''Orlovi'' pred Kopenhagen: ''Da pobedimo, kako znamo i umemo!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.06.2015.
19:08
Izvor: Sportske.net

Gostovanje u Danskoj je za naš nacionalni tim sudbonosno, po pitanju daljih izgleda za plasman u baraž za EURO 2016. Toga su naši reprezentativci potpuno svesni, ostaje još ''samo'' da to pokažu i na terenu.

Beta/AP Photo/Ronald Zak
Beta/AP Photo/Ronald Zak

Povezane vesti

Još tri dana ostalo je do utakmice između reprezentacija Danske i Srbije u Kopenhagenu, a  pripreme našeg nacionalnog tima ovih dana teku po planu, ako izuzmemo povredu Nemanje Gudelja koji se juče vratio u Holandiju.

''Orlovi'' se za gostovanje u Danskoj pripremaju u Beču, a jutros ih je veoma obradovala nova pobeda ''Orlića'' na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu i njihov plasman u četvrtfinale.

Ipak, Nemanja Matić primećuje da Paunovićevi izabranici nisu pod takvim pritiskom, kao naš ''A'' tim.

''Najbitnije je da nauče da pobeđuju i da nam pomognu čim nam se pridruže. Treba samo da se ima u vidu da A reprezentacija igra pod mnogo većim pritiskom, osetiće i oni to, za koju godinu.

Imaju zaista dobrih igrača i srećan sam kad vidim da imamo budućnost. Ne bih nikoga posebno odvajao. Koliko sam uspeo da uočim, postoji kvalitet, ali mogu još mnogo da napreduju. Veljko Paunović odrađuje mnogo dobar posao''
, konstatovao je Matić.

Kad je meč u Danskoj u pitanju, Matić nema nikakvu dilemu - pobeda i samo pobeda!

''Ako pobedimo u Kopenhagenu, imamo dobre šanse da se plasiramo na EP u Francuskoj. Biće nam jako teško, ali moramo da pobedimo, kako znamo i umemo.

Oni su favoriti, a mi moramo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže. Evidentno je da ne menjaju način igre i kad imaju rezultatski minus, treba biti jako strpljiv svih 90 minuta u Danskoj''
, izjavio je Matić.

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke