"Orlići" započinju operaciju EURO 2016

Autor: Beta Beta
petak 23.10.2015.
20:08
Izvor: Beta

Direktor mlađih selekcija u FS Srbije Mitar Mrkela rekao je da je cilj kadetske reprezentacije u Luksemburgu da obezbedi plasman u narednu rundu kvalifikacija za Evopsko prvenstvo.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Kadetska reprezentacija Srbije doputovala je u Luksemburg gde će od 24. do 29. oktobra učestvovati u prvoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje je na programu sledeće godine u Azerbejdžanu.

Prvi protivnik najboljim fudbalerima Srbije do 17 godina u 5. kvalifikacionoj grupi je selekcija domaćina, a meč se igra sutra od 17.00.

"Uvek imamo najviša očekivanja. Na to nas obavezuje činjenica da poslednjih pet, šest godina imamo sjajne rezultate sa mlađim selekcijama. Naš cilj u Luksemburgu je da prođemo u narednu rundu kvalifikacija i mislim da za to svakako posedujemo kvalitet", rekao je Mrkela za sajt FSS.

Osim selekcije Luksemburga, protivnici reprezentacije Srbije biće Litvanija (26. oktobar) i Austrija (29. oktobar).

Prema sistemu takmičenja, dve prvoplasirane ekipe iz 13 kvalifikacionih grupa, kao i pet trećeplasiranih selekcija sa najboljim učinkom, izboriće plasman u narednu rundu kvalifikacija.

"Svi su izuzetno napredovali i ne treba potceniti nijednog protivnika. Mislim da smo mi i Austrijanci najkvalitetnije reprezentacije u grupi i da smo favoriti za prolaz u narednu rundu kvalifikacija. Luksemburg i Litvanija su samo na papiru slabiji, a svima je dobro poznato da je najteže pobediti u unapred dobijenim utakmicama", rekao je Mrkela.

U drugoj rundi kvalifikacija za šampionat Evrope, kome će Azerbejdžan biti domaćin od 5. do 21. maja 2016. godine, učestvovaće 32 selekcije koje će biti podeljene u osam kvalifikacionih grupa.

Osim pobednika grupa plasman na završni turnir obezbediće i sedam najboljih drugoplasiranih selekcija.

"Idemo korak po korak. Činjenica je da pravimo dugoročne planove, ali fokusriamo se samo na prvo takmičenje koje nam predstoji. Želimo uspešno da prođemo ovaj krug kvalifikacija, ali i da ove tri utakmice maksimalno iskoristimo da izgradimo timski duh i podignemo nivo igre", naveo je Mrkela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke