''Orlovi'' razigrani na Muslinovom debiju, autogol i propuštene šanse pokvarili utisak!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.05.2016.
18:54
Izvor: Sportske.net

Slavoljub Muslin uspešno startovao u ulozi selektora našeg nacionalnog tima, mada su ''Orlovi'' u poslednjim trenucima meča mogli da upropaste sve što su uradili tokom 90 minuta.

BETAPHOTO/ZIVOTA POPOVIC/MO
BETAPHOTO/ZIVOTA POPOVIC/MO

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije savladala je danas u Užicu selekciju Kipra rezultatom 2:1, u prvoj utakmici pod vođstvom novog selektora Slavoljuba Muslina.

Naš nacionalni tim je sjajno ušao u ovaj prijateljski meč i već posle dva minuta igre mreža rivala se zatresla. Dušan Tadić je u svom stilu sa desne strane asistirao Aleksandru Mitroviću, koji snažnim udarcem sa sedam-osam metara šalje loptu u donji desni ugao protivničkog gola - 1:0.

Taj pogodak možete da vidite OVDE.

Dva minuta kasnije, nova velika prilika za selekciju Srbije, kada je Filip Kostić odlično centrirao sa leve strane, ali je šut Mitrovića glavom zaustavio golman Kiprana.

Ipak, nije se dugo čekalo da ''Orlovi'' dupliraju vođstvo.

Igrao se deseti minut, kada je danas veoma raspoloženi Dušan Tadić prihvatio loptu na nekih osamnaest metara iskosa sa desne strane, a onda preciznim udarcem je poslao u mrežu. Doduše, lopta je na putu ka golu zakačila jednog od protivničkih igrača i završila u mreži - 2:0.

Tadićev gol OVDE.

Međutim, iako su Kiprani danas bili gotovo bezopasni, naš tim je primio gol u 32. minutu meča.

Bukvalno smo sami sebi dali gol, Nikola Maksimović je želeo da vrati loptu Damiru Kahrimanu, ali se naš golman nije nalazio tamo gde je mislio iskusni štoper i lopta umesto kod Kahrimana, završava u donjem levom uglu njegovog gola - 2:1.

Autogol Maksimovića možete da vidite OVDE.

Ipak, naš tim je i dalje dominirao na terenu, stvarao nove prilike, ali ih, za razliku od prvih deset minuta igre, nije i realizovao.

Odmah posle primljenog gola, Antonio Rukavina je posle dodavanja Tadića odlično šutirao iskosa sa desne strane i uzdrmao prečku, a sjajnu šansu da se upiše u strelce propustio je i naš levi bek Filip Mladenović.

U nastavku je selektor Muslin ukazao priliku nekolicini rezervista, među njima i debitantima Pavloviću i Sedlaru, kao i Andriji Živkoviću, koji ovog proleća iz poznatih razloga nije igrao za Partizan.

I upravo se on, posle samo minut igre u drugom poluvremenu, našao u velikoj prilici, ali nije uspeo da realizuje maestralnu asistenciju Adema Ljajića, koji je takođe ušao u igru na početku drugog poluvremena.

Njih dvojica bili su akteri još jedne obećavajuće akcije sredinom drugog dela igre, kada je Živković povukao kontru, ali iako je imao otvoren put ka golu, odlučio je da asistira Ljajiću. On je otišao suviše ulevo, pokušao je zatim da asistirav Živkoviću u peterac, ali nije bio dovoljno precizan i još jedna velika prilika je propala.

I onda, sam finiš meča, iznenadna kontra Kiprana i mnogo sreće za naš tim, posle istrčavanja Kahrimana koji je uspeo da zaustavi ovaj opasan napad i spreči izjednačenje.

U svakom slučaju, povoljan utisak je ostavio naš tim na Muslinovom debiju, ali su autogol i brojne propuštene prilike pokazale da će iskusni stručnjak imati šta da zameri svojiim igračima posle duela sa Kipranima.

Srbija: Kahriman - Rukavina, Rajković, Nikola Maksimović, Milunović, Mladenović - Matić, Nemanja Maksimović, Tadić, Kostić - Mitrović.

Igrali su još:  Kolarov, Grujić, Ljajić, Živković i Pavlović od 46, Sedlar od 75. minuta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 26.05.2016
11:28

OVO JE DALEKO OD TAKMIČARSKE EKIPE, ovo je daleko od igre i nije fer ni od Muslina ni od novinara da nam zamazuju oči, da prave budale od naše, fudbalski pismene nacije. nStoji to da lako prokockamo šanse, da smo NEEFIKASNI i da primamo BLESAVE GOLOVE. nAli šta je sa ostalim segmentima igre? Ja nisam pročitao podatak da FSS raspolaže sa stručnim analizama utakmica koje je odigrala ova klatastrofalno neuspešna ekipa i psihiološkom analizom. Laički posmatrano, to nisu takmičari nego REKREATIVCI, to nisu profesionalci, nego AMATERI... A da to postoji, Mihajlović, Advokat, Ćurčić, a evo sada i Muslin bi se većini igrača zahvalili. Vidim da i u stručnom štabu ne vidim ni jednog fudbalskog analitičara, kao što je recimo Boban Pavković, što sve ukazuje na jedan diletantsko-voluntaristički pristup, šacometriju i organoleptiku, koje su unapred osuđene na propast.nJa bih ovde apostrofirao dva problema PSIHOLOGIJU (moralno-voqne osobine) i KVALITET.nJa da sam selektor, ja bih na poluvremenu pitao momke mogu li oni to bolje, a ako drugo poluvreme ne donese boljitak, ja bih okupio momke u svlačionici i sažeto rekao da neke stvari ne mogu takoda se rade i ne mogu da se ponavljaju i pred svima bih rekao nekim igračima da na njih više ne računam.

avatar
Nikola Nikola
Wednesday, 25.05.2016
19:57

Kahriman ima ozbijnih problema sa procenom leta lopte, odnosno sa čitanjem istih i kretanjem. Jeste golman, sve to stoji, al' on čovek ima start kao da mu je sidro zakačeno za gaće.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 25.05.2016
22:44

Nema veze, protiv Izraela će Jovanović dobiti šansu verovatno.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 26.05.2016
20:59

Ja mislim da su Sergej i Mihajlović planirani da igraju protiv Izraela, barem sam takav utisak stekao, a sigurno će Jovanović dobiti barem 20 minuta da pokaže, to mi se sviđa kod Muslina da svi igrači koji su pozvani imaju šansu da se dokažu, Sedlar je juče sasvim okej odigrao, očekujem da će Sergej i Gudelj početi protiv Izraela.

avatar
Nikola Nikola
Thursday, 26.05.2016
12:39

Iskreno se nadam da će već protiv Izraela braniti Stojković ili Rajković, jer i njima treba vremena da su implementiraju i naviknu kako na novu sistem (formaciju), tako i da kliknu na terenu sa ljudima ispred sebe. Nemamo baš sad vremena da filozofiramo sa Jovanovićem i ostalim igračima koji nisu baš u prvom planu. Isto važi i za momka koji je juče odigrao par minuta na desnoj strani - Sedlar. Juče u redu, slab protivnik, prva utakmica, ali već od sledeće treba raditi na uigravanju postave za kvalifikacioni sistem. Znaš li možda zašto Sergej juče nije igrao, odnosno zašto nikako da debituje? Ne mogu više da slušam komentatore sa RTS-a, pa im automatski lupim ''cenzuru''.

avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 25.05.2016
19:19

Da to je ta igra, citavih 10 minuta a onda sve po starom... a Kahriman, kao sto rekoh, ima zicer Mesiju da odbrani a primice najgluplji gol na svetu, ono sto ni malo dete sa 10 godina ne bi primio, a ovakav kiks ima da mu se dei u najbitnijem mecu kada igra crveni blizanac, zivi bili pa videli... jedino vredno sa danasnjeg meca jesu igre Rukavine, Mulunovica i N. Maksimovica... bez greske...

avatar
Nikola Bizmark
Wednesday, 25.05.2016
19:42

Ko da ima veze za Kahrimana,on ionako nece braniti jer postoje dvojica boljih od njega

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 25.05.2016
20:04

Maksimović je dao gol, tako da ne možeš reći da je igrao bez greške.

avatar
Don Andres
Wednesday, 25.05.2016
19:07

imamo par iskusnih igraca koji godinama igraju za neke od boljih timova evrope i imaju potrebno iskustvo (bane, kolarov, matic), imamo par zaista klasnih igraca koji individualno mogu da donesu prevagu (ljajic, tadic) i dosta maladih, talentovanih igraca koji ce biti samo bolji i bolji. ekipa ima potencijal samo da se radi kako treba.. danasnji mec ne treba uzimati kao reper za bilo sta (zbog jacine protivnika i cinjenice da je prvi mec u ovom sastavu) ali ipak raduje sto je bilo tempa i sto su se igraci trudili. ja sam zadovoljan kako je pocelo

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 25.05.2016
20:04

Ja sam oduševljen, nadam se 3 pobedam, da se vrati kult reprezentacije.

avatar
Roči Salamanka
Wednesday, 25.05.2016
19:02

Maksimovic kiksara kao i uvek,nije se popravio a otkad je vec u Italiji,Rajkovic nije vise za reprezentaciju (ne znam ni da li je ikad bio) Kolarov kad bi u Sitiju ovoliko pogresnih centarsuteva imao leteo bi davnih dana.Iskljucivo pohvala za Mitrosa,Ljaju,Gruju i ostale klince koji moraju da dobijaju vise sanse kao i Zivkovic koji je totalno van forme.Mora to jos bolje inace smo u kanalu,mislim mi jesmo u kanalu vec duze ali kada cemo izaci videcemo.....

avatar
Tomić: Lažna legenda
Wednesday, 25.05.2016
20:05

Ne znam čime je Živković zaslužio drugo poluvreme, ali dobro, nadam se da neće igrati protiv Izraela.

avatar
dushanseelny
Wednesday, 25.05.2016
21:35

Zasluzio je time sto je najtalentovaniji mladi fudbaler Srbije.

avatar
Volem Vosu
Wednesday, 25.05.2016
21:05

Zato sto je veliki talenat i znacice reprezentaciji. To sto ga ti gledas kao bivseg igraca Partizana koga su ljudi iz uprave napljuvali da bi skinuli odgovornost za katastrofalne odluke sa sebe je ispricana prica.

avatar
Rale88
Wednesday, 25.05.2016
19:00

Sve u svemu nije lose,nov sistem,novi igraci,trebace vremena da to sve legne na svoje mesto...ono sto me raduje jeste pristup igi i zelja,posebno u prvom poluvremenu.Tadic pokazao da sa njim u timu imamo mnogo vise kreacije u napadu,Mitros dobar kao i Kostic.Ne razumem opet igranje Matica(zbog kazne),Maldenovic vise nego korektan....ostali standardno

avatar
Igornopolis
Thursday, 26.05.2016
01:56

Slazem se. Matica je odigrao ovu najverovatnije da vidi kako funkcionise sa Maksom u sredini posto njih dvojica odose nazad u englesku tj kazakhstan. U novom sadu se nadam da vidim Rajkovica na golu, SMS-a, Mihajlovica i Zdjelara. Zanima me i sta Rodic moze. Da vidimo jos Grujica, Zileta i Pavlovica s malo iskusnijim igracima oko sebe. Tesko sve to usemiti. Melji Musine!

avatar
Igornopolis
Thursday, 26.05.2016
19:11

Rukavina se meni fino pokazao u Uzicu. Bane je radilica u oba smera koji ce najverovatnije biti na desnom beku kroz kvalifikacije. Tri stopera ili ne. Pogotovo kad se Nastasic vrati u takmicarsku formu.

avatar
Rale88
Thursday, 26.05.2016
10:43

meni je u celom ovom sistemu najveci znak ? desna aut linija...ne kazem da je rukavina los igrac,ali je definitivno korisniji kao klasicni bek...drugo ne vidim ko bi mogao tu poziciju da odigra dobro u oba smera???