''Orlovi'', odlični ste u klubovima, ali sad se pokažite i u dresu Srbije!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.11.2014.
23:48
Izvor: Sportske.net

Možda mnogi nisu ni svesni od kakvog je značaja meč protiv Danske u petak u Humskoj. Neki novi kiks bi nas značajno udaljio od plasmana na Evropsko prvenstvo, jer nas tek očekuju najteži rivali i mečevi, a još uvek nemamo ni jednu jedinu pobedu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije u petak u Humskoj igraju poslednji kvalifikacioni meč u ovoj kalendarskoj godini, i to protiv jednog od glavnih konkurenata u grupi, selekcije Danske.

Iako su ''Orlovi'' u ulozi domaćina, zbog poznatih događaja neće imati ''vetar u leđa'' sa tribina, ali ono što svi sigurno žele da im poruče jeste: ''Hoćemo pobedu!''

I krajnje je vreme da fudbaleri kojima se iz nedelje u nedelju divimo u njihovim klubovima, gledamo njihove evrogolove širom Evrope, konačno nešto od tog repertoara pokažu i u dresu sa državnim grbom.

Mi svakako verujemo da ovaj tim Srbije vredi, da zaslužuje da igra na Evropskom prvenstvu, ali nas Ivanović i drugovi u dosadašnjim mečevima kvalifikacija još uvek nisu ubedili u to.

Ostali su nam dužni, pogotovo protiv Jermenije, kad su jedva izvukli bod, ali ni u onom prvom poluvremenu meča sa Albanijom, do prekida utakmice, nisu delovali kao ekipa koja može rutinski da opravda ulogu favorita.

I od selektora Dika Advokata se očekivalo više, iako je suviše kasno doveden, posle eksperimenta i oklevanja sa Ljubinkom Drulovićem.

Doduše, Holanđanin nije mnogo promenio sastav ekipe na koju računa u kvalifikacijama, izuzev što je uspeo da ubedi Danka Lazovića da se posle nekoliko godina vrati u nacionalni tim. I odmah mu je ukazao poverenje...

Osim tog detalja, za sada se, međutim, neki njegov trenerski pečat ne vidi u reprezentaciji Srbije. Neko će reći da je možda još uvek rano, ali vremena za čekanje više nema.

Meč sa Danskom će i definitivno pokazati da li imamo čemu da se nadamo u 2015. godini, kada nas očekuju još teži izazovi u borbi za plasman na prvo Evropsko prvenstvo još od 2000. godine.

Individualni kvaliteti naših igrača nisu sporni, vreme je da se potvrde i kao snažan kolektiv.

Hoće li nam to demonstrirati protiv Danaca?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Botafogo
Friday, 14.11.2014
11:59

Verujem u pobedu i ne samo to nego mislim da ako ih otvorimo na vreme mozemo i da ih unistimo kao Vels i Makedoniju, ubedjen sam u to!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Friday, 14.11.2014
18:21

Dovoljno je kao Skotsku, ipak su bolji od Velsa i Makedonije, a pobeda se gleda i samo je to vazno.

avatar
Footbal Fanatic
Friday, 14.11.2014
09:38

Moraju da se pokažu.Poslednji voz!

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Friday, 14.11.2014
09:20
avatar
Homer J.Simpson
Friday, 14.11.2014
01:33

Evo,posto Kolarov vol da ulazi ovamo i da cita,jedan veliki pozdrav za Kolarova:)))))

Pobedjujemo Dance,nema tu sta,jaci smo,imamo bolje igrace.Kraj.Tacka...Pobeda...

Napred Srbija:)))