''Orlići'' u finišu savladali SAD na startu turnira ''Stevan Ćele Vilotić''

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 01.09.2016.
19:30
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Pobeda ''Orlića'' na startu turnira ''Stevan Ćele Vilotić''.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Na otvaranju turnira Srbija je posle bolje igre savladala SAD 2:1(1:1).

U potpuno otvorenoj utakmici bilo je mnogo prilika sa obe strane, ali utisak je da izabranici Milana Kosanovića imaju više razloga da žale, jer su mogli daleko ranije da reše meč u svoju korist.

Imali su „orlići“ nekoliko šansi kada su mnogi na stadionu videli loptu u golu, ali slaba koncentracija i brzopletost, u pojedinim trenucima i nedostatak sreće, bili su saveznici Amerikanaca.

I gosti su nekoliko puta ugrozili Marka Ilića i po svemu prikazanom zaslužuju pohvale za ostvareni učinak.Srbija je prva došla u vođstvo golom Save Petrova u 28. minutu kada je kompletna odbrana SAD ispala i našem napadaču nije bilo teško da iz blizine savlada Skota. Primljeni gol nije demoralisao ekipu Breda Fridela, legendarnog golmana američke reprezentacije koji je ostavio trag u Premijer ligi (Aston Vila, Blekburn, Liverpul, Totenhem) po broju uzastopnih utakmica između stativa (310).

Pred smiraj prvog poluvremena došli su do izjednačenja, u našem šesnaestercu Vaskez je izmakao pažnji centralnih bekova i glavom matirao Marka Ilića.Do kraja smo brojali prilike pred mrežom Skota, a pravda je zadovoljena u 87. minutu kada je Igor Zlatanović doneo zasluženu radost i pobedu „orlićima“.

U drugom meču prvog dana igrali su Ukrajina – Izrael 2:1 (1:1).

SRBIJA: M.Ilić, Terzić (J.Popović), Mašović, Dinga, Bošnjak, Gojkov, Petrović, Vlahović (Zlatanović),Račić ( Račić), Petrov ( Romanić), Nikolić. Selektor Milan Kosanović.

SAD:Skot, Munjoma, Nelson, Barbi, Kalvio, Vaskez, Da Silva, Ozeri, Mihailović, Ditrih,Rajt (Zubak). Selektor Bred Fridel.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke