"Orlići" u baražu, a u baražu "pakao"!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 10.09.2014.
18:47
Izvor: Sportske.net

Unija evropskih fudbalskih asocijacija odredila je sastave šešira pred žreb za baraž mečeve za odlazak na EP u Češkoj. Srbija se našla u drugom šeširu i jasno je da će za rivala dobiti vrhunsku ekipu.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u utorak je obezbedila mesto u baražu koji vodi na Evropsko prvenstvo u Češkoj Republici 2015. godine a UEFA je danas odredila sastav šešira pred predstojeći žreb.

Već nakon sinoćnih mečeva bilo je jasno da "Orliće" u baražu čeka težak posao ali je sabiranjem koeficijenta UEFA priredila našem mladom nacionalnom timu pravi pakao.

U prvom šeširu u kojoj se nalaze povlašćene reprezentacije i potencijalni rivali našeg tima svrstani su Španija, Engleska, Francuska, Nemačka, Holandija, Portugal i Italija.

Drugi šešir, u kojem se nalaze nepovlašćene reprezentacije, čine selekcije Srbije, Danske, Švedske, Ukrajine, Slovačke, Hrvatske i Islanda.

Pravila su takva da najbolje drugoplasirane reprezentacije koje su se domogle baraža ne mogu u duele sa selekcijama protiv kojih su igrale u grupi. To znači da Srbija neće moći u dvomeč sa Italijom, Slovačka sa Holandijom ni Island sa Francuskom.

Žreb je zakazan za petak od 14 časova u Nionu a baraž mečevi igraju se 8. i 14. oktobra. Srbija će po svoj prilici imati težak posao u baražu i biće pravo iznenađenje ukoliko "Orlići" uspeju da se plasiraju na završni turnir EP za mlade reprezentacije koji je na programu od 17. do 30. juna naredne godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke