'Orlovi' - Kapiten Bane mora kao u Čelsiju...

Autor: Miloš Marković
nedelja 05.10.2014.
11:26
Izvor: Sportske.net

Dik Advokat pred zvanični početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ima velikih problema u defanzivi.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Reprezentaciji Srbije predstoje dve utakmice kvalifikacija za EURO 2016 u Francuskoj, protiv Albanije i Jermenije.

Za ova dva duela selektor Srbije zbog povreda neće moći da računa na Antonija Rukavinu i Dušana Bastu, oba desna beka našeg nacionalnog tima.

Rukavina je u Ligi Evropa povredio skočni zglob, dok je vesti o povredi Baste i kontuziji mišića saopštio je u izjavi za italijanske medije lekar italijanskog Lacija, koji je potvrdio da srpskom fudbaleru predstoji 15 dana mirovanja.

Nakon potvrde da Neven Subotić neće igrati u predstojeća dva meča, a kako stoje stvari ni u nastavku kvalifikacija jer je Advokat ocenio da fudbaler Dortmunda 'ne pokazuje želju za igranjem u nacionalnom timu', pred Srbijom su novi problemi u defanzivi.

Odsustvo Rukavine i Baste usloviće dodatna pomeranja u odbrani te je izvesno da će Branislav Ivanović biti primoran da obavlja ulogu desnog beka, ulogu koju sa ogromnim uspehom obavlja u svom klubu. Advokat na ovoj poziciji ima i Nenada Tomovića, ali će kapiten izvesno dobiti prednost.

Ipak, ostaje otvoreno pitanje ko će prema sadašnjem spisku činiti centralni bedem odbrane?

Advokat na raspolaganju ima Duška Tošića, Matiju Nastasića koji ove sezone ne igra u Sitiju i Stefana Mitrovića iz Frajburga. Tu je i pomenuti Nenad Tomović, koji osim pozicije desnog beka može igrati i na štoperskoj poziciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke