"Orlovi", bar večeras budite "Orlići"! (20.45)

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.06.2015.
12:40
Izvor: Sportske.net

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra odlučujuću utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo s tim što trijumf "samo" ostavlja u trci za kontinentalnu smotru, dok poraz znači definitivan oproštaj od nje.

Beta/AP Photo/Ronald Zak
Beta/AP Photo/Ronald Zak

Povezane vesti

U drugim zemljama zvučalo bi paradoksalno da od "A" reprezentacije tražite da igra kao omladinska selekcija. Sa Srbijom je drugačije jer su izabranici Veljka Paunovića na Mundijalitu pokazali svojim starijim kolegama kako se bori za dres sa državnim grbom.

Nacionalna selekcija nalazi se u nikad jednostavnijoj situaciji. Sa jednim osvojenim bodom posle četiri utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo "Orlovi" imaju samo jednu mogućnost, da pobede i ostanu u trci za plasman na EURO, ili da izgube i oproste se od četvrtog uzastopnog kontinentalnog šampionata.

Protivnik reprezentacije Srbije biće selekcija Danske, sastav koji nam je u novembru na stadionu Partizana održao fudbalski čas. Bilo kakvo poređenje sadašenje situacije sa tom utakmicom ne bi bilo korektno prema Radovanu Ćurčiću koji je preuzeo Advokatove "izgubljene sporove" i sada pokušava da dobije unapred izgubljen slučaj.

Duelu sa Danskom prethodilo je prijateljsko odmeravanje snaga sa Azerbejdžanom u Austriji gde su "Orlovi" pokazali da "umeju da igraju fudbal" samo je sada potrebno da rezultat iz Sankt Peltena ostvare na "Parken" stadinu što neće biti nimalo jednostavno.

Selektor Radovan Ćurčić ne može da računa na sve igrače koje bi želeo da ima u timu za večerašnju utakmicu pa nije teško zaključiti kako će izgledati startna postava za duel sa Dancima.

Novina je to što će Branislav Ivanović na svoju prirodnu poziciju desnog beka gde je najopasniji, dok će štoperski tandem činiti Matija Nastasić i Nikola Maksimović. U veznom redu treba očekivati tandem Matić - Petrović, dok bi liniju ispred Aleksandra Mitrovića trebalo da čini "trio" Tošić - Ljajić - Marković.

Formacija

Glavni arbitar duela u Kopenhagenu biće Holanđanin Bjorn Kujpers a zašto će Lazaru Markoviću taj sudija probuditi neka loša sećanja pročitajte OVDE!

Uoči večerašnje utakmice Srbija zauzima četvrtu poziciju na tabeli grupe "I" sa samo jednim osvojenim bodom, šest manje od drugoplasirane Danske sa kojom će u Kopenhagenu podeliti megdan.

Portugal je prvi na tabeli Grupe "I" sa devet bodova, a Danska i Albanija na drugom i trećem mestu imaju po sedam.

Prve dve ekipe iz svake grupe plasiraće se na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, kao i najbolja trećeplasirana ekipa iz svih devet grupa. Preostalih osam trećeplasiranih timova igraće u baražu.

Utakmica na stadionu "Parken" počinje od 20.45 uz direktan prenos na nacionalnoj televiziji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke