"Orlići" u Bidgošću - Stadion poznat po velikom huliganskom piru

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.12.2016.
23:47
Izvor: Sportske.net

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije koji su u četvrtak prisustvovali žrebu za sastav grupa na Evropskom prvenstvu za mlade reprezentacije imali su prilike da obiđu stadion na kojem će "Orlići" igrati prva tri meča.

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije dobila je u četvrtak rivale sa kojima će igrati u grupnoj fazi Evropskog prvenstva koje će narednog juna biti održano u Poljskoj.

Žrebu u Krakovu prisustvovali su selektor Tomislav Sivić, zamenik sportskog direktora FSS Perica Ognjenović i tim menadžer mlade selekcije Igor Gačić, a sva trojica nakon toga imala priliku da odu do Bidgošća.

Radi se o gradu udaljenom 450 kilometara od Krakova, u kojem će mlada selekcija Srbije odigrati sve tri utakmice grupne faze Evropskog prvenstva.

"Kada nam je domaćin rekao gde se sve nalazi, odnosno o kojem rangu se radi, mislim na klub i stadion, bili smo malo skeptični. Uslovi su, ipak, fenomenalni, teren, svlačionice, kao i pomoćni teren, ali i prateći objekti za rehabilitaciju, sve je na svom mestu" kazao je selektor Sivić.

Stadion u Bidgošću prima nešto više od 20.000 gledalaca ali na njemu više ne igra ekipa Zaviša jer je odlukom FS Poljske taj klub prebačen u amaterski rang takmičenja.

"Teren je izuzetno velikih dimenzija, ali je travnata podloga dobra, kvalitetna. Uglavnom, prvi utisak je pozitivan i mislim da ćemo ovde imati dobre uslove za takmičenje" zaključio je selektor Sivić.

Stadion u Bidgošću bio je u fokusu evropske fudbalske javnosti pre pet godina kada su tokom finala nacionalnog kupa, navijači Legije i Leha izazvali velike incidente, napali policiju i redare, uništavali inventar na stadionu a epilog neželjenih scena je preko 1000 uhapšenih huligana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke