvuje u procesu koji je Partizan pokrenuo pred Sudom u Lozani. Tim povodom potpredsednik crno-belih ponovo je rekapitulirao šta se sve događalo i zašto je UEFA donela odluku o suspenziji.

"Čitava stvar u različitom tumačenju cifara jednim delom dolazi i zbog malicioznih komentara koji su se u poslednjim danima pojavljivali u nekim domaćim i stranim medijima. Počev od tendencioznih i senzacionalističkih naslova da je Partizan izbačen na tri godine iz Evrope, pa onda u istom danu ti strani mediji demantuju sami sebe, pa naslovljavaju da nije tri nego jedna. Zatim neki naši domaći mediji citiraju izvesnu osobu za koju tvrde da se nalazi na poziciji portparola UEFA, a takva osoba čak ni ne radi u UEFA" objašnjava Vuletić.

Potpredsednik crno-belih ističe da je problem nastao krajem septembra, u momentu dok je UEFA sprovodila finansijski monitoring, a Partizan čekao da mu bude odobren reprogram duga za porez.

"Cifra od 2.5 miliona evra koja se pojavila u nekim medijima jeste cifra koja postoji na dan 30. septembra 2016. godone. Tada je vršen poslednji monitoring UEFA i u tom momentu Partizan nije imao završen reprogram poreskog duga koji je podneo sredinom jula meseca, potpuno na vreme, u okviru rokova i u skladu sa zakonom. Jednostavno, 30. septembra se još čekalo na završetak reprograma koji je u međuvremenu okončan" dodaje Vuletić.

"Partizan je žrtva jednog orgomnog administrativnog aparata koji je, između ostalog, definisao da je Partizan dobio reprogram ali on nije stigao do momenta kada je nezavisno telo UEFA pri monitoringu konstatovalo postojanje poreskog duga koje čini gotovo 2 miliona evra od ukupne sume. U međuvremenu je taj deo duga otpao. Ostao je deo duga prema igračima" kaže Vuletić.

Vladimir Vuletic

Partizanov potpredsednik ukazao je i na to da je u momentima kada je nadležno telo UEFA u prošlosti radilo monitoringe namerno dolazilo do ucena, ali je odlučio da o tome govori nešto kasnije.

"Partizan nije klub koji je sebi dozvolio da zbog 400.000 evra ostane bez evrolicence. Ja mogu samo da kažem da je Partizan na dan 31. decembra 2014. godine do danas isplatio raznim poveriocima, od kojih su neki i naši bivši sportski radnici, legende, fudbaleri i treneri 6.8 miliona evra potraživanja. To je izuzetno velika cifra a Partizan je sa tim morao da se nosi u momentima kada god je dolazio monitoring" ističe Vuletić.

Samo u maju prošle godine Partizan je isplatio 810.000 evra jer su trojica igrača pretila da će klub dovesti u situaciju da izgubi evrolicencu.

"Partizan je platio 810.000 evra samo trojici igrača koji su stali na stanovište da će Partizanu zabraniti učešće u Evropi ako im se ne plati sve do poslednjeg evra" dodaje Vuletić.

Uprkos svemu, Vladimir Vuletić izražava optimizam po pitanju konačne presude i ekskluzivno otkriva kada bi Sud u Lozani mogao da saopšti svoju odluku.

"Usuđujem se da kažem da sam umereni optimista, da radimo maksimalno predano i odgovorno i da ni na koji način nećemo dozvoliti da ovu bitku predamo niti da se nje klonimo. Ovo je bitka za Partizan i u tom pogledu ćemo učiniti sve da na kraju dočekamo proleće u Evropi. Proces pred nama nosi velika iskušenja, ali očekujem da će konačna odluka i potpuno pravosnažna biti doneta do sredine marta" zaključuje Vladimir Vuletić.

Podsećamo, odlukom UEFA Partizan je suspendovan iz evropskih takmičenja na godinu dana, a kaznu bi trebalo da odradi u prvoj od naredne tri sezone u kojima izbori učešće u Evropi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SvetskiSampion
Saturday, 21.01.2017
16:58

Pa gde su vam pare od prodaje igraca i igranja u evropi. Vi nemate dugove i poslujete transparentno...sad vas telekom i premijer vade. Dosta bre narodnih pata za jugoslovensko sportsko drustvo! katanac !

avatar
djoko
Saturday, 21.01.2017
14:42

Ovako sam svojevremeno odgovarao na pitanja profesora filozofije (kada ne znam odgovor, ali mi ostaje kenj**e za 2).

avatar
Saturday, 21.01.2017
11:25

Koliko mi je poznato u vreme Cezara se mačevalo nije bilo fudbala !

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 21.01.2017
02:16

Moj nik sve kaze!

avatar
sundjer bob
Friday, 20.01.2017
23:50

Kakav demagog! Kakav folirant! Pa ovo svet nije video...

avatar
Saturday, 21.01.2017
11:21

Šta će Cezar u fudbalu,mislim da se u njegovo vreme samo mačevalo.

avatar
Volem Vosu
Friday, 20.01.2017
22:37

Sram bilo igrace sto traze svoje pare.

avatar
PLAYBOY
Friday, 20.01.2017
22:35

nista im ne verujem

avatar
Zoran Vukic
Friday, 20.01.2017
20:33

jeste znali za dug sto ste dolazili upste prevare mislili samo se uzima a nedaje..............

avatar
paok
Friday, 20.01.2017
20:29

Ako nas izbace vi iz prave ste iskljucivi krivci. Prvo cutali ste o svemu dok nisu javili strani mediji. Drugo, trebali ste na vreme da uradite taj reprogram a ne da se zalite na administraciju. Ti dugovi moraju da se isplate a igrace sto pominjes, ko zna koliko oni cekaju na svoje pare. Logicno da im je dosadilo. Ako ste trojici uplatili toliko para onda i ne cudi sto su ucenjivali, ko zna koliko im se plata dugovalo. To da svaljujete krivicu na bivse trenere i igrace ne pije vodu.

avatar
Povratak kralja #48
Saturday, 21.01.2017
00:16

Koliko ti misliš da je u redu predati dokumentaciju za reprogram pre monitoringa UEFA-e? Predali su 2.5 meseca unapred zahtev za reprogram, a dobili ga za oko 4 meseci. Hoćeš da kažeš da su ga slučajno dobili posle UEFA-inog monitoringa?

avatar
ercov
Saturday, 21.01.2017
04:15

Nisu bili sigurni da ce pobediti na Skupstini kluba i zbog toga im reprogram nije bio prioritet.

avatar
Saša Ilić
Friday, 20.01.2017
19:53

I gde pise u tekstu kada ce Partizan doviti presudu? Ja razumem da skupljate klikove ali nije u redu da lazete.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Friday, 20.01.2017
21:13

Na samom kraju pise da ce biti do sredine marta mada su neki objavili i da ce to biti do kraja marta. Neverovatno koliko dezinformacija danas ima...

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Friday, 20.01.2017
19:46

A sta vi radite, debeljko?! Kakve ste vi tek kontradiktorne izjave davali u ta dva dana, kakvim ste se izmisljotinama sluzili (i dalje to radite) i kako ste nam cutali o tome iako ste znali sta se desilo TRI NEDELJE pre toga?! Zbog cega LAZES da je prva odluka bila 2011. godine kada je bila 2012?! Mislim, znam zbog cega bi ti voleo da je to tacno, ali zivimo u 21. veku!!!

avatar
Panic Nedeljko
Friday, 20.01.2017
19:43

Zar ti je trebalo toliko vremena da smislis takve lazi kojim obmanjujes javnost?
Mars iz svetinje, svi iz uprave, sem Nikolica i Ivice!

avatar
Friday, 20.01.2017
19:41

Bitka za naš Partizan ne postoji, mi smo sa njim uvek. Vi ste doveli naš PARTIZAN ovde gde je. Reprogram ste mogli da dobijete , kao i svi dužnici državi podnošenjem zahteva do 01.07.2016.god. Niste to uradili, žta ste radili u tom periodu-menjali ste članove skupštine ili išli na svetovanje kako još više zadužili klub. Idite ...

avatar
Povratak kralja #48
Friday, 20.01.2017
19:40

Partizan je žrtva jednog ogromnog administrativnog aparata, a taj aparat ima i ime i prezime. Posle poreskih igrarija u košarci nastupili su sa istim modelom i u fudbalu. Partizan ukoliko CAS potvrdi kaznu UEFA-e će biti izbačen zbog tog ogromnog administrativnog državnog aparata, kako ga je nazvao Vuletić. Manja suma od 370k € je zasluga aktuelne uprave koja nije isplatila klubove za transfere Gogue, Evertona i Đurđića. Vuletić se ograđuje od odgovornosti i podsećajući da je on od skoro član uprave, a da je za ove dugove kriv Đurić čije dugove prema igračima i trenirima je aktuelna uprava morala da vrati 6.8M €. A sad pitanje za Vuletića, šta je on bio u klubu dok su Đurić i Popović bili predsednici kao i dok su Vučelić i Vazura bili potpredsednik odnosno generalni direktor? Vuletić je bio predsednik Nadzornog odbora, čovek zadužen da nadzire rad upravnog odbora. Drugi pitanje kako su oni vratili 6.8M €, kad je dug sada uvećan za 0-1M € u odnosu kada su došli u klub (početkom 2015. je bio 12M €, a početkom 2017. će biti 12-13M €)? To znači da dok su oni vraćali Đurićević 6.8M € napravili dug klubu od oko 7.8M €. Ovakve manipulantske izjave od neligitimno postavljenog rukovodstva upravo liče na onog ko ih je instalirao u FK Partizan, na silu. Žrtva celog cirkusa koji prave njih četvorica je samo FK Partizan i srpski fudbal, a znamo u čijem interesu.

avatar
Ograniceni franjevci
Friday, 20.01.2017
20:52

Kuku lele,kme. Samo kukate ko narikace

avatar
Dragan82
Saturday, 21.01.2017
09:28

Opet nisi popio lekiće? Mada za tvoju bolest nisam siguran da ih uopšte ima...