"Orlovi", oprez - U Rimu ga mrze, kartone deli kao konfete!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 26.03.2015.
19:02
Izvor: Sportske.net

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) poverila je Đanluki Rokiju arbitražu na meču Portugal - Srbija a radna biografija ovog Italijana govori da utakmicu u Lisabonu neće završiti 22 fudbalera.

Beta/AP Photo/Carlo Baroncini
Beta/AP Photo/Carlo Baroncini

Povezane vesti

Evropska kuća fudbala u četvrtak je donela odluku da predstojeću kvalifikacionu utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine između Portugala i Srbije sudi Đanluka Roki.

Italijan ima 41 godinu a na listi UEFA i FIFA arbitara nalazi se od 2008. godine ali do sada nikada nije sudio na Mundijalima ili Evropskim prvenstvima.

Upravo je Đanluka Roki sudio revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona između Barselone i Mančester Sitija a način na koji je delio pravdu na "Nou Kampu" dobar je pokazatelj njegovog stila.

Kada pogledate Rokijev "učinak" u Seriji A, Ligi šampiona i Ligi Evrope shvatićete da je Italijan "lak" na kartonima a isključenja su za njega kao dobar dan.

Na poslednjih deset utakmica na kojima je delio pravdu Đanluka Roki je podelio 53 žuta i 7 crvenih kartona (samo jedan direktan) što je prosek od 5.3 kartona po utakmici.

Samo na tri od prethodnih deset utakmica koje je sudio Roki nije isključio nijednog igrača a sigurno se sećate i oktobarskog derbija između Juventusa i Rome kada je "urnisao" klub iz prestonice.

Pre samo nekoliko dana u Romi su Rokiju oprostili grehe ali mu navijači sigurno nisu zaboravili to što je isključio Grka Manolasa i trenera Rudija Garsiju koji je tada "svirao violinu" aludirajući da Roki sudi po nečijim notama.



Reprezentaciji Srbije i srpskim klubovima Đanluka Roki do sada nije imao prilike da sudi a nadamo se da posle duela u Lisabonu nećemo imati loše mišljenje o Italijanu premda kladioničarima savetujemo da u specijalu "gađaju" kartone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke