''Orlovi'' - Mitrović i Đorđević ne mogu zajedno?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 04.01.2015.
13:01
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

To je ocena našeg nekadašnjeg selektora i svojevremeno jednog od naših najboljih napadača.

rsca.be
rsca.be

Povezane vesti

Pogađate, u pitanju je Slobodan Santrač, koji se u intervjuu ''Novostima'' između ostalog bavio i neefikasnošću našeg nacionalnog tima i iskoristio priliku da današnjim srpskim napadačima uputi savete kako da lakše dolaze do protivničkih mreža.

S tim u vezi, Santrač je konstatovao i da, po njegovom mišljenju, Aleksandar Mitrović i Filip Đorđević, ne mogu da čine dobar tandem.

''Kada gledam njih dvojicu, prvo što uočim je da su neuigrani. I drugo, da ne mogu da igraju zajedno jer su suviše slični'', smatra popularni ''Sani''.

On podseća i da je veliki problem našeg nacionalnog tima što nemamo pravog kreatora igre, zahvaljujući kome bi napadači dobijali mnogo više lopti, a samim tim i prilika da se nađu u šansama za gol.

''Nemamo ni polušpica koji bi igrao pored jednog od ta dva centarfora... Naši napadači su tu da prime loptu ili skoče, a ostali se pojavljuju u šesnaestercu samo u prekidima, ne i iz igre. Zato špic igrači nisu efikasni, a pogotovo vezisti koji bi iz drugog plana morali da predstavljaju opasnost za gol protivnika. Tako ne znamo ni da li je Zoran Tošić taj drugi špic, ili vezni, baš kao i Đuričić s kojim se najviše luta'', smatra Santrač.

Ipak, Srbija sada ima novog selektora, Radovana Ćurčića, pa se nadamo da će on uspeti da popravi primetne nedostatke u igri ''Orlova'', pogotovo kada je u pitanju (ne)efikasnost napadača.

Slobodan Sandrač je takođe ocenio i naše mlade snage, poput Luke Jovića, trenutno najveće nade srpskog fudbala kad su u pitanju napadači.

''On je supertalentovan napadač, ali ima samo jednu manu - ne gleda loptu kada šutira, već golmana. I onda mu se desi da ona odskoči, a on promaši stopostotnu šansu'', primećuje Santrač, ali i dodaje da to nije nešto što se ne može vrlo brzo korigovati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sunday, 04.01.2015
14:14

Tacno tako, slicnih su karakteristika, uz to sto Djordjevic nije za reprezentaciju, ajde mozda da sedi na klupi u slucaju povrede Mitrovica. Uz Mitra nam treba neko kakav je bio Pantelic, koji ce da gine pored njega i koji ce da pravi prostor Mitrovicu a da moze i mrezu da zatrese kad mu se ukaze prilika, Djordjevic ne moze nista od ovoga.

avatar
Don Silvio
Sunday, 04.01.2015
14:49

nek je lazovic za reprezentaciju

avatar
Ali samo vi sektasi
Sunday, 04.01.2015
17:51

Apsolutno jeste. Ne znam sta Danko treba da uradi da bi to pokazao!

avatar
Sunday, 04.01.2015
15:37

Svako je vise nego Djordjevic. Lazovic i jeste igrac tipa Pantelic, a ja volim takve, koji mogu da daju gol, a ne moraju, dovoljno je da prave prostor drugom napadacu i saigracima iz drugog plana. Igraci poput Lazovica su jako bitni ali to ne moze svako da zna vec samo onaj ko se u fudbal i razume.

avatar
Ali samo vi sektasi
Sunday, 04.01.2015
15:31

Apsolutno jeste. Ne znam sta Danko treba da uradi da bi to pokazao!

avatar
Ali samo vi sektasi
Sunday, 04.01.2015
15:30

Treci put: Ljajic, Markovic, Danko Lazovic, Nikola Djurdjic, Filip Djurdjic, takodje mozda i Miroslav Radovic. Malo li je, majku mu staru?! Nama treba neko ko ce da igra pored Matica i jedan iza napadaca (dvojci spiceva) da da taj zavrsni pas- da se tako izrazim, trebaju nam osmica i desetka, za sve ostalo imamo igrace!!!