"Orlići" vi ste svetski prvaci i "penzosi"!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 22.06.2015.
14:24
Izvor: Beta

Sjajna atmosfera u kući fudbala u Staroj Pazovi!

Beta/AP Photo/David Rowland
Beta/AP Photo/David Rowland

Povezane vesti

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da svi, a posebno A reprezentativci Srbije, imaju mnogo toga da nauče od članova omladinske selekcije, koja je postala svetski šampion.

"Vrata A reprezentacije su otvorene za vas jer nismo zadovoljni kako je svoj posao obavila A selekcija. Da možemo da ih podmladimo da krenu ponovo, možda bi od vas mnogo naučili, ja sam mnogo naučio", poručio je predsednik Nikolić omladinskim reprezentativcima Srbije.

Na svečanosti u centru FSS-a u Staroj Pazovi, igrači su u šali skandirali predsedniku da "hoće penzije", na šta im je Nikolić odgovorio da im "to i sleduje".

Omladinska reprezentacija Srbije osvojila je u utorak Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, pobedom u finalu  od 2:1 nad Brazilom, posle produžetaka.
Tomislav Nikolić im je rekao da nije verovao da će nakon takmičenja "držati govor radosti" i da je sumnjao u uspeh.

"Draga moja deco, mislio sam da ću da zaboravim da držim govor radosti kada je fudbal u pitanju. Smišljao sam kako da vas utešim, a sad sam srećniji od vas, zato što možda i ne osećate kako ste podigli Srbiju, koliko ste nam doneli radosti tim produžecima i zaustavnim vremenom", rekao je Tomislav Nikolić.

Selektor omladinske reprezentacije Veljko Paunović poklonio je Nikoliću dres, dok je predsednik od kapitena Predraga Rajkovića dobio loptu.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je da su omladinski reprezentativci tek na početku i da moraju još da rade i napreduju.

"Ovo je prvi deo vaših karijera i života. Proslavićete ovaj rezultat, zaslužili ste to. Ali, morate stalno raditi, nadograđivati sebe i računati to da ste vi generacija koja kuca na vrata našeg vrhunskog reprezentativnog fudbala. Zato vas molim da ne zaboravite formulu po kojoj ste pobeđivali najveće i način na koji ste došli do ovog rezultata", rekao je Karadžić.

On je u ime FSS -a i građana Srbije zahvalio fudbalerima na uspehu.

"Hvala na rezultatu o kome ste vi sanjali i rezultatu u koji je malo ko od nas verovao. Postavili ste najveće fudbalske granice i rezultat će biti za sve sledeće generacije parametar upoređenja rezultata koje ćemo ostvarivati. Posle nekih kriznih perioda, vratili ste veru u fudbal, nadu našim ljudima i postali ste ponos države Srbije"
, rekao je prvi čovek FSS-a.

Srpskim fudbalerima će u 20.00 biti organizovan svečani doček ispred Skupštine Beograda.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke