"Orlići" u finalu turnira 'Valerij Lobanovski' posle preokreta nad Austrijom

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 31.05.2016.
18:07
Izvor: Sportske.net

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se u finale turnira "Valerij Lobanovski" pošto je posle preokreta savladala vršnjake iz Austrije.

Beta/DraganGojić/Ds
Beta/DraganGojić/Ds

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije sačinjena od igrača mlađih od 21 godine plasirala se u finale turnira "Valerij Lobanovski" u Kijevu pošto je u polufinalnom susretu savladala odabranu selekciju Austrije sa 3:1 (0:1).

Utakmica mladih reprezentacija Srbije i Austrije bila je sve, samo ne prijateljska, pošto je "prštalo" na sve strane, a sudija je bio primoran da javnim opomenama sprečava razvoj još grublje igre.

Austrija je stigla do prednosti golom Andreasa Grubera u poslednjem minutu prvog dela igre, ali primenji pogodak nije pokolebao izabranike Tomislava Sivića koji su u nastavku dodali gas i pregazili protivnika.

"Orlići" su do izjednačenja stigli zahvaljujući Nikoli Marašu koji je bio najviši u skoku u 54. minutu meča, pa je udarcem glavom matirao golmana Austrije.

Nastavila je selekcija Srbije da pritiska rivala i da kontroliše igru i nakon izjednačujućeg gola a nagrada za takav pristup stigla je u završnici susreta kada su Mijat Gaćinović (82') i Fejsal Mulić (90') postigli golove kojima su "Orlići" obezbedili plasman u finale.

SRBIJA: Radunović, Gajić, Jovanović (od 46' Maraš), Filipović, Bjelica (od 46' Antić), Ristić (od 72' Plavšić), Lukić, Čavrić (od 83' Jović), Meleg, Gaćinović, Đurđević (od 72' Ožegović)

AUSTRIJA: Bauman, Guganig, Jeger, Vidra, Šaub, Gregori, Salahi, Gruber (od 55' Frizenbihler), Steč, Dovedan (od 72' Šojzenger), Gartner

Finale turnira zakazano je za 2. jun od 17 časova, a protivnik reprezentacije Srbije biće bolji iz duela Ukrajine i Izraela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke